Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.12.2006., 13:18   #1
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Problemi sa mrežom

Prvi i osnovni problem je da nemogu umrezit 2 racunala, sve podesim putem RAKovog tutoriala, i jednostavno se računala nevide, jos i wizard pokrenem, workgroup i ip postavke su dobre, naprosto se računala ne vide : finger : ...

Drugi problem je što nemogu kasda modem postaviti u router mod, da li ima neki firmware za nju...

Treći problem je sljedeći, da li je moguće da 2 osobe budu na netu sa istim accountom istovremeno preko jednog modemo, imam kasda modem i ja sam se logirao sa svojim accom na svom racunalu i na drugom također, bez network sharinga, i radilo je :S, a sada vise ne radi... Zašto? Neznam....

Pomoć ljudi!
marko_1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2006., 14:52   #2
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
1. problem je rješiv tako da ubiješ apsolutno sve što si radio i doslovno slijediš rakov tutorial, bez da išta kemijaš izvan toga, dakle nikakvi wizardi i extra stvari koje nisu u tutorijalu. tutorijale treba slijediti doslovno.

2. problem je u tome da ne znaš postaviti router, i to nećeš riješiti firmware-om, nego doslovnim praćenjem tutoriala koji je u jednom od postova ovdje na mrežama

3. problem je narješiv s trenutnim stanjem - dakle, nemoguće je koristiti modem s dva računala istovremeno. ono što možeš je napraviti ICS (internet connection sharing) na jednom kompu s kojeg dialaš, a drugi da koristi njega kao gateway, ali preduvijet za to je imati podešenu mrežu.

dakle ono... riješi jedan od prva dva problema... ili oba. to možeš tako da doslovno pratiš tutoriale koji su stavljeni na forumu.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.12.2006., 15:48   #3
Doqtor
Premium

Doqtor's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
marko ako neide nikako reinstaliraj windowse, meni je pomoglo.
Doqtor je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2006., 21:35   #4
Ivan_1
Premium

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Doqtor Pregled postova
marko ako neide nikako reinstaliraj windowse, meni je pomoglo.
reinstalacija u vecini slucajeva rijesava problem, no na neki nacin je to odustajanje.
Ivan_1 je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2006., 01:28   #5
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Ivan_1 Pregled postova
reinstalacija u vecini slucajeva rijesava problem, no na neki nacin je to odustajanje.
nije na neki nacin nego je. svi znaju formatirat...
mat je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2006., 15:46   #6
IvanVk
Registered User

IvanVk's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Prvi i osnovni problem je da nemogu umrezit 2 racunala, ..., naprosto se računala ne vide ....
.........prvo i osnovno je li ti kabal ispravan i prave konstrukcije ? Ako želiš umrežiti dva PC-a trebaš koristiti CROSSOVER kabal. link: UTP kablovi, Boje i povezivanje, konektor RJ-45
ako se nisi uspio snaći u umrežavanju možda to ovo pomogne, pogledaj ova dva linka:
FAQ: UMREŽITE dva računala pomoću LAN kabla
FAQ: 2 računala u mreži + 1 modem i surfajte internetom

ovdje je opisano za modem 56Kbps ali to je slično i za ADSL samo su nijanse razlike.

BTW: Nemoj uzalud foramtirat PC dok nisi sve isprobao.

Citiraj:
Autor horza Pregled postova
3. problem je narješiv s trenutnim stanjem - dakle, nemoguće je koristiti modem s dva računala istovremeno.
......ovo nije točno. Dva računala povezana u mrežu ( preko Crossover kabla )mogu koristiti jedan modemski izlaz na internet preko ICS-a kao što si napomenuo.
Oba PC-a mogu biti na internetu u jednom momentu a svaki PC može birati konekciju samostalno. link: FAQ: 2 računala u mreži + 1 modem i surfajte internetom
IvanVk je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2006., 20:35   #7
Doqtor
Premium

Doqtor's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor mat Pregled postova
nije na neki nacin nego je. svi znaju formatirat...
istina.

al ja govorim iz iskustva. i sam sam probao umreziti 3(sad su 4) kompa doma po Rakovom turtorialu, i jedno vrjeme je sve radilo ali onda odjednom jednostavno prestalo. pokusao sam sve, ponovno se postavke vracao nekoliko puta, *ebao se s tim 3 dana, i na kraju kad mi je sve dopizdilo sam reinstalirao winse na svakom kompu(a ionako je vec bilo vrjeme) i ponovno stavio postavke ko u turtorialu i proradilo je.
Doqtor je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2006., 22:19   #8
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
vidi. ja sam jednostavno misljenja da ***emu misa nemre se bas radit sljepo po tutorialu. mislim, ako se nesto radi, onda ces valjda nesto i znat u tome. a ne sad tamo pise klikni tu, a tebi nema gumbica i gotovo! ja svaki dan provedem sate citajuci razne skripte o ovome ili onome. i radim pizdarije po kompu. jadan. i stalno neki problemi. pa ih rjesim. i naucim tonu. meni veli frend "ti se kuzis tolko u kompove, pa stalno imas probleme. ja ga znam samo upalit i radit kaj mi treba, i nikad nemam problema". a kako ces naucit bez problema?

hocu reci, ako u Rakovom tutorialu pise "isprobajte tako da pogledate racunalu IP adresu, pa ju pingajte s drugog racunala". prvo sto trebas napraviti je - saznati sto je to IP adresa. primjer dakako
mat je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2006., 07:10   #9
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor IvanVk Pregled postova
/snip/

......ovo nije točno. Dva računala povezana u mrežu ( preko Crossover kabla )mogu koristiti jedan modemski izlaz na internet preko ICS-a kao što si napomenuo.
Oba PC-a mogu biti na internetu u jednom momentu a svaki PC može birati konekciju samostalno. link: FAQ: 2 računala u mreži + 1 modem i surfajte internetom
čitaj bolje. čovjek nema mrežu postavljenu... tipa... kompovi mu se ne vide. dakle, ne može browsati mrežu, pa tako niti vidjeti UPNP uređaje (računala), a onda vrlo vjerojatno niti UPNP virtulane uređaje poput ICS-anog modema.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno