|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Athlon64 X2 3600+ ili athlon64 3200+ ?
Nadam se da cu uzeti novi komp ubrzo pa kako sam izvan svijeta hardvera od kada su dosli dvojezgreni procevi i am2 molim za pomoc... Razlika u cijeni je oko 350 kn sto i nije previse ukoliko je razlika u brzini dovoljna... Ne treba mi zbog nikakve grafike, jedino zahtjevno sto ce se raditi na kompu jesu igre, ostalo su uobicajene radnje... Necu ubrzo mjenjati komp pa je odluka relativno trajna... Nisam siguran ni oko maticne... Mora bit iz vemila i neka ne rpelazi cijenovnu granicu od kakvih 800/850 kn uvrh glave... Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
pazi babu!
Datum registracije: Jul 2006
|
definitivno uzmi X2 3600 jer je višejezgrenost=budućnost. mislim da će ti to svi ovdje odgovorit ... : cheers2
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Doktor Olja
Datum registracije: Nov 2006
|
definitivno x2 !!! a zašto? kratko i jasno: jer je bolji, jači, veći, ljepši i veća faca od jednojezgrenih! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
znaci dvojezgreni it is... ok, ostaje ploca... neznam, ne daje (bas i nemam) mi se za maticnu prevelika para iako bi htio kvalitetnu, stabilnu, brzu, blabla maticnu.. Aj, mozda se moze koja kuna vise navuc, sto je dobro, koji chipset (iz vemila) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=51690 evo pa si vidi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Asrock ima nesto bolje performanse i jeftinija je, ali je GB puno opremljenija... (intergrirana grafika, FW... ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
i kaže vuco da ga memorija malo zeza na toj GB (ako previše kloka, al ide do 800MHz) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Npr. sa djeliteljem DDR2-800 (2:1) HTT ide do ~210 i tu mi se čini da je čak kraj memoriji (jer je ona onda na taktu od 840Mhz; mada nisam siguran, trebao bih probati memoriju kod drugoga). Sa djeliteljem DDR2-667 (4:3) HTT ide do 244Mhz i tu je rock stabilno, a na 246Mhz neće bootat -> znači, do matične je (99% posto da je BIOS u komi što se toga tiče). Djelitelj DDR2-533 (5:4) ide do ~>275Mhz i onda opet neće bootat.
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ploča je super i dalje. Na defoltu i pod OC-em (kada oće boot-at ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|