|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
X1950 Pro (RV570) overclocking problemi
Prije par dana sam nabavio sapphirovu x1950 Pro i probao ju malo poterati da vidim kolko ide. No javljaju se problemi. Naime graficka se odbija overclokcati. Prilikom povecavanja taktova i applyanja istih desava se blank screen (low level oc) ili se takovi odmah vracaju na default (driver level oc). Probao sam sa ATT (zadnja verzija i trenutno zadnja beta), Ati Tool (0.26, 0.26 patchana, neke 0.25), winclk, riva tuner... Nasao sam neke upute za x1950pro i riva tuner i uspio sam nesto overclockat no opet nakon nekog takta (recimo za mem >775, a imam 1.2ns mem) se pojavi blank screen (znaci windowsi normalno nastave s radom, ali se ekran zgasi). Dakle djelomicno radi, ali opet to nije to... Driveri su 6.12 (bez CP/CCC), win xp pro. Pa ako netko zna rjesenje ili ima neka iskustva, neka se slobodno raspise. ![]() EDIT: recimo jos jedan slucaj (od mnogih): http://forums.anandtech.com/messagev...&enterthread=y |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Jesi pogasio servise šta se podižu na startupu? pooler, smart? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Sry zaboravio napisati, jesam, a i ATT sam to gasi. Probao ih jos u meduvremenu i ponovno upaliti ono cisto da probam, nista naravno. I Overdrive 3 funkcija u ATT ne radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Nadalje kad to napraviš skini zadnji ATITool v0.26 ,nemoj koristit neke pečane verzije i da ne nabrajam, nego skini cijeli program i instaliraj ga.... onda polako kreni. Šta se tiče CCC? Ne koristim ga, mada ima i on nekih prednosti ako si vješt u njegovom korištenu. Stvar navike i pojedinca.... ATT je isto jako zgodan alat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
-Full support for all ATI and NVIDIA cards. Only X1950 Pro overclocking is not supported. ![]() Ova pecana 0.26 verzija je napravljena da bi se mogao otvoriti tab sa latencijama za memoriju na X1950, mozda jos i neke opcije al nije vazno sad. I od nje nista. ATT probao isto nece. Na guru 3d forumu (att sekcija) se neki korisnici isto zale na slicne/iste probleme. Nekima je pomoglo prebacivanje na driver level overclocking no meni ne pomaze. Jedino jos nisam probao preko ccc... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
imam i ja par mozda slicnih problema, mada mene ne intresuje OC, radi se o ovom: sto bilo koji tool nepripoznaje senozor za temperaturu od graficke kartice, koristio sam ATI tool 0.26, pa ATI tray tools 1.2.6.964, i nista al dobro i temp me bas i ne zanima toliko, najgore je sto me tangira je FAN CONTROL nemogu snjim raditi a grafa mi je poprilicno bucna, a predpostavljam da radi na 100% circle pa bi to bar da u windowsu dok sam malo smanjim. Imali ko kakav prijedlog sta da radim??? ps. korisito sam 6.9, 6.12, 7.1 catalyst drivere i nemogu si pomoci nikako :S ????????
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|