|
![]() |
#1 |
Malac
Datum registracije: Jun 2003
|
Volcano 9 problemi
Bok! Imam TT Volcano 9, sklopljen valjda na najbrzu vrtnju (imam naljepnicu pa se jos nisam usudio otvarat), al mi hardware sensors monitor kaze da je temperatura cak 54!! Kad ga tek upalim, je 47, al se nakon petnaestak minuta popne na spomenutih 54. Inace, taj isto monitor mi kaze da ni nemam hladnjak na cpu, ni na power, vec samo na A/A?? i da se vrti sa preko 5000 I stalno me upozorava da mi je AUX voltage prevelik sa oko 2.8 V. Kolko bi trebao biti uopce? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Valjda? Sorry imam par pitanja. 1. Koji CPU? 2. Koja matična? 3. Tko je stavljao cooler? (naljepnica na kučištu? dakle dućan?) 4. Koji program ti pokazuje podatke? Ajde još malo podataka. Mislim imam i ja taj isti Voolcano i vrti mi se po temperaturi, dakle ako pređe 55 pali se na maks, što se meni ne događa jer jedva dođe do 44°C ..., a kompjuter mi je overclockan ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Malac
|
Eto, ovak 1. Barton 2500+ 2. Abit NF7 3. Ducan, da, Info Gama 4. Hardware sensors monitor se zove, al i winbond hardware doctor kaze isto. 54. Sad kad sam izaso iz Elite forcea 2, mi je bilo cak 56! ![]() Uopce ne kuzim kak su mi tak bezveze slozili komp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
***2CROwded***
|
Hm, ja se ljutim na sve ljude koji misle da su napravili pravu stvar kupivši si gotov kompjuter !! Pola njih mi dolazi poslje cmolječi, moleči da popravim !!! Nesmiješ otvarati, gle možda imaš coper shim, s time je temp. veća, možda je krivo sjeo vent, možda jadna pasta.. Ma šta da ti kažem, možda možda, senzor sere,... no to moraš provjeriti ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Kao prvo Kova nemoj jadnika zajebavat, nije on kriv kaj ne zna ![]() Kao drugo: refugee, nađi nekoga tko ZNA raditi s kompijutorima. Jerbo: 1. Stavili su previše termalne paste, jer debil koji radi u servise je izučenu automehanučar 2. Nisu upoće stavili termanle paste jerbo cooler ima termalnu naljepnicu koja vrijedi isto koliko i prdac u vjetar 3. Nisu stavili termanlne paste, a cooler nema termalnu naljepnicu 4. Bog zna kaj je majstor ( izučen u Mc Donaldsu ) složio u comp i dali je uopće unutra Volcano 9 ili tko zna što Ako nemaš nikoga za naći --- pitaj koga s ovog foruma, za neku razumnu paru ima ekipe koja riješava problema kad netko tko ne zna, ne sluša savijete pametnijih i kupe gotove konfiguracije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
***2CROwded***
|
Evo Paške ti je to nježnije ![]() Ma gle, stvarno ima više razloga zbog kojega ti temp. može biti viša. Daj molim te pogledaj da li imaš iza ventilator za ispuh i naprijed za upuh. Npr. ako ih nemaš, ... dakle sav zrak koji se grije unutra, grafička, disk, CD, matična, procesor, memorija... sve ostaje unutra... Rekao si da imaš Volcano 9, hm rekao si da se vrti na max ?! Znaš li ti kako je to glasno !!! To je stvarno tako glasno da ako si u jednoj prostoriji i dođeš do vrata zatvorenih druge prostorije u kojoj je volcano 9 i čuješ ga kako radi ! Ako nije jako jako glasan, onda možda senzor ispao iz hladnjaka, ako su ga tako stavili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Malac
|
Ma znam da sam moral kupit komponente i sam slagat, al sam morao kupit komp u roku od dva dana, jer mi je starom riknula maticna, procesor i ram, a nisam to nigde mogao brzo nabavit (P166MMX) I onda sam uzo info gamu jer je kao bio dodatan popust od 16% za konfiguraciju slozenu na abit mb. I sad su me zeznuli. I da, na najglasnije je, i totalno je glasno, a i dalje toplo. I brijem da nema nikakav drugi ventilator. Ovaj program mi kaze da mi je ukljucen samo ovaj ventilator. Ma uzas. Kolko bi kostalo da mi to neko pogleda, i slozi komp kak spada, jer mislim i da su me zeznuli kad su mi stavili samo jedan komad od 512 RAM, a ne 2 od 256. Jer su mi performanse mislim prelose za takav stroj. Jest da imam jadnu graficku (9200pro), al 3dmark od 5400 je fakat malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
