|
![]() |
#1 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Linux i elcon2253eu-nece na net
dakle, na drugu konfu iz siga sam puknul damn small linux. i prikljucio sam elcon 2253eu adsl router preko lana i realtek 8139 mrezne. i vidi linux router, mogu uci u njegov control panel (192.168.1.1), prosao sam wizard i isprobavao, i kazem mu ja "pon provider-dsl", kaze ok, ali ne mogu na net. help plz, for noobies... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Elcon prebačen u router mode? Upisao DNS - ove i u Elcon - a i na kompovima? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Prebaci Elcon - a u router mode po uputstvu u Sticky - ju. Kompove spojiš preko switch - a, koliko sam skužio, switch imaš i sve 5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
prcknedl
|
ne, nemam switch. nego prvi komp iz siga ide preko usb-a, drugi preko lana. dok je na drugom kompu bio win98, on je isao preko usba, a prvi komp preko lana i sve je sljakalo. nije bilo router moda, nego su se kompovi spajali svaki posebno-tj. kad je jedan trebao net, spojio sam se, drugi nije imao neta. aj probam ovo s router mode... ![]() EDIT: je, radio sam po uputama, i na diagnostic testu je failao sljedece: Test ATM OAM F5 end-to-end ping Test authentication with ISP Ping default gateway Test the assigned IP address na kraju sam uspio dobiti da u control panel ulazi preko usb kabela, a na net mogu samo preko lana (prva konfa iz siga). kad prestekam lan u drugu konfu, stvar se ne mijenja... Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 14.01.2007. u 18:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Znam da je spominjanje love i kupovine ravno teškoj uvredi : goood : al ako možeš uzet neki switch 5-8 portova za cca 100 krznenih imat češ manje problema. Pogotovo što češ se rješiti spajanja prek USB - a. Vezano za grešku iz testa, izgleda da nisi dobro unio user i pass za adsl. Na ovoj drugoj makinji vjerojatno nisi dobro podesio i aktivirao PPPoE (ne pitaj me kako jer linux još nisam prožvakao). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
prcknedl
|
mah, upisival sam i user i pass xyz puta, uvijek isto ![]() a switch, nije losa ideja, jos ako stigne flat i torrent server... ![]() ...samo... "kroz moje prazne dzepove vjetrovi mi prolaze..." svejedno hvala, cekam sada nekog linuxasa za pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|