|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Barton vs Tbred
Opet slazem jednom prijatelju (mufte naravno) PC. Zanima me Barton 2500 do koliko se on zagrije bez OCa, jer ako se previse grije uzeo bi neki Tbred (2200+ ili 2400+). Razlika je max 150 kn pa me zanima da li se isplati. MBO bi bila ASUS A7N8X Deluxe |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ekspert iz sjene ...
|
Osobno mislim da je Bartek bolji, ako ništa za ne veliku cijenu se dobije duplo više cachea. Cijena im je pala na pristojnu razinu, tako da .... go for it ![]() Kaj se tiće grijanja moj radi na 36 idle i do 46 full load, ali ima posebne uvijete ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
Moj glas ide Bartonu, mislim da je to stvarno povoljna cijena za njega!!!
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Barton 2500+ pa ga ocas na 3000-3200+ i mirna bosna ![]() -- Trenutacno pegla: Elvis Presley - Hound Dog For Sale: Taliban rifle. Never fired. Dropped once. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
sva sreca da je itko od vas covjeku odgovorio na pitanje. ajde, paske se potrudio, iako on ima vodeno, a ne zracno hladjenje. kako to i mene zanima, jel moze neko rec ako ima bartona, koji cooler koristi, koji je temp i sl.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Na to utječe: cooler, protok zraka, otvoreno/zatvoreno kučište, sobna temperatura, godišnje doba, termalnu pastu ( marka, vrsta, način aplikacije, mogučnost previše/premalo ) Tako da, kaj se tempa tiće teško da itko od nas može suvislo reći do koliko se Barton grije. Ipak, temperatura kod AMD-a nije problem u nazad 18 mjeseci ili više, pogotovo ako se ne OC-a. Tako da uzeti Tb umijesto Barteka zbog razlike u temperaturi je čista debilana. Barton je bolji proc na Tb B jezgri s 512 cachea naspram 256 u Tb i 400 FSB naspram 333 kod Tb - tako da je OC na FSB 200+ daleko lakši. MBO je druga priča - ASUS je daleko preskup za ono malo što nudi. Konkurencija ga tuče već neko vrijeme u kvaliteti ( Abit/Epox ). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Koji Barton ima FSB na 400 MHz? Odgovor : Barton 3200+ A on je malčice skup. Činjenica je da je Tbred B bolji procesor od Bartona istog PR-a (viša frekvencija), a za zagrijavanje, to ti ovisi od proca do proca. Ma uzmi Bartona, stavi dobro hlađenje i frljiiiii!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2003
|
cc..
Definitivno Barton s orđiđi puhalom ocan na 11×200 uz dobru mem ipak se uopće ne grije 2-3 stupnja više u leru od okoline i max (kod mojih postavki) nakon mučenja 52-53 stupnja ali samo zagrijavanje nije problem moraš imati napajanje s čistom strujom i naravno dobru ploču nije ni skup koliko daje definitivno B.B.
![]() |
#10 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Ej iggen, sve u kompu jebeno i onda R9200. :confused: Kaj je ponestalo para? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
cc..
naravno moja dolje konfiguracija nije taj za koji pišem ako dobro podesiš postavke događa se da temperatura pri OC na FSB400 i 11×200 padne na manje nego u 333FSB s brzom DDR400 memorijom upravo u podešavanju dobivaš nekad više ako ne forsaš po svaku cijenu Samo pametno dizati i mjeriti u testovima i realnom okruženju npr. FSB333 cpu i mem daju bolji rezultat(nije pravilo) nego FSB cpu 333 i mem 400mhz ili slične cake čak i kad dižeš paralelno FSB na gore dobivaš nekad na višoj frekvi lošiji rezultat treba se igrati i previše kopati va BIOS ako dela dobro
![]() |
#12 | |
aka Mali Mirko
|
Re: cc..
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
sad po ljeti idle 40C full 45C. Obavezno periodično počistiti cooler penzlom od prašine ![]() ![]()
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Re: Re: cc..
Citiraj:
![]() |
|