***2CROwded***
|
Čuj ja ti to pogledam ![]() Nema veze šta ti kaže program to možeš sam vidjeti da li imaš još ventilatora. Stavi ruku iza kučišta ! Tako znaš da li je stražnji, za prednji je malo teže, no skuži se ... ako se stavi naprijed ispod ruka ! Meni se ne vrti na maks ! Procesor mi je overclockan i još k tome na 100% tokom cijelog dana, a temp. dođe do 43°C, navodno do 50°C (ako dodamo 7°C onim 43 koje pokazuje ali nije na jezgri već pored!!). Dakle ako je i tebi isto dodaš na mjerenu temp. još par °C, jer ne mjeri direktno na jezgri i dobiješ 60°C ![]() Iskreno odnesi ti to njima, no povedi nekoga tko zna ! Mislim isto tako da se može provjeriti da li je 2 x 256 ili 1x512 MB ! Ima programa za to... Odneseš njima i kažeš da su ti temp. prevelike, da ti je komp preglasan i ...., ali da nisi htio radi garancije otvarati !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Bok! Kao što vidiš iz siga imamo isti cooler. Temperatura je max 47 Celzija prema sondi (+ par stupnjeva više). Zbilja su te negdje zeznuli. Samo sam svoj prvi komp kupovao već sklopljenog, nikad više... ![]() Kolika ti je temperatura sistema? Kod sklopljenog kompa mi je napajanje USISAVALO zrak izvana. Ne moram ni govoriti kolika je bila temperatura... Prijedlog je da kad odneseš komp kod prodavača da ga otvore pred tobom. Kad si već tamo, možda bi bilo dobro da si uzmeš potenciometar umjesto sonde (ako ga nisi dobio sa kompom, onda su ti ga ukrali). Kod mene je tako, potenciometar ili sonda,valjda ovisi o ukusu. Što se tiče programa za detektiranje koju memoriju imaš, uzmi AIDU32 sa predzadnjeg BUGovog CD-a. Možda ima i na zadnjem, ali ga još nisam kupio, pa ne znam (Ispiti...) Pod chipset ćeš naći podatke o memorijskim utorima. Ako vidiš samo jedan memorijski utor, pravac Info Gama sa usputnom stanicom u Bauhausu ili kod Peveca poradi nabave motorne pile ![]() Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Malac
|
Evo, upravo sam gledao AIDU (dobar program), imam jedan od 512, i to u srednjem utoru. I kaze mi pc3200 (200mhz) ? Sad kak je malo hladnije u kuci, temp mi je 51. A mainboard je 28. Izgleda da cu fakat morat otic do njih. Iako nemam auto, pa cu krepat noseci kantu. ![]() Mislim, sam sam i morao ic po njega jer nemaju dostavu ukljucenu u cijenu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
***2CROwded***
|
Kao što sam ja rekao ! ![]() Samo dijelovi. Evo frend mi javio danas da mu je temp. 67°C !! Ima stariji Athlon Thunderbird 1.4 Ghz, default ! Isto mi je to sumnjivo ! System mu je na 40°C ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ekspert iz sjene ...
|
Ma ziher je problem u termalnoj pasti. Mislim Info Gama je poznata po debilnim ljudima koji tamo rade ![]() Kladim se u 100 Kn da će te lagano poslati doma sa smiješkom i comp zadržati na 2-3 dana, nakon toga komentirati kak sve radi super i da si ti mali bedak i odi ti lepo doma spat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Znate tko kupuje U Info Gami , HG Spotu i slč.Svaki prosječni hrvatski kupac jer vidi u Jutarnjem : Pentijum 4 za 4500 kn.Nije bitno NIŠTA drugo jer "Its ol abaut pentijums bejbi".Servis, ekipa za teren, dali ću moči staviti DVD unutra ili zamnjenit modem jer ga je zgromilo A da ne gubim garanciju - TO prosječnom hrvatskom kupcu bitno - NIJE.E pa neka , he he he he ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Atačment skinite slobodno , neplača se . |
![]() |
![]() |
|
|