|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Keyboard locked out
Ovako, na jednom starijem računalu (matična Asus P2B - BX chipset), nakon mjesec i pol nekorištenja, javlja mi se poruka No keyboard present bla.bla... Keyboard locked out. Probao sam dvije PS/2 tipkovnice, ista stvar. Ista greška se javlja kada tipkovnica uopće nije priključena. Probao napraviti clear CMOS i izvaditi bateriju van, bez ikakvih pomaka. Razmišljam da napravim flash BIOSa na slijepo, no obzirom da grešku izbaci prije boota vjerojatno ne bi pomogla boot disketa. Razmišljam o USB tipkovnici, no u BIOSu je, koliko se sjećam, ista postavljena na disabled, pa pretpostavljam da ne bi pomoglo. Primam prijedloge, računalo sam obećao jednoj prijateljici za surfanje netom pa mi je sad full nezgodno reći joj da ne radi. Ima li gdje za nabaviti PCI kartica s PS/2 portovima?
![]() |
#2 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Probaj USB tipkovnicu, mogla bi /trebala bi raditi u BIOSu svejedno. Ja imam USB i mogu normalno u BIOS.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
|
Jednom mi se desila ista stvar. Više se ne sjećam što sam točno napravio, ali je bila nekakva glupost, ala disejblanje jumpera za paljenje računala putem tipkovnice ili tak nešto. Totalna idiotarija, ali je upalilo. Znam da sam se čudio danima tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Probao sam ovo što je tor predložio, bez uspjeha. Čitajući manual od ploče (da, toliko sam očajan) našao sam da na ploči postoji header 'keyboard locked' koji se spaja na bravicu na nekim (prastarim) kućištima. Ukreneš ključić i zaključaš tipkovnicu. Primitivno ali zgodno. Meni header nije pomogao - kratko spojen ili ne, ista stvar. Pretpostavljam da su se vodovi na ploči ili čipu kratko spojili i to je to. Na kraju sam otišao u lokalni dućan, rekao - ovom pacijentu ne radi PS/2 port, dajte probajte USB tipkovnicu, ako radi, kupujem. Isprobali, radi, usput su stavili u BIOSU USB keyboard na enabled i Halt on all errors, but keyboard. LAcy je bio u pravu.
![]() |
#5 |
Pink Floyd fan
|
Super! Bitno da si riješio.
|
|
Oglas
|
|
![]() |