Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.07.2003., 16:21   #1
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
To ti je tak kad sereš...

U pola pisanja neki dan o HGspotu i ostalima sam se sjetio one stare da je bolje ne hvalit dok ti dela...

I pizda mu materina kvarna ...tak jasno počeo mi krepavat vent na grafulji...
AAAAAAAaaaaaaaaaa......

Izvadio,očistio,podmazao-ma kakvi...čak sam ponovo instalirao onaj V-tuner...malo se ne vrti...pa 2000,pa 3000...pa ništa...

Eto ti ga na...

A na servisu imaju novi možeš si mislit...
Nijedan kaj imam doma u buksi ne paše...

Jedino mi nekak jedan ORB izgleda onak...a i on bude ko" bog imao drugačiji raspored rupa

Urghhh...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2003., 18:17   #2
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Moram priznati da ventilatori na ATi karticama (nije uopce bitan proizvodjac) rikavaju ko ludi... Tak da me ovo ne cudi
Oglas

Oglas
Staro 10.07.2003., 19:01   #3
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by ozren
Moram priznati da ventilatori na ATi karticama (nije uopce bitan proizvodjac) rikavaju ko ludi... Tak da me ovo ne cudi
da otisao je zmajku na bba,meni na manli-u,sad jelc-u...pod otisao mislim da zeza/sere

meni je nakon mjesec-dva napustio dusu..i to prije nego li mi je komp poceo raditi 24/7...tak da nije bas zato

ali mi nije jasno..kaj svi kupuju od jednoga te ventove?
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2003., 19:56   #4
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
vent na mojoj kartici radi vec ko zmaj od 2-og mjeseca.
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2003., 21:41   #5
Jelc
Super Moderators

Ah...ovaj je trajao godinu i mjesec dana...
Evercool...hmm...ista firma kao na onim malim chipset no-name hladnjacima...

I tako...Crystal ORB je platio glavom,razvalio sam njega i stavio na grafu.
Za sada dela,ali je dosta viši,starom su lopatice bile tik uz metal dole.
I dosta je jači,hmmm...stari je bio 12v,0.1A,1.2W
ORB je 12v,0.16A,/max/1.92W...
Ukopčan mi je na kartici,valjda se nebu nekaj skurilo.
Imam na grafi za štelanje brzine venta energy,normal i turbo-na energy se vrti kao i stari na turbo-tak ga i budem ostavil,jedino me sad rajca budući da se ovj vrti na 5500 da ga malo clocknem...ono sam da vidim kak ide...ha-ha...

Na svu sreću-kod mene to nije rješeno kao na ostalim ATI-cama,nego imam cijeli hladnjak preko GPU-a i memorije i jedan iza na memoriji,tako da ipak imaš više mogućnosti i nije ništa zakeljeno za GPU...

Ma glavno da dela...
Staro 10.07.2003., 23:35   #6
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
meni se čini da je glavni problem sa gigabyteom. Kolko sam vidio hrpa ljudi se vani na forumima žali da su im riknuli ventovi na giga radeon karticama, a bilo je i ovde slučaj ne znam ko je ali čini mi se 9500 64 mb isto od gigabyte i ode vent. Kaj se mene tiče ja već određeno vreme izbjegavam gigabyte u širokom luku a možda sam u krivu ali malo je previše ljudi riknul vent na giga karticama da bi bilo slučajno.
A kolko znam saphirre i bba nemaju tih problema bar ne u velikom broju. Da nisu zeznuli neku seriju ???
Ili je problem u ventovima??
Kak je opće situacija s tim jer to potpada pod garanciju???
Trebali bi takvu karticu zamjenit
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2003., 00:34   #7
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Koliko sam ja skužio kada je meni na 8500 BBA otišao vent, to ne spada pod garanciju. Ventovi spadaju u kategoriju potrošnog materijala.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2003., 02:06   #8
Jelc
Super Moderators

Velim ja tipu u servisu da kaj sad-kartica je još godinu dana pod garancijom...a on meni lijepo veli ovak:
Paaa...ništ...donesite vi nju lijepo nama u servis,nemamo takvu zamjenu za vent al" budemo nekaj pripasali...

Bolje mi je ni ne mislit kak bi to njihovo pripasivanje izgledalo...bolje da sam si to sam napravio i mirna Bosna...

Ako nađem nekaj odgovarajuće/malo nižeg profila/ stavit ću ga,ako ne i ORB za sad fino dela-jedino kaj je bučniji...
Staro 11.07.2003., 02:52   #9
marac
Premium

