Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.12.2006., 10:19   #1
andrej_123456
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
Problem s Firmwareom za Se555

Skinuo sam "najnoviji" firmware za Se555 Wlan za www.t-com.hr/download/internet/WLAN/firmwareSE555_C1_30K_9.zip... Instalirao ga i sad nemogu na net... nemogu se ni spojiti na gIGASET... zvao sam službu za korisnike (0800 9000) i prošli smo sve.. od manualnog postavljanja ip adresa i dns servera do resetiranja routera na tvorničke postavke... Pokušao sam normalno i ući na router s 192.168.1.1 (i sa 192.168.2.1) no svejedno neće...istekla mi je garancija prije 1 mjesec tako da neznam što da radim.. ima li ko kakav savjet.. na kraju razgovora s t-com operatorom rekao mi je da će mi poslati neko stari firmware iako neznam kako ću ga instalirati ako nemogu ući na router....
dali je jedina opcija slanje routera u Zagreb u Siemensov servis?
dali sam nešto krivo upisao u tcp/ip postavke pod lan properties.. shavtio sam da ovaj fw ima neki tv??????neznam što je to.. dali zbog toga imam problema.. dali trebam neki kabel zbog toga drugačije spojiti??????
andrej_123456 je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2006., 12:47   #2
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
probaj staviti mrežni kabel na prvi ili drugi port, jer su 3 i 4 rezervirani za iptv
jonyb je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2006., 12:55   #3
andrej_123456
Registered User

Citiraj:
Autor jonyb Pregled postova
probaj staviti mrežni kabel na prvi ili drugi port, jer su 3 i 4 rezervirani za iptv

na prvom portu su!
Staro 27.12.2006., 13:39   #4
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kada resetiraš postavke routera (gurajući nekaj u onu malu rupicu iza) onda ti se upali DHCP. Pogledaj dal si upisao fixne IP adrese u postavkama wi-fi kartice, ako jesi, makni ih i ostavi da bude onako zasivljeno.

Dal ti se upale one prve dvije lampice zelene lijevo? Da nisi možda ubio Siemensa (ni prvi nit zadnji put)...
Staro 27.12.2006., 15:51   #5
andrej_123456
Registered User

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Kada resetiraš postavke routera (gurajući nekaj u onu malu rupicu iza) onda ti se upali DHCP. Pogledaj dal si upisao fixne IP adrese u postavkama wi-fi kartice, ako jesi, makni ih i ostavi da bude onako zasivljeno.

Dal ti se upale one prve dvije lampice zelene lijevo? Da nisi možda ubio Siemensa (ni prvi nit zadnji put)...
hvala ti Vuco.. Popravio sam.. Problem je bio u tome što si ti rekao.. Ovi iz t.com Službe za korisnike su mi rekli da resetiram te upišem fiksne ip adrese i dns servere.. sada sam ih izbrisao i stavio da se automatski dodijele.. te upisao 192.168.1.1 i sve radi za 5.. a ja već spremio kutiju za slanje Siemensu u Zagreb!!
Staro 27.12.2006., 16:07   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
1. Nadam se da prilikom prethodne izmjene firmware - a sve prošlo ok tj. nije bilo poskakivanja napajanja, nisi proceduru prekidao ni na koji način i da se router sam poslje toga resetirao.

2. Sada kad je upaljen da li gore prve dvije lampice (power i dsl)?. Ova druga je ključna jer pokazuje da li router detektira i snhronizira se na DSL signal.

3. Ako je moguće nemoj koristiti WiFi (bežičnu) dok konfiguriraš router nego se spoji žično na LAN1 ili LAN2. U postavkama mrežne na kompu postavi fiksni IP i to:
IP: 192.168.2.100
Subnet:255.255.255.0
Gateway:192.168.1.1

4. Počisti cache browsera kojeg koristiš.

5. Ponovo otvori browser i unesi http://192.168.1.1
Sada bi ti se trebala otvoriti startna stranica routera, password bi trebao biti:0000 (četri nule).
Ako neuspiješ "otvoriti" router jedino ti preostaje servis.
Još jedna napomena vezana na firmware. Ako ne koristiš i nemisliš koristiti MaxTv (IPTV) onda sa ovim firmware - om imaš više štete nego koristi. Dakle, ako nekoristiš MaxTv onda stavi non-IPTV firmware, a link imaš u Sticky - ju.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 27.12.2006., 16:09   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Eto, dok sam pisao, stvar rješena. Napomena u vezi firmware - a i dalje stoji.
Staro 27.12.2006., 16:14   #8
andrej_123456
Registered User

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Eto, dok sam pisao, stvar rješena. Napomena u vezi firmware - a i dalje stoji.

neću sada ništa mijenjati nikakav fw pa iako ne koristim maxtv.. nije me briga... ovaj meni radi ok.. koji su točno problemi kod ovog firmwarea i ako možeš mi dati direktni link za non-iptv fw
Staro 27.12.2006., 16:20   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor andrej_123456 Pregled postova
neću sada ništa mijenjati nikakav fw pa iako ne koristim maxtv.. nije me briga... ovaj meni radi ok.. koji su točno problemi kod ovog firmwarea i ako možeš mi dati direktni link za non-iptv fw
Za prvo osim što gubiš 2 Lan priključka ima još detalja opisana ovdje po forumu (treba gasiti log, QoS, . . .).
Za drugo teško otvorit Sticky?
Gigaset_SE555 non-IPTV firmware 1.30L-9 (Beta)
IP routera: 192.168.2.1, Password:admin
Također sadrži prethodni službeni fw-se555-b-1_22-9
Staro 27.12.2006., 16:21   #10
West
Premium

West's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Sta ti je taj FW poboljsao, kakve razlike ima od onog koji si imao?
West je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2006., 16:30   #11
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ako je pitanje bilo upućeno meni, evo odgovora.
Istina da je Beta ali je službena Beta i nije T-Com prtlja sa svojim zahtjevima.
Ispravljene su neke greške iz prethodne verzije i

Now besides your device disposes of the following new functions:
- ADSL 2 support.
- New polyglot user interface with enlarged functions.
- Web server (FTP and http server) functionality.
- Integrated Traffic Control (time and volume).
- WPA / WPA2 Support in the Repeater mode.
Staro 27.12.2006., 22:33   #12
West
Premium

West's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
aha, ok.
Nista mi od toga ne treba pa ni necu stavljati fw

Inace, sta si koristio od tih novih dodataka, ove neke "dodatne funkcije".
West je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2006., 19:25   #13
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ima jedan detalj koji može biti interesantan, a to je da sada radi naštimavanje nivoa WiFi signala (postavka u %, kod prethodne ver. uvijek je 100% bez obzira koliko postaviš u postavkama). Tako smanjiš mogućnost da ti "dobar" susjed upadne, naštimaš da ti taman pokrije zonu koja ti treba. Samo isprobao print server i file server preko USB - a ali ih ne koristim trenutno jer je router što se kaže nasred kuće. Još USB flash disk bi i mogao stati (al ćemu to kad mreža uredno radi), a prema "vani" se nisam "otvarao", za sada nije trebalo. Inaće se slažem sa stavom "nediraj dok radi".
Staro 29.12.2006., 06:44   #14
mskvorc1
Premium
Moj komp

mskvorc1's Avatar

Ne znam da li je ovo off topic, ali kakva je stvar sa radom firewall-a kod novog firmware-a?Da li i dalje blokira podosta stranica kada se na high postavi?Znam da nisu svi imali te probleme, ali ja sam imao, pa sam ga na custom uštimavao...
mskvorc1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2006., 19:59   #15
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Nije off, razgovaramo o firmware - u koji je tema. Odg. na tvoje pitanje je da svaki korisnik ima svoje "potrebe" i servise koje koristi. Tako da il "paše" default" il ga "customiziraš" il ugasiš skroz. Kod mene na off, a na kompovima naštiman ZA i nema blema.
Premda sam gore u jednom post - u rekao "nediraj dok radi", mislim da nećeš pogriješiti ako pređeš na novi firmware.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno