|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Hdd...
Primjetio sam da mi nekad ona zelena lampica na kucistu zna titrati kao da mi je komp u stand by modu a nista nisam dirao... Koristim winxp. I nekad kada upalim komp on ne detektirao "IDE HARD DISK" i onda mi nemoze bootat comp... Kada zgasim i opet upalim sve je u redu... Da nije mozda problem u onoj plosnatoj traci koja vodi od MB do HDD pa do CD-roma?? HVALA! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Nije plosnati kabel nego IDE kabel ![]() Biti ce da ti je kabel najvjerovatnije defektan ili da nije sjeo dobro u konektore, probaj ga malo stisnut jos a ako i onda baca gresku tad ga zamijeni za drugi! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Hdd...
Citiraj:
Inace, trebala bi ti crvena titrati (to ti oznacava da se odvija nekakav proces transporta podataka preko IDE kanala (iliti do harda ili cd-roma)... A ZELENA bi trebala biti upaljena kada je komp upaljen, cijelo vrijeme... Pogledaj si u uputstva od maticne, vjerovatno ti nisu dobro spojene te LEDice
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
...
Onaj IDE kabel mi je dobro sjeo. A u vez lampica: Ja znam za sto sluzi crevena i zelena. Crevena radi normalno dok HDD nesto trazi, radi ili slicno ali zelena zajeb... ali ne cijelo vrijeme nego zna pocet titrat kad se sjeti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: ...
Citiraj:
![]() jel nebi ona inace trebala stalno svijetliti???? (nemam lampice na kucistu vec dugo pa se nesjecam bas)... mozda neki kontakt nevalja ili se odvojio pa kad kuciste malo zavibrira pocme blinkati?moze biti svasta ali najednostavmnije ju je iskljuciti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Ili zamijeni crvenu sa zelenom, pa vidi... ako i crvena titra, onda je problem u maticnoj... ako crvena stalno gori, onda je problem u zelenoj ledici ili kablu do nje ![]() uglavnom, poanta svega je da ti te ledice uopce ne trebaju... narocito zelena ![]() Ionako se cuje kad je upaljen komp ...
![]() |
#7 |
Premium
|
...
Ma komp je kreten... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas