|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Molim za pomoc!!!!
dakle ovako pitanje je sljedece! sastavio samd anas novi kompjuter i sada kako klokati e6300 intel core2 duo na cca 2.5 GHz? imam P5B deluxe plocu i na njemu je zalman cnps 9500 led! molio bi da mi netko to malo objasni! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Dosta je važno da nam veliš koju memoriju imaš. Inače, pojednostavljeno - staviš memoriju i proc u omjer 1:1, postaviš latencije memoriji (tipa 4-4-4-12 ili 5-5-5-12 ovisno o memoriji) i dižeš FSB i testiraš sa Super PI-jem, Prime-om ili OCCT-om. Sve dok nešto ne pukne, ne dira se napon.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
imam kingmaxovu memoriju! 2x 512 mb od 800mhz.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
gdje se mijenja omjer toga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ajme majko... Sve radiš iz biosa
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Negdje bi kod postavki memorije morao imati DDR2 533 (a od ostalih dodatnih opcija trebalo bi biti i DDR2 667, DDR2 800 etc), mislim da je to omjer 1:1 sa procem.
![]() |
#8 |
Premium
|
jea i sad pazi ovo sve promjenim namjestim sejvam i izadjem i opet mi proc stoji a 1,8 kako to? ovo ostalo sam i sam skuzio bio nije mi jasno zasto mu brzinu ne mjenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Neke matične su znale prikazivati kod bootanja uvijek defoltne vrijednosti. Uđi u win, pokreni CPU-Z i vidi dal se onda nešto povećalo. Naravno, FSB poteraj za 10-20mhz, a ne za 1-2Mhz.
![]() |
#10 |
Premium
|
nije i dalje pokazuje da je samo 1.8 iako sam fsb diga na 300 a mema je na 900 mhz... i dalje je u windowzima sve isto a lipo sejvam i izadjem.... el ima u biosu mozda negdje gdje sprjecava klokanje ili sta? el treba ugasit ili upalit nesto? imam plocu pb5 deluxe e 6300 proc i memu od kingmaxa... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
E sada, vjerojatno je to do BIOS-a. Sumnjam da nekaj spriječava klokanje, ipak je to ploča za OC ![]() Pogledaj dal imaš zadnji BIOS, ako nemaš flashaj pa probaj ponovno. P.S. Koji ti djelitelj koristiš? Jer, memorija sama po sebi nemre biti na 900Mhz ako ti je sve ostalo na defoltu?
![]() |
#12 |
Premium
|
el moze neko screenshoot nabacit za ovo... updejtao sam biose... i sada meni fsb u pocetku na 266 a memu stavim na 800 to je omjer 1:1? onda dizem ffsb ja bi da budem negdi oko2.5 a mnozitelj mi je 7 dakle fsb bi trebao doci na 357? dali da mu dignem voltazu? jer dosada bez dizanja voltaze bi mi crko i nebi vise uspio doci do windowza? pa bi morao jumper prebacit? koju voltazu da mu stavim a koju za memu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
To ti nitko nemre reći do koliko će tvoj ići sa tom i tom voltažom. Kada crkne neki test, povisi malo. A ovisno koji cooler na procu imaš. Ako imaš neki dobar, moš staviti voltažu 1.4V Kada ti je FSB 266 (defolt), onda ti CPU-Z mora pokazivati isto 266mhz za memoriju. A ja sad više stvarno nemam pojma di si ti stavio memu na 800, u BIOS-u ili ti to piše u CPU-Z-u ili što? Daj malo jasnije napiši. Imam osjećaj da si ti nekaj krivoga stavio i da te memorija koči. Uglavnom, za omjer memorije i proca 1:1 gledaj u CPU-Z-u i kada za FSB od 266 (defolt) pod memory tab (tamo di su ti i latencije napisane) ti za memoriju mora pisati 266 (što je ekvivalentno DDR2 533mhz). Kada ti u CPU-Z-u tako piše, onda kreni sa dizanjem FSB-a, a memoriju više ne diraj (eventualno latencije staviti na 4-4-4-12 ili 5-5-5-15 i nekih 2.0 V za memu). Kada neki test pukne, a preporučam za brzo testiranje koristiti ili Super PI 32M ili OCCT test od 30 minuta, onda se mora neki napon povisiti, a fala Bogu, kod C2D ih ima hrpa - od Vcore-a, chipseta, memorije i kaj ti ja znam čega sve ne. Nije ti lagano OC-at, pogotovo jer ti neznaš osnovne stvari. Al dobro, buš naučil...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|