|
![]() |
#1 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Clockanje a64 3000+...
Eo i ja se idem malo upustit u svijet OC-a i nadam se da ćete mi malo pomoć oko toga....... Kao prvo,prije sam ga klokao automatski,što znači,u BIOS-u sam išao na "overclock 10%" što znači da je matična sve sama napravila...i sad,danas sam išao mal dignut sam procesor i stavio sam FSB na 230Mhz,na stocku je 200Mhz,a kad je na "overclock 10%" je 220Mhz...CPU množitelj sam stavio na 10x...I sve normalno radi,uđe u Windows ,sve normalno,al kad sam probao dignut FSB na 235Mhz,uđe u Windows i nakon 10 sec se restartira.........e sad,da spustim memoriju na 400mhz?? jer kad je na 230mhz FSB mema radi na 460mhz......pa mislim da je to možda problem.......Ili pak da spustim CPU množitelj na npr. 8x i da dignem FSB na npr. 250mhz??? Molim vas da mi pomognete...... BTW. kada sam bio dignuo FSB na 240Mhz windowsi nisu htjeli bootat,pisalo je kao nešto u smislu nema filea od nekog drivera,šta ja znam........ Unaprijed zahvalan......
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Digni malo voltažu procesora...zato može biti nestabilan...i nemoj OC-ati tako automatski da ti to ploča radi već sve lijepo ručno...ostavi množitelj tako kako jest i polako diži ht...kad dođeš do ''zida'' (kad ne ide dalje bez obzira na voltažu procesora i sl), spusti mem djelitelj i nastavi dalje, i nabavi si drugi cooler, i da, u vezi voltaže do koje smiješ ići, nemoj ići iznad 1.55, 1.6 po meni, max , ako nemaš dobro hlađenje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
freak
|
aha....dobro.... imam stock cooler,i trenutna temperatura sa "overclock 10%" što znači 220mhz FSB je 31-32 stupnja........znači,do kolko smijem dignut voltažu??? EDIT: zaboravih reć u prvom postu.....754 socket je....revizija DH7-CG.....stock voltaža 1.550V....NewCastle jezgra.......ako to može nešto pomoć......
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prije svega napravi backup Windowsa jer se zna dogodit da se Windowsi skrše od klokanja... Osim toga, nije ti baš pametno klokat s tim napajanjem, a ni nemaš neko hlađenje. Ako te nije strah, spusti omjer memorije na DDR333 (ili kak već imaš, pojma nemam), latencije na 3-4-4-8 (kasnije spustiš), digni napon proca na 1.6 V i diži HTT, ostalo ne moraš dirati. Znaš čime se testira stabilnost? Super PI (brzinsko), OCCT, Stress Prime, memtest 86+ itd.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
freak
|
Eo ne mogu ja izdržat da si kupim Fortrona,pa sam išao klokat,DDR sam stavio na 333Mhz i onda sam podigao FSB na 240Mhz,i sad DDR radi na 400Mhz a procesor na 2.40Ghz i sve radi full stabilno ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Imao sam jako sličnu konfu i kod mene je bilo 2600MHz,a memoriju sam spustio na 333MHz i sve radilo bez problema,voltažu nisam dirao. Kod mene je bila Asrock matična i napajanje 350W fortron.
![]() |
#9 |
freak
|
@joga bonito........aha,skonto sam,heh...... ![]() @sale01.......aj reci mi please kakvo je to napajanje jer si ga bas planiram kupit...jel tiho??? I kak "gura" konfu????
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|