Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2007., 23:54   #1
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Problem sa biosom

danas mi je donesel jedan lik da mu pogledam komp dal se da kaj s toga napraviti...a pošto mene zanimaju takve komplicirane stvari, nisam si pustil mira od toga...znači ovako..komp je p3 (733 mhz), 128 mb ram, grafa 32 mb...problem je slijedeći: upalim komp i dobim poruku neke kao "bios is not instaled" i pokraj toga "scsi bios is not instaled"...e da ne zaboravim, na hardu nema sustava..treba ga instalirati, i problem je taj da ne mogu uopće ući u bios (ide se sa f1 jer je IBM komp), kaj bi trebal napraviti? a ne znam koji je bios, piše neke kao tekram dc-395u, bios v3.03

EDIT: izvadil sam bateriju i opet stavil al nema promjene...skinul sam sa neta DC-3X5BIOSV304.zip bios upgrade..dal bi trebal flashati bios? al kak flashati kad ne mogu ući u bios uopće, bios je na njemačkom pa se slabije snalazim

Zadnje izmijenjeno od: Mr.Black. 10.01.2007. u 01:35.
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2007., 07:30   #2
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Malo gugla i izgleda da nije problem do bijosa...
http://www.computerhope.com/issues/ch000692.htm
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.01.2007., 21:53   #3
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
uspjel sam nekak upasti u bios, al nemrem naći boot options da stavim first boot cd, da instaliram win..nema i nema i nema te opcije...danas sam cijeli dan tražil al jednostavno nema...a kad stavim win u cd rom...dođe do post screena piše boot cd is found i onda zablokira, moram ga resetirati i tako opet sve ispočetka...danas sam skužil da su windowsi već na hardu, upalim komp dođe do onog gdje se win loading i onda mi se resetira komp sam od sebe...memorija ni ništa drugo ni je krivo provjereno je sve,,,nego smatram da je uzrok tome NE-instaliranje win s tog kompa nek sa nekog drugog pa izgleda da windowsi ne prepoznavaju komponente...
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2007., 19:15   #4
fatal_error
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Exclamation

Ne upadaj u tuđu temu s nekim desetim problemom... Ovaj puta sam ti otvorio novu temu.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 13.01.2007. u 01:15.
fatal_error je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2007., 20:44   #5
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Probaj kreiraj si onih 6 boot floppy-a, pa probaj sa njima pokrenuti instalaciju.
Jablan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno