|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
![]() ja imam AMD Athlon xp 2500+ i oc sam ga sa 1833 na 2087 (tu negdje) preko množitelja, a kako ga još oc preko FSB-a ili na neki drugi način? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Re: Kako jače overclockati
Citiraj:
:confused:
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
ne dobija je jos sto bodova PRa za vecu kolicinu cachea
![]() |
#4 |
Ekspert iz sjene ...
|
Barton 2500+ radi na 1800 realno, veći PR dobiva zbog 512 cachea. Blade - OC-at možeš preko FSB-a i množitelja u kombinaciji, s tim da veći FSB , a manji množitelj daje puno bolje rezultate. Jedino pripazi kod jačeg OC-a da digneš Vcore |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Znam da se to dvoje kombinira, ali kako preko FSB-a, čitao sam negdje da treba promjeniti jumpere na matičnoj |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Re: Re: Kako jače overclockati
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
MadModerator
|
Re: Re: Re: Kako jače overclockati
Citiraj:
![]() Samo sam mislio dai 2500+ ima 2 GHZ kao i 2400+. Ma ovaj PR je totalno sranje a pogotovo su ga ustali sa 64 bitnim procesorima, 1,8GHz - 3100+ ???
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
tor, aj vidim da nešto znaš o overclockanju pa mi objasni preko ICQ-a, da ne moram svako tolko ići na pc expert |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MadModerator
|
Blade Nisi rekao koji matičnu i koju memoriju imaš. To bi nam dosta pomoglo da ti pomognemo u problemu. ![]() A šta fali da svako malo dolaziš na PCE?:confused:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Matična ASUS A7N8X, 256 MB DDR TwinMos |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Administrator
|
Citiraj:
The jumper when set to 1-2 pins (default), enable support for Front Side Bus 333/266. When set to pins 2-3, it sets support for FSB 200 only. Dakle po defaultu ti je postavljeno na položaj 1-2 što ti omogučava FSB brzine 333/266.Pogledaj to malo.. U BIOSU moraš imati nekakvu postavku koja ti daje ili da ručno upišeš FSB, ili več neke predefinirane postavke tipa turbo, optimal ili nešto treće. Ne znam kako ti to izgleda u BIOS-u pa bubam napamet. Kad to nađeš onda ideš na kombinacije tako da spuštaš množitelj a povečavaš FSB i dobiješ taj i taj radni takt proca uz tu i tu vrijednost FSB-a. Moraš probati, o puno stvari ovisi do kud ide sve to skupa. Ali prije svega pronađi jumper na matičnoj koji ti resetira BIOS, ako pretjeraš s postavkama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ekspert iz sjene ...
|
* sigh * Prvo utvrdi max FSB koji ti radi. Daklem s malim ( npr 9,5 ) množiteljem polako diži FSB. Kad nađeš sweetspot ( max frekvencija na kojoj je stabilan, tj, radi cca sat vremena vrteći, recimo, Seti @ home. Nakon toga polako diži množitelj, opet do granice koliko može. Također nemoj zaboraviti dignuti Vcore ( iznad 1,8 nije preporućljivo ). *** U jednom trenutku se neće moći dignuti mašina. Iskopćaj comp iz struje i pusti ga cca 15 sec. U uputama od ploće češ naći položaj clear CMOS jumpera. Njegova je namjena izbrisati podatke iz BIOS-a i sve vratiti u normalu. Nakon toga staviš sve postavke na korak do trenutka krepavanja mašine i voila - OC-ana mašina. Napomena: Za dobar OC ti treba dobro hlađenje, vodeno je topla preporuka. Ako pogledaš moj sig vidjet češ pristojno OC-an stroj. Samo kaj imam 2 vodena radijatora + 1 x 120mm vent na radijatoru i 1 x 120 mm vent za zrak u kućištu. Napomena 2: Ne odgovaram za ikakovu štetu nastalu zbog ovog posta. Napomena 3: Dobar OC je polagan, dosadan, skup i težak posao koji se ne smije brzati i uzimati olako. Posljedice su - tvoja mašina u smeću - just a friendly warning |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
meni je FSB jumper bio na 2-3 pinu, prebacio sam ga na 1-2, a u BIOSU mi se nigdje ne spominje FSB osim "FSB spread spectrum" i imam opcije 50%, 100%, a od postavki imam nešto optimal, agressive i user defined P.S. Šta preporučate od vodenog hlađenja, a da se može nabaviti u Rijeci po pristupačnoj cijeni |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
imam CPU external clock i to od 100 do 233 i tako povećavam brzinu, ali nikako da dobijem neki rezultat! Sada mi je 166x12.5=2083, postigao sam 200x11=2200 što i nije neki odmak i nestabilan je CPU, nije ni pomoglo povećanje vcora. Kada probam nešto kao npr. 200X12.5 dođe mi 1100MHz :confused: ili 233x12.5,12,11.5...= BEEP, BEEP, BEEP... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() Inaće na 200 x 12,5 ti ploća stavi automatski na FSB 100 da ne spali proc i NB ![]() Daklem ... iznad FSB 200 samo s Corsair DDR 433 isl. memorijama i nekim jebenim hlađenjem. Množitelj iznad 12 na 200 FSB - nikada - IMHO - jerbo proc nemere podnijeti te brzine.. 2200 Mhz je 3200+ PR - ne znam za kaj ti treba više, ali dobro. Nego lega, s kojim coolerom ti to hladiš, s Thermaltakeom ili ![]() ![]() Ako pogledaš sig vidjet češ stabilan OC s VODENIM hlađenjem. Zraćno nije niti blizu dovoljno. Ako baš MORAŠ iznad FSB 200 - uvijek postoji kriogena hlađenja ![]() Point being: stavi na 180 - 185 FSB i množitelj koliko ide i deri miško, uživaj u pristojnom OC-u. my 2 cents |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|