|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Ubuntu -> Fedora Core
imam 2 diska. na prvom je winxp , na drugom ubuntu (5GB ext3 + 5gb swap). Zasad sve stima prilikom boota (GRUB radi bez problema), al posto sad mislim preci s Ubuntua na Fedoru, zanima me kako to napravit? konto sam obrisat, tj. formatirat preko Acronis Disk Directora te 2 linux particije i onda fino instalirati Fedoru preko toga, al me zanima oce li GRUB nakon toga radit kak spada? ak neko moze bacit malo svjetla tu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
1) kolko swapa koristish? naime, ako imash >=1GB RAM i ne radish video editing, 3D modeling i slichne kerefeke, slobodno mozesh swap spustit na simbolichnih 512MB ili 1GB. 2) slobodnih 4GB koje tak dobijesh nemoj formatirati nikakvim alatima, ostavi nek bude free space. 3) onda pokreni instalaciju fedore i instaliraj u taj free space i mozesh mu dati da sam napravi particije, ili ih particioniraj po zelji za vrijeme instalacije. 4) preporuka: tijekom particioniranja trebash zabrijat na LVM (logical volume management) i odj... tradicionalno razmishljanje o particijama. LVM će ti omogućiti da kasnije kada odlučiš obrisati ubuntu koristiš particiju od ubuntua (kojega još nisi obrisao) skupa sa particijama od fedore... pročitaj malo o tome prije nego što kreneš raditi da skužiš točno način razmišljanja.... 5) tijekom instalacije fedore, reci joj da GRUB šutne u MBR i da NE koristi postojeći GRUB (onaj koji si instalirao s ubuntuom), nego da nakenja svoj i to na MBR. 6) obriši ubuntu ako ga više ne želiš koristiti (iz fedore pomoću fdiska obriši ubuntu particiju/e ) 7) pokreni Logical Volume Management (pod administration u KDE/GNOME menu-u) 8) inicijaliziraj free space koji ti je ostao od ubuntua i spoji ga sa npr. Home logical volume-om. (dobro pročitaj kak radi LVM i kak se ponaša s particijama da se ne zezneš) 9) zgodan guide za first-time setup fedore : http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-fc6.html 10) enjoy
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|