|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
wPrime - novi tool za testiranje brzine i stabilnosti
Pričalo se puno na hwbot.org-u kako će uskoro doći novi program za računanje, pa eto, izašla je beta verzija. Uglavnom, da ne duljim - Homepage link - www.prime.net Što je wPrime? wPrime uses a recursive call of Newton's method for estimating functions, with f(x)=x2-k, where k is the number we're sqrting, until Sgn(f(x)/f'(x)) does not equal that of the previous iteration, starting with an estimation of k/2. It then uses an iterative calling of the estimation method a set amount of times to increase the accuracy of the results. It then confirms that n(k)2=k to ensure the calculation was correct. It repeats this for all numbers from 1 to the requested maximum. Što je tako revolucionarno? Our aim was to make a perfectly threaded benchmark, such that it would consistantly use 100% of the CPU while in use. This is achieved by using the WMI to detect the CPU count and use exactly that many processing threads to avoid any performance losses due to multiple threads running on any single physical thread. Each thread is designed to do 1/n of the work, where n is the number of threads. For example, if you're calculating 16 roots on 4 CPU's, each CPU will calculate 4 roots. Some might argue that this style of threading is unrealistic in real-time performance, but in fact is quite indicative of performance in several real world tasks such as F@H which allows you to run several instances of the work at any one time. Kako izgleda to? Početni ekran ![]() Tokom računanja ![]() Kraj računanja i razultata ![]() Eto, došao novi program za računanje, sličan Super Pi-ju. Ukoliko otkrijete nekakav bug (jer je još to u fazi testiranja) javite čovjeku koji je to radio (imate sve informacije na homepage-u). Ono što bi ja mogao zamjeriti je da još nisam skužio kak se bore protiv fake-anja rezultata. S obzirom da ima unutar programa opcija za "submit" rezultata, vjerojatno fora sa fotošopom otpada jer se ne vidi koje se stvari šalju. To je dobro za stranice poput hwbot.org-a, ali kako će forumaši znati dal je netko promjenio sliku di mu je krajnji dobiveni rezultat? Nikako... Uglavnom, nemojte ovdje postati rezultate, ovdje samo dojmove i probleme koji vas muče. Ako se moderatori slažu, budemo otvorili novi thread. Do tada, pričekajte malo... ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja odmah imam bug. Veli da mi je proc na 1,8GHz a u biti je na 2,2. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Moderator
|
Probaj sa opcijom - "install mising libraries", dolje lijevo... EDIT: Citiraj:
Meni očitava sve kako treba, program radi kako treba bez ikakvih bug-ova. Skinuo sam i verziju 1.27 koja ima konzolu. Tamo se može testirati do 32768M, no za takve stvari se treba imati memorije za konja ubiti (meni nije htio pokrenuti).
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 09.12.2006. u 19:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#5 |
Moderator
|
Evo, pomalo hvatam stvar, no ima par stvari koje nerviraju ![]() Ne pamti reze, nego se one moraju sejvati pa otvoriti sa wPrime-om. Što se tiče falsificiranja, mora se submitat reza na hwbot.org što je po meni glupo no onda se dobije ovakav screen: ![]() I nakon toga slijedi odlazak na hwbot.org (to ide automatski) i dobije se ovo: ![]() Mislim, glupo je to jer se mora biti regan na hwbot.org a to neće svatko biti i htjeti. Valjda će novija verzija donijeti nešto po tom pitanju (barem da se nekako drugačije može vidjeti ovaj prvi screen). EDIT: Još sam samo zaboravio napisati da ne kužim kako s ovime testirati memu? Mislim, 1024M test žvače 18MB ![]()
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ajde da i to probam ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |