|
![]() |
#1 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
C2D 6400 i Abit AWD9 MAX - voltaže .... i još gro sitnica...
Ovako - malko sam navrat / nanos ušao u cijelu dual core Intel igru ... Nakon godinu i pol hibernacije, vrijeme je da potražim pomoć ^^ Daklem - gledam malko OC-ove ostale ekipe i čini se da D6400 ide do 3400 normalno, pa do 4 Ghz na zračnom. Sve to na 1.2 V ! Eh sad - meni je trenutno na 1,3250 V i nema manje voltaže u UGuru izborniku ( BIOS niti Win ). Isto tako proc ide do 2,8 Ghz Prime stable, 3Ghz gameing stable, nakon toga banana ... Reko OK - možda sam upiknuo lošu seriju, ali mi je i ovo dovoljno za igre koje vrtim, pa nije bad. Međutim zanima me voltaža - dali je 1,32 normalno ?!? Isto tako - koje su vam temperature ? Naime našao sam razlog zašto mi Ninja ne paše - jedan dio naliježe na kondenzator ( hvala Bogu toga na ovoj ploči ne fali ^^ ) pa tako vjerujem da nije niti cooler dobro sjeo. Kako inače objasniti 44 oC u idle modu ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
mislim da si nešto pomiješao jer nema šanse da bilo koji C2d ide na 4GHz sa 1,2V 1,325V je ok napon, možeš i do 1,5 dizat, što se tiće nestabilnosti sve mi smrdi na ploču, ta se abitica baš i nije proslavila sa OC moučnostima, ima slučajeva gdje se preko 300FSb nije htjela bootat no, prvo probaj procu dat 1,4V pa testiraj, i raspali napone ćipseta, ipak je to i975 meni su temperaure na 2800MHz 29 stupnjeva u idleu, napon je 1,25V
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
1.2v 4.0ghz nema šanse. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ekspert iz sjene ...
|
Update ... Čini se da 975X traži struje. Tako da sam sa defaultnih 1,5V dignuo na 1,8V, te dakako bio nagrađen ![]() FSB je trenutno 415, ide do 419 ali se čini da mem kontroler ima problema onda ( mema provjereno ide preko 980, a sa nižim odnosima sada je na 82x , tako da nije do nje ![]() Proc kucka veselo na 1,4 V pri frekvenciji od 3.320 - savršeno dobro ![]() I dalje se malko jače grije, ali hlađenje će morati pričekati jerbo imam neke dugoročne planove po tom pitanju ![]() U svakom slučaju hvala na informacijama i još jednom hvala nicko na postu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56341 Naime ima par beta BIOS-a koji daju strap na 1333. Možda stavim, možda ne... Za sada mi je sve super brzo, pa se ne žalim ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ali nisam testirao stabilnost,u windovsima sam radio normalno. Inače Uguru daje exra voltaže,procu možeš dati 1.75 iz win.za super pi ako imas dobro hlađenje uz otvoren prozor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ekspert iz sjene ...
|
Čekam trenutno novi BIOS sa 1333 strap. Trenutno sam došao do toga da mi je 7800 GTX usko grlo, a ne proc ![]() Ali nije greda ... jućer sam bio nknap s vremenom, pa se nisam previše trudio.Vjerujem da ću ovih dana još malko "navlačiti" FSB. Pomalo ga dižem i skupljam pinkicu za 8800 GTX ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|