|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
RAM i paging file pitanjce
Imam 768MB RAM-a i cca. 500MB do 1.3GB mi je swap datoteka. Međutim primjećujem da mi je zauzetost RAM-a konstantno oko 50% dok swap datoteka varira od 30%-60%. Može li se nekako natjerati komp da koristi ostatak RAM-a umjesto swap datoteke da mi ne rošta po disku?
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U nekom od tweak alata stavi da ti drivere i kernel/jezgru OS-a drži u memoriji... Šta radi ova tema pod hard. problemima?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Kad si već kod swap fajla (pagefile.sys), postavi ga fiksnog na recimo 1GB i odredi mu da bude na drugom disku. Pri tom nisam mislio na drugu particiju, nego fizički drugi disk (ako ga imaš).
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nepreporucuje se iskljucenje page file e sada ima u registriju string da se natjera windowse da se dizu u rame i da vecinu stvari rade u ramima ali to uzrokuje dosta nestabilnosti imao sam tako i cesto bi explorer znao pasti. tako da ono nisam osjetio neko vece ubrzanje a vise puta je pada explorer ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|