Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.01.2007., 01:09   #1
Overvide
Premium

Datum registracije: Sep 2003
X1950 Pro (RV570) overclocking problemi

Prije par dana sam nabavio sapphirovu x1950 Pro i probao ju malo poterati da vidim kolko ide. No javljaju se problemi. Naime graficka se odbija overclokcati. Prilikom povecavanja taktova i applyanja istih desava se blank screen (low level oc) ili se takovi odmah vracaju na default (driver level oc). Probao sam sa ATT (zadnja verzija i trenutno zadnja beta), Ati Tool (0.26, 0.26 patchana, neke 0.25), winclk, riva tuner... Nasao sam neke upute za x1950pro i riva tuner i uspio sam nesto overclockat no opet nakon nekog takta (recimo za mem >775, a imam 1.2ns mem) se pojavi blank screen (znaci windowsi normalno nastave s radom, ali se ekran zgasi). Dakle djelomicno radi, ali opet to nije to...
Driveri su 6.12 (bez CP/CCC), win xp pro.
Pa ako netko zna rjesenje ili ima neka iskustva, neka se slobodno raspise.

EDIT: recimo jos jedan slucaj (od mnogih): http://forums.anandtech.com/messagev...&enterthread=y
Overvide je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2007., 01:12   #2
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Jesi pogasio servise šta se podižu na startupu? pooler, smart?
G0RKI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.01.2007., 01:15   #3
Overvide
Premium

Sry zaboravio napisati, jesam, a i ATT sam to gasi. Probao ih jos u meduvremenu i ponovno upaliti ono cisto da probam, nista naravno. I Overdrive 3 funkcija u ATT ne radi...
Staro 12.01.2007., 01:27   #4
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Overvide Pregled postova
Sry zaboravio napisati, jesam, a i ATT sam to gasi. Probao ih jos u meduvremenu i ponovno upaliti ono cisto da probam, nista naravno. I Overdrive 3 funkcija u ATT ne radi...
Da znam da ih zgasi ali isto ti to napravi ručno iz Control Panela (Administrative tools, services i onda fino nađi Ati HotKey Poller i ATI Smart i desnim klikom na propertied i disable). To je MUST DO čim staviš drajvere, nekad zna ići na škodu performansama u igrama.
Nadalje kad to napraviš skini zadnji ATITool v0.26 ,nemoj koristit neke pečane verzije i da ne nabrajam, nego skini cijeli program i instaliraj ga.... onda polako kreni.
Šta se tiče CCC? Ne koristim ga, mada ima i on nekih prednosti ako si vješt u njegovom korištenu. Stvar navike i pojedinca.... ATT je isto jako zgodan alat pa pokušaj...
G0RKI je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2007., 01:40   #5
Overvide
Premium

Citiraj:
Autor G0RKI Pregled postova
Da znam da ih zgasi ali isto ti to napravi ručno iz Control Panela (Administrative tools, services i onda fino nađi Ati HotKey Poller i ATI Smart i desnim klikom na propertied i disable). To je MUST DO čim staviš drajvere, nekad zna ići na škodu performansama u igrama.
Nadalje kad to napraviš skini zadnji ATITool v0.26 ,nemoj koristit neke pečane verzije i da ne nabrajam, nego skini cijeli program i instaliraj ga.... onda polako kreni.
Šta se tiče CCC? Ne koristim ga, mada ima i on nekih prednosti ako si vješt u njegovom korištenu. Stvar navike i pojedinca.... ATT je isto jako zgodan alat pa pokušaj...
Zgasio sam sve servise (rucno). Sta se tice 0.26:
-Full support for all ATI and NVIDIA cards. Only X1950 Pro overclocking is not supported.

Ova pecana 0.26 verzija je napravljena da bi se mogao otvoriti tab sa latencijama za memoriju na X1950, mozda jos i neke opcije al nije vazno sad. I od nje nista.

ATT probao isto nece. Na guru 3d forumu (att sekcija) se neki korisnici isto zale na slicne/iste probleme. Nekima je pomoglo prebacivanje na driver level overclocking no meni ne pomaze.

Jedino jos nisam probao preko ccc...
Staro 12.01.2007., 10:16   #6
Salih
Premium
Moj komp

Salih's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
imam i ja par mozda slicnih problema, mada mene ne intresuje OC, radi se o ovom: sto bilo koji tool nepripoznaje senozor za temperaturu od graficke kartice, koristio sam ATI tool 0.26, pa ATI tray tools 1.2.6.964, i nista al dobro i temp me bas i ne zanima toliko, najgore je sto me tangira je FAN CONTROL nemogu snjim raditi a grafa mi je poprilicno bucna, a predpostavljam da radi na 100% circle pa bi to bar da u windowsu dok sam malo smanjim. Imali ko kakav prijedlog sta da radim??? ps. korisito sam 6.9, 6.12, 7.1 catalyst drivere i nemogu si pomoci nikako :S ????????
ECS 8800GT@accelero s1
WD200GB, Frontier Shinobi
Samsung 22" P2250 fullHD
Notebook:
Acer aspire one d250
Salih je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme