|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
pomoc oko problematicne konfe Athlon 64
Molim pomoc! Imam problem uvijek kada startam neku igru pojavljuje se plavi ekran sa porukama o erroru. konfiguracija: Athlon 64 3200, socket 939 MB Asus A8V, Via Chipset K8T800Pro GeCube ATI Radeon 9550 256 MB, AGP supertalent CL2.5 2x512 MB. HD WD 150GB. Konfiguracija je stara cca 7 mjeseci. Nisam nista OCao.Instalirao sam zadnje VIA Hyperion Pro, v.10A, zadnji ATI Catalyst, v6.11. Prije sam imao ATI 9250 64Mb AGP sa kojom su se takodjer javljali isti problemi. Mislio sam da cu promjenom graficke rijesiti problem. Sumnjam da je RAM problem jer sam cuo da je supertalent sasvim ok. Da li postoje kakva saznanja o sukobu VIA Chipset-a sa ATIjevim karticama? Inace mi komp radi uglavnom dobro kad ne pokrecem igre. BTW iskljucio sam Fast Writes u Biosu a Bios je zadnja sluzbena verzija skinuta sa AMDovih stranica. Prije par dana sam deinstalirao Windowse XP SP2 i dalje se javlja isti problem. Neznam vise sto da napravim. Palo mi je na pamet cak da kupim drugu maticnu plocu.Sve postavke u BIOSu su na AUTO. C n'Q je iskljucen. :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Memtest ( www.memtest.org ) pa ti ipak provjeri memoriju. Ili možeš i Super Pi od 32M provrtit. Iako bih ja rado volio da u BIOS-u nije sve na AUTO, ali ako neznaš složit to kako treba, bolje probaj sve ostalo, a onda to... A bome se ne sjećam da se spominjalo da ATI ima problema sa VIA-om. No možda netko ima neka saznanja o tome...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Thanx! Probat ću sa memtest-om. BIOS sam postavio na AUTO baš zbog ovog problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#6 |
Premium
|
Pardon, skinuo sam bios sa ASUSove stranice! Zadnje izmijenjeno od: de sign. 23.11.2006. u 17:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Nešto sam i ja načuo za VIA Hyperion drivere ali nisam baš ziher da bi to mogao biti problem.Mada sa druge strane zašto nebi bio problem?! Sumnje su mi podijeljene između grafičke, RAMa i čipseta! Kao da postoji nekakva nekompatibilnost između tih komponenti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
IMO, jednu jedinu stvar izbjegavam kod kupnje komponenti, Via chipset. Toliko problema sa jednom Asus k8v dlx i tim chipsetom da sam morao cekati barem 4-5 revizija bios-a i isprobat 3kg memorije da bi nasao kombinaciju bios+memorija (twinmos) koja je konacno radila bez bsod-a. Obavezno memtest pokreni....sretno: sweating
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Sestri sam stavio Corsair value, radi super, isto kao i kingmax...sa A-Datom value sam imao problema... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...gledaj,nekima je via chipset radio perfektno kao npr meni sa soltekovom plocom,mislim da tebi memorija radi problem,probaj staviti single chanel ili memu na 2T...ja sam imao blue screen sa plocom iz siga u nekim igrama pa se na kraju ispostavilo da je zvucna (audigy 4) bila problem...tako da je sve moguce kuzis ![]()
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Što se ostalih komponenti tiče,isprva sam mislio da je grafička problem,imao sam GeCube ATI 9250 64MB koji je radio na starom P350 bez problema.Na novoj konfi-problemi. Kupio sam ATI GeCube 9550 256MB i ponadao se da bi to moglo riješiti stvar, kad ono ništa ![]() :mad:. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Zanimljivo...na starom P350Mhz (OC na 400Mhz) sam imao isto asusovu ploču P2B i ATI Radeon 9250 i sve je radilo super! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
EDIT: vidim da si me prestigao s odgovorom. btw, nema ti veze hoće li ti buduća grafa biti ATI ili nVidia. Glavno je da radi.
![]() |
![]() |
#17 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
ak ti je HW ok,jesi provjeril DX? to je jedan od najcescih problema kod kojih se Plavac izbacuje u igrama,a ak si ziher da je hardwerski sve 5..probaj,nis ne kosta jos jednom provuc DX..a i redosljed instalacije drivera i DX je bitan kod svih chipseta ,pa tak i VIA,provjereno na bezbroj konfi..probaj..nakon clean installa,driveri od maticne,DX9c,pa drajveri od grafe... e da...Catalisti koje imas gore tu i tam vole se poklat,pobrisat koji .dll od DX....provjeri si to..meni se dogodilo na 2 konfe slicno>rijesio reinstalom DX i drivera za grafu,sretno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
![]() Ta opcija mi uopće nije pala na pamet, nisam ni mislio da bi to mogao biti problem! Ono što je ziher je da RAM nije problem. Pustio sam memtest na 12 sati i sve je OK.Grafičku ću isprobati na drugom kompu.Ali prije vađenja grafičke budem maknuo dx,Catalyst i VIA,pa sve ponovno za redom! Iskreno neda mi se opet windowse na novo instaliravat osim ako to postane neizbježno. Kako se zove onaj software za deinstalirat DX? Vidio sam ga negdje na BUGovom dvd? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |