|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Maticna javlja da nema rama
Minja san ram i prvo san stavia jedan keks jer nisan bia siguiran koji je od 256 a koji od 512 i onda san toga izvadia i stavia vecega i kad san upalia komp nije se nista dogadalo. Ugasia san ga i stavia sve staro kako je bilo i onda je javia da nema rama(dugi beep). Stavia san ram iz drugog komp koji sigurno valja i opet javia da nema rama. Sada stalno javlja da nema rama i vise neznan sta cu. Pomozite molim vas jer mi treba komp sta prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Reset CMOS-a, čišćene kontakata na memoriji, čišćenje utora na matičnoj Za sada to. I nadaj se da nekaj nije otišlo samo od sebe....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Sve napravija i onda se upalija ali bez beepa i neide dalje, nepali se nista osim ventilatora. Pokusa ga upalit nakon 5min. nepali se vise nikako. EDIT: Ajde Vuco pomagaj, samo mi nemoj rec da mogu sve u smece bacit. Na maticnoj mi svitli ona zelena lampica da ima struje ali kad iden upalit netrza nista. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.01.2007. u 10:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
drugi keksi rama ? probaj kod frenda komponentu po komponentu .
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A je li ti sve dobro prištekano na plocu...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
sve je dobro. Reci ako bas znas nesto odredjeno da moze bit lose. jel to moze bit do procesora jel jedino njega nisan u mogucnosti provjerit? Najvise me brine sta se sada nema nikakvog upozorenja. izvadia san iz jos jednog komp ram i ni on nece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Izvadi sve van iz kučita, tako da makneš mogućnost da nekaj dira nešto kaj ne treba. Kada izvadiš sve van, spoji samo ono osnovno (CPU, RAM, HDD) + perferija (moš probat i bez toga, vidio sam jedan slučaj kada je tipkovnica radila sranja i komp se nije palio). Ako neće niti to, moraš isprobavat jedno po jedno. Probaj drugo napajanje, proc ako si u mogućnosti. Ako nisi dirao procesor ili skidao hladnjak sa njega, ne bi trebalo biti problema s njime. Iako, ja sam osobno doživio da je jedan proc krepao na defoltu nakon 10 minuta od kako sam ga kupio (nisam uspio niti win instalirat).
![]() |
#10 |
Moderator
|
Probaj eventualno mjenjat slotove u koje ubacuješ RAM (ako već nisi probao). I na kraju, izštekaj sve iz struje, stisni power on gumb da do kraja isprazniš sve od zaostale struje i izvadi bateriju na duže vrijeme (moš do jutra, pošto je već kasno) Može biti hrpu toga, da je RAM sve zeznuo, da je jednostavno matična otpustila dušu, da je proc odapeo. Ima mali milijun tih stvari, zato se i mora ići jedno po jedno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ajde napisi o kojoj ploci se radi. I da li si prilikom prvobitnog vadjenja/ugradjivanja memorije komp iskljucio iz struje (iz zida)? Ako nisi, moguce je da je prdnula ploca posto je ona kod ATX standarda uvijek pod naponom, cak i ako je komp ugasen (a spojen u struju).
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
kad prikopčaš komp na strujni kabel, da li ti odmah počnu raditi ventilatori i svijetli lampica na ploči ili tek kad upališ komp (tipka power) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
a da probaš sve te komponente stavit na drugu maticnu, meni je jedanput to riješilo problem nakon što sam isprobao sve i svašta |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Cuj, prikljucivat komponente dok je ploca pod naponom svakako nije zdravo. Tome i sluzi ta signalna lampica... nazalost, izgleda da su ti prdnuli memorijski slotovi. Probaj i s nekom drugom memorijom, mozda je ona otisla... uglavnom, znas za iduci put ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Pokusava san vec ubacit drugu memoriju ima san u starom komp 64mb dva keksa i sa njima takodjer nije radilo, a nevirujen da ce mi se bas sva tri koja san ima u komp kad se to dogodilo sprzit odjedom. Nista, preostaje mi samo prebacit se na podforum "konfiguracije". Hvala svima na trudu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|