marac's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pinsla
meni se čini da je glavni problem sa gigabyteom. Kolko sam vidio hrpa ljudi se vani na forumima žali da su im riknuli ventovi na giga radeon karticama, a bilo je i ovde slučaj ne znam ko je ali čini mi se 9500 64 mb isto od gigabyte i ode vent. Kaj se mene tiče ja već određeno vreme izbjegavam gigabyte u širokom luku a možda sam u krivu ali malo je previše ljudi riknul vent na giga karticama da bi bilo slučajno.
A kolko znam saphirre i bba nemaju tih problema bar ne u velikom broju. Da nisu zeznuli neku seriju ???
Gigabyte je u zadnje vrijeme počeo malo jebat s tim ventovima jer se i na matičnim pločama dogadja ista stvar (govorim o ventovima za NB 4cm)
NE spada u reklamaciju ali vjerojatno bi ga zamijenili ( kod nas malo vjerojatno jer samo par firmi ima 40mm ventove)
marac je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2003., 06:49   #10
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by marac
Gigabyte je u zadnje vrijeme počeo malo jebat s tim ventovima jer se i na matičnim pločama dogadja ista stvar (govorim o ventovima za NB 4cm)
NE spada u reklamaciju ali vjerojatno bi ga zamijenili ( kod nas malo vjerojatno jer samo par firmi ima 40mm ventove)
Moram priznati da jos nisam vidio Gigabyte plocu na kojoj je rikao vent, ali zato je meni na njihovoj R9500Pro grafickoj otisao prije mjesec dana. Fino sam zaserafio YSTech 6cm 27.2cfm i da vidis. Jedino kaj sad graficka zauzima par slotova... (na srecu nikad nis ne drzim u PCI #1 jer na 99% on shera IRQ s AGP-om). Ali ladi!
Oglas

Oglas
Staro 11.07.2003., 06:52   #11
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pinsla
Rikavaju i Sapphireu i sl. ali je istina da je Gigabyte u vodstvu sto se crknutih ventilatora tice...
Staro 11.07.2003., 11:00   #12
Jelc
Super Moderators

Kaj je i na novim GA Nevercool vent
Ma treba stavit onog pasivnog Zalmana i mirna Bosna...ima ga vani već po 25e...
A da-dosta se škvadre žali na to,frendu je na Abit NF2 vent počeo za tri tjedna roštat,o GA nećemo ni pričat...

Ajd...meni je bar izdržao preko godinu dana.

Ako ništa drugo-sad bar imam dobar argument kad mi žena opet počne prigovarati za moju "buksu punu krame" ispod stola

A baš se tog ORB-a neki dan sjetila,da sam ga samo dovukao i hitio pod stol...ha...baš je dobro poslužio.
Staro 16.07.2003., 09:02   #13
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by ozren
[B]Moram priznati da jos nisam vidio Gigabyte plocu na kojoj je rikao vent, ali zato je meni na njihovoj R9500Pro grafickoj otisao prije mjesec dana.
Frendu je na Gigabytovoj maticnoj prorondao vent za nekih mjesec dana, onda su mu u servisu stavili drugi koji je vrisnuo za nekih 2 mj., sad je vec 3. vent na ploci , dok na mojoj Gigabyte R9000pro se vrti vec cca 10-12mj. bez pol frke (taman sad bi mogao otkazati).
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2003., 09:14   #14
marac
Premium

marac's Avatar

Ja sam s Gigabytove matične skinuo Vent s NB-a jer to čudo zuji više od svega ostalog.

--
Trenutacno pegla:
Jimi Hendrix - Red House
Vegetarian: Native American definiton for "lousy hunter".
marac je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2003., 09:29   #15
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by marac
Ja sam s Gigabytove matične skinuo Vent s NB-a jer to čudo zuji više od svega ostalog.
Meni je ipak vent na grafickoj jace zujao... Al ta dva su tu negdje, obadva su mala, a zuje pun qrac

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2003., 13:41   #16
Zond
Rabotnik
Moj komp

Datum registracije: Feb 2003
Sad ste me uplašili kod zeca, imam gigabyteovu radeonku 9000 pro 2 sa 128mb rama, imam ju vec hmm 2-3 mjeseca i zasad radi kuler (bar mislim) ako krepa jel tesko skinuti onu mini tenkovsku zapreku sa kartice i da li je blue orb dovoljan za moju karticu - nije klokana. I s kojim programom mjerite brzinu okretaja venta na gpu?

Zadnje izmijenjeno od: Zond. 08.08.2003. u 14:34.
Zond je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2003., 02:09   #17
Coby
Premium

Datum registracije: Jul 2002
Meni je na mojoj MS Radeon 8500LE 64MB vent počeo jako zajebavat, sada se tako sporo vrti da mislim da će uskoro riknut( oćišćen je od prašine detaljno).
E sad jedno pitanje:
sa čime da ja skinem hebeni cooler sa GPU-a pošto je jako,jako,jako dobro zaljepljen na njega.
Čuo sam jedan način, ali mi baš i ne uljeva pojerenje, radi se o tome da se grafičku stavi u frizer dok se ful ne ohladi, zatim se je izvadi i samo jednim jako brzim potezom skalpela se skine cooler sa GPU-a.
Jedan serviser je to više puta radio i sve je ok, ali ja baš i nebi.
Znam da se npr. cooler sa NB-a može skinuti tako da se fenom puše u kontakt cooler-a i NB-a i onda se jednostavno odlijepi ali nisam siguran dali bi to ovdje upalilo.

Mislim staviti Blue Orb jer nemam drugog izbora.
Staro 09.08.2003., 18:51   #18
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Probaj ovo

http://forum.pcekspert.com/showthrea...r&pagenumber=2 eto taj cooler još radi od 27.01.2003. Ne čuje se, ne zuji, ne zapinje, ... mojih ruku djelo (odeš dole di piše Gone Gold, tamo ti je postupak slićica)

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno