|
![]() |
#1 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Free NetworkAttachStorage
http://www.freenas.org/ buduci da je ovo m0n0wall derivat, mislim da se moze ocekivati samo najbolje ![]()
![]() |
#2 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Isprobao sam, ali nikako nisam mogao instalirati na samo jedan disk (2 particije). Kad sam nainstalirao na drugi disk sve je radilo, ali nikako natjerati da radi s 2 particije (freeNAS i data) na jednom disku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
jos nisam stigao probati FreeNAS, ali pretpostavljam da se instalira na hdd pomocu physdiskwrite-a nakon sto instaliras freenas, neznam da li kroz njegov setup mozes kreirati particiju na istom disku (sigurno se moze, kroz shell bsd-a) ali mozes spojiti hdd na neku win-kantu i onda kreirati particiju pored "blocka" na kojem je instaliran freenas... samo nemoj staviti active "atribut"... probaj tako pa javi sta kaze... prekopaj i forume njihove malo... nekoliko ljudi je pisalo kako koriste FreeNAS sa usb/memory-drivea
![]() |
#4 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Dok ideš instalirati freenas, možeš izabrati između jedne particije i 2 (freenas i data). Kada izaberem opciju s 2 particije pisalo je operating system not found (ili nešto slično). Probat ću ovo sa stvaranjem druge particije nakon instalacije, možda uspije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|