|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Problem s Firmwareom za Se555
Skinuo sam "najnoviji" firmware za Se555 Wlan za www.t-com.hr/download/internet/WLAN/firmwareSE555_C1_30K_9.zip... Instalirao ga i sad nemogu na net... nemogu se ni spojiti na gIGASET... zvao sam službu za korisnike (0800 9000) i prošli smo sve.. od manualnog postavljanja ip adresa i dns servera do resetiranja routera na tvorničke postavke... Pokušao sam normalno i ući na router s 192.168.1.1 (i sa 192.168.2.1) no svejedno neće...istekla mi je garancija prije 1 mjesec tako da neznam što da radim.. ima li ko kakav savjet.. na kraju razgovora s t-com operatorom rekao mi je da će mi poslati neko stari firmware iako neznam kako ću ga instalirati ako nemogu ući na router.... dali je jedina opcija slanje routera u Zagreb u Siemensov servis? dali sam nešto krivo upisao u tcp/ip postavke pod lan properties.. shavtio sam da ovaj fw ima neki tv??????neznam što je to.. dali zbog toga imam problema.. dali trebam neki kabel zbog toga drugačije spojiti?????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
probaj staviti mrežni kabel na prvi ili drugi port, jer su 3 i 4 rezervirani za iptv |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kada resetiraš postavke routera (gurajući nekaj u onu malu rupicu iza) onda ti se upali DHCP. Pogledaj dal si upisao fixne IP adrese u postavkama wi-fi kartice, ako jesi, makni ih i ostavi da bude onako zasivljeno. Dal ti se upale one prve dvije lampice zelene lijevo? Da nisi možda ubio Siemensa (ni prvi nit zadnji put)...
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1. Nadam se da prilikom prethodne izmjene firmware - a sve prošlo ok tj. nije bilo poskakivanja napajanja, nisi proceduru prekidao ni na koji način i da se router sam poslje toga resetirao. 2. Sada kad je upaljen da li gore prve dvije lampice (power i dsl)?. Ova druga je ključna jer pokazuje da li router detektira i snhronizira se na DSL signal. 3. Ako je moguće nemoj koristiti WiFi (bežičnu) dok konfiguriraš router nego se spoji žično na LAN1 ili LAN2. U postavkama mrežne na kompu postavi fiksni IP i to: IP: 192.168.2.100 Subnet:255.255.255.0 Gateway:192.168.1.1 4. Počisti cache browsera kojeg koristiš. 5. Ponovo otvori browser i unesi http://192.168.1.1 Sada bi ti se trebala otvoriti startna stranica routera, password bi trebao biti:0000 (četri nule). Ako neuspiješ "otvoriti" router jedino ti preostaje servis. Još jedna napomena vezana na firmware. Ako ne koristiš i nemisliš koristiti MaxTv (IPTV) onda sa ovim firmware - om imaš više štete nego koristi. Dakle, ako nekoristiš MaxTv onda stavi non-IPTV firmware, a link imaš u Sticky - ju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Eto, dok sam pisao, stvar rješena. Napomena u vezi firmware - a i dalje stoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
Za drugo teško otvorit Sticky? Gigaset_SE555 non-IPTV firmware 1.30L-9 (Beta) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Sta ti je taj FW poboljsao, kakve razlike ima od onog koji si imao? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Ako je pitanje bilo upućeno meni, evo odgovora. Istina da je Beta ali je službena Beta i nije T-Com prtlja sa svojim zahtjevima. Ispravljene su neke greške iz prethodne verzije i Now besides your device disposes of the following new functions: - ADSL 2 support. - New polyglot user interface with enlarged functions. - Web server (FTP and http server) functionality. - Integrated Traffic Control (time and volume). - WPA / WPA2 Support in the Repeater mode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
aha, ok. Nista mi od toga ne treba pa ni necu stavljati fw ![]() Inace, sta si koristio od tih novih dodataka, ove neke "dodatne funkcije". |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Ima jedan detalj koji može biti interesantan, a to je da sada radi naštimavanje nivoa WiFi signala (postavka u %, kod prethodne ver. uvijek je 100% bez obzira koliko postaviš u postavkama). Tako smanjiš mogućnost da ti "dobar" susjed upadne, naštimaš da ti taman pokrije zonu koja ti treba. Samo isprobao print server i file server preko USB - a ali ih ne koristim trenutno jer je router što se kaže nasred kuće. Još USB flash disk bi i mogao stati (al ćemu to kad mreža uredno radi), a prema "vani" se nisam "otvarao", za sada nije trebalo. Inaće se slažem sa stavom "nediraj dok radi". |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Ne znam da li je ovo off topic, ali kakva je stvar sa radom firewall-a kod novog firmware-a?Da li i dalje blokira podosta stranica kada se na high postavi?Znam da nisu svi imali te probleme, ali ja sam imao, pa sam ga na custom uštimavao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Nije off, razgovaramo o firmware - u koji je tema. Odg. na tvoje pitanje je da svaki korisnik ima svoje "potrebe" i servise koje koristi. Tako da il "paše" default" il ga "customiziraš" il ugasiš skroz. Kod mene na off, a na kompovima naštiman ZA i nema blema. Premda sam gore u jednom post - u rekao "nediraj dok radi", mislim da nećeš pogriješiti ako pređeš na novi firmware. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|