|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Problemi sa mrežom
Prvi i osnovni problem je da nemogu umrezit 2 racunala, sve podesim putem RAKovog tutoriala, i jednostavno se računala nevide, jos i wizard pokrenem, workgroup i ip postavke su dobre, naprosto se računala ne vide : finger : ... Drugi problem je što nemogu kasda modem postaviti u router mod, da li ima neki firmware za nju... Treći problem je sljedeći, da li je moguće da 2 osobe budu na netu sa istim accountom istovremeno preko jednog modemo, imam kasda modem i ja sam se logirao sa svojim accom na svom racunalu i na drugom također, bez network sharinga, i radilo je :S, a sada vise ne radi... Zašto? Neznam.... Pomoć ljudi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
1. problem je rješiv tako da ubiješ apsolutno sve što si radio i doslovno slijediš rakov tutorial, bez da išta kemijaš izvan toga, dakle nikakvi wizardi i extra stvari koje nisu u tutorijalu. tutorijale treba slijediti doslovno. 2. problem je u tome da ne znaš postaviti router, i to nećeš riješiti firmware-om, nego doslovnim praćenjem tutoriala koji je u jednom od postova ovdje na mrežama 3. problem je narješiv s trenutnim stanjem - dakle, nemoguće je koristiti modem s dva računala istovremeno. ono što možeš je napraviti ICS (internet connection sharing) na jednom kompu s kojeg dialaš, a drugi da koristi njega kao gateway, ali preduvijet za to je imati podešenu mrežu. dakle ono... riješi jedan od prva dva problema... ili oba. to možeš tako da doslovno pratiš tutoriale koji su stavljeni na forumu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
marko ako neide nikako reinstaliraj windowse, meni je pomoglo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
ako se nisi uspio snaći u umrežavanju možda to ovo pomogne, pogledaj ova dva linka: FAQ: UMREŽITE dva računala pomoću LAN kabla FAQ: 2 računala u mreži + 1 modem i surfajte internetom ovdje je opisano za modem 56Kbps ali to je slično i za ADSL samo su nijanse razlike. BTW: Nemoj uzalud foramtirat PC dok nisi sve isprobao. ![]() Citiraj:
Oba PC-a mogu biti na internetu u jednom momentu a svaki PC može birati konekciju samostalno. link: FAQ: 2 računala u mreži + 1 modem i surfajte internetom |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
istina. al ja govorim iz iskustva. i sam sam probao umreziti 3(sad su 4) kompa doma po Rakovom turtorialu, i jedno vrjeme je sve radilo ali onda odjednom jednostavno prestalo. pokusao sam sve, ponovno se postavke vracao nekoliko puta, *ebao se s tim 3 dana, i na kraju kad mi je sve dopizdilo sam reinstalirao winse na svakom kompu(a ionako je vec bilo vrjeme) i ponovno stavio postavke ko u turtorialu i proradilo je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
vidi. ja sam jednostavno misljenja da ***emu misa nemre se bas radit sljepo po tutorialu. mislim, ako se nesto radi, onda ces valjda nesto i znat u tome. a ne sad tamo pise klikni tu, a tebi nema gumbica i gotovo! ja svaki dan provedem sate citajuci razne skripte o ovome ili onome. i radim pizdarije po kompu. jadan. i stalno neki problemi. pa ih rjesim. i naucim tonu. meni veli frend "ti se kuzis tolko u kompove, pa stalno imas probleme. ja ga znam samo upalit i radit kaj mi treba, i nikad nemam problema". a kako ces naucit bez problema? hocu reci, ako u Rakovom tutorialu pise "isprobajte tako da pogledate racunalu IP adresu, pa ju pingajte s drugog racunala". prvo sto trebas napraviti je - saznati sto je to IP adresa. primjer dakako ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas