|
![]() |
#2 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
naravno da možeš... ![]() btw: U welcome!!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
dal imaš "Willamette" jezgru ( čini mi se da se tak piše ) .. ili "northwood" ? jer ova prva se više grije nego ova druga i bilo bi požljno ak ne i potrebno da nabaviš bolji cooler za proc..
![]() |
![]() |
#4 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Renesis je svoga 1.6 mislim dignuo na 2.4 ili 2.6 sa boljim hlađenjem, ali mislim da ti možeš sigurno na 2.0Ghz. Pazi na omjer sa memorijom... i PCI uređajima
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Slažem se sa svime što su dečki prije rekli. Northwood cca. 2 GHz bez pola problema, dok Wilamette max. oko 1.7-1.8 GHz, a i ako potegne 1.7 mogao bi biti poprilično sretan. Ugl. recept je uvijek isti, AGP/PCI lock na 66/33 MHz, napon procesoru (ako je Northwood) ne viši od 1.75V (na boxu ne bih išao na više od 1.65V, sa nekim boljim hladnjakom više od 1.7V) a Wilametteu max. 2.1V (ali definitivno sa nekim puno boljim hladnjakom od stocka, Zalmanom CNPS 7700 AlCu recimo). RAM-u ne daš više od 2.8V, a ako ti zapne OC povisiš malo napone i nastaviš dalje ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
"Willamette" ili "northwood" ....kak provjerim kaj je? znaći kupit jači ventilator i malo one paste ili neku pločicu za povezivanje s procesorom? Ove promjene radim prek BIOS-a ili možete preporučit neki program? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
|
Sa CPU-Z programom, naći ćeš ga lako preko googlea. Ta pločica (misliš na TT Copper Shim? ti nije potrebna, to je samo za AMD socket A procesore). Da, bolja pasta (AS Ceramique ili Silver 5, ali prvo trebaš očistiti procesor i hladnjak). Ako hoćeš neki ekstremniji oc trebaš kupiti jači hladnjak ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
|
Pasta koja dolazi sa box hladnjakom? ![]() No way, ta pasta (ako to uopće mogu tako nazvati) koju dobiješ na tim stock hladnjacima od Northwooda odmaže a kamo li da odvodi toplinu, osobito ako je stara. Definitivno treba neku bolju poput AS Ceramique. BTW sve radiš preko bios-a, tako ti je najbolje.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Wilamette ![]() znaći li to da je bed? ak kupim neki jači hladnjak i sve spojim sa nekom dobrom pastom to bi treblo ić do barem do 2 GHz? inaće imam 512 SDRAM i jedan slot mi je prazan dal da stavim još kojih 512 memorije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
|
Hmmmm ne znam bude li išao na 2 GHz. Ali uvijek možeš probati, nitko ti ne može reći na koliko i koliko se tvoj procesor može natjerati ![]() Ali mislim da realno možeš očekivati bez problema oko 1.8 i 1.9 GHz
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium moderator
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
tnx. piše da matična prima Intel Pentium 4 2.2 GHz (Northwood), možda da to nabavim i stavim naki jači ventilator pa da onda overclockam ak će trebat? memorija definitivno ide sam je pitanje koja..najvjerojatnije SDRAM 512 matičan drži do 2.4 GHz. Zadnje izmijenjeno od: Beeman. 17.11.2006. u 21:53. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|