Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.06.2003., 00:33   #1
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kako vratiti podatke?

Frend mi je napravio jako pametnu stvar Išao je raditi backup s duhom i umjesto da napravi back D particije napravio je back C particije, naravno na D i naravno prebrisalo mu je sve podatke s D. Probao je s onim easyrecovery ali nada; ne vidi ništa. Pitanje je suvišno...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2003., 01:05   #2
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Ako su novi podaci direktno preko starih onda stanga.
Veky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.06.2003., 01:24   #3
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

Moguće je. Ali ne znam točno kojim programom jer komp trenutno nije kod mene. Ako do tada ne nađeš javi. Ja sam s tim programom vratio podatke sa harda koji su bili stari oko godinu dana i sve pjesme koje sam imao od kako ima hard dakle oko 10000 pjesama sam uspio vratiti. Program kicks ass.
Staro 28.06.2003., 01:47   #4
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
program se zove final data ah lijepo ga je imati
Staro 28.06.2003., 07:46   #5
STRMX
Premium

STRMX's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
ja sam vracao sa R-studiom
i stvarno je pomogao
Staro 28.06.2003., 09:07   #6
miato
(°_°)

miato's Avatar

ja sam koristio i final data (enterprise) i easyrecovery... i obadva su mi nasla neke prastare podatke... al ne ono sto sam trazio...
Istinabog, to sto sam trazio prije je bilo na C particiji

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2003., 10:23   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
rstudio fat bi trebao vratiti sve sto nije presnimljeno vec je samo "nestalo"......neka proba s njim, nije velik a radi cuda
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2003., 10:27   #8
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

Citiraj:
Originally posted by STRMX
ja sam vracao sa R-studiom
i stvarno je pomogao
E to je taj. Najbolji program za data recovery
Staro 28.06.2003., 10:57   #9
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Thumbs up AMD

JA ti imam Nortonov alat 2003 i njemu je program Norton UnErase Wizard.
Iz iskustva znam da radi.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2003., 12:44   #10
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
...

Ti programi rade i ako se formatira disk?
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 28.06.2003., 14:42   #11
miato
(°_°)

miato's Avatar

Re: ...

Citiraj:
Originally posted by ZMAJ
meni su radili, i nasli su podatke nakon nekoliko formatiranja, samo je vazno da s nista u medjuvremenu nije nasnimalo preko njih
PARTITIONmagic ima neku funkciju formatiranja, koje prevo nasnimi bezveze podatke preko cijelog diska, a onda ga tek formatira. Na taj nacin se teoretski izbjegava mogucnost data-recoveryja. Vjerovatno radi i u praksi

Staro 28.06.2003., 14:43   #12
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Re: ...

Citiraj:
Originally posted by ZMAJ
r-studio sigurno....za druge neznam jel ih nekoristim ali vjerovatno da rade s formatiranim diskovima
Staro 28.06.2003., 15:16   #13
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Ok poslao sam mu linkove pa bumo vidili...
Staro 28.06.2003., 16:11   #14
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
sto se tice programa koji prebrisivaju disk s nekim podacima najcesce obicne 0 ili nesto slicno moja preporuka je da se ne koriste. uzeo sam jedan stari disk 1.7 gb prebrisao sam ga cijeloga nulama jadnik nije mogao podnijeti toliku kolicnu pisanja i po svim mjestima i crko je cijeli se zakrcio. sto u prijevodu znaci da na neku ruku skodi i velikim diskovima ako ih cijele idemo prebrisati nekim podacima nakon formata da se pobrinemo za sigurnost prijasnjih.
Staro 28.06.2003., 20:08   #15
miato
(°_°)

miato's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gospar
...uzeo sam jedan stari disk 1.7 gb prebrisao sam ga cijeloga nulama jadnik nije mogao podnijeti toliku kolicnu pisanja i po svim mjestima i crko je cijeli se zakrcio. ...
lol :clap:
a sta ces, bio vec u godinama

Staro 28.06.2003., 20:59   #16
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ako easy recovery neće, onda vjerovatno neće niti recover4all, ali vrijedi probati. sitan, ali moćan.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2003., 07:02   #17
Fbr1
Registered User

Fbr1's Avatar

Mogu se i nakon formatiranja diska vratit podaci ali vrlo teško i mora se što hitnije napravit u roku par sati. Većinom se sve izgubi ono što i uspiješ vratit će biti djelomićno što znaći nečitljivo.

U većini slućajeva mogu se vratit neki textovi (.txt, .doc) a što se tiče tih 10000 pjesama čisto sumnjam ne znam gdje si ti zamislio da ih snima ako nema više prostora na disku pošto je disk popunjen novim podacima a tu se ne radi o malo prostora i to nakon toliko vremena jedino da podaci nisu bili stvarno izbrisani nego u Recycle Bin ili su bili skriveni negdje na disku pa si mislio da su zapravo izbrisani. NEMA ŠANSEE !!!!

Inače stvar radi ali kako sam rekao možeš vratit samo neke file-ove a da ćeš vratit sve u prvobitno stanje možeš samo sanjat posebno ako je bio formatiran disk.
Fbr1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2003., 08:13   #18
STRMX
Premium

STRMX's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
ja sam uspio vrati film koji je bio 700mb
Staro 29.06.2003., 10:14   #19
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Fbr1
Mogu se i nakon formatiranja diska vratit podaci ali vrlo teško i mora se što hitnije napravit u roku par sati. Većinom se sve izgubi ono što i uspiješ vratit će biti djelomićno što znaći nečitljivo.

U većini slućajeva mogu se vratit neki textovi (.txt, .doc) a što se tiče tih 10000 pjesama čisto sumnjam ne znam gdje si ti zamislio da ih snima ako nema više prostora na disku pošto je disk popunjen novim podacima a tu se ne radi o malo prostora i to nakon toliko vremena jedino da podaci nisu bili stvarno izbrisani nego u Recycle Bin ili su bili skriveni negdje na disku pa si mislio da su zapravo izbrisani. NEMA ŠANSEE !!!!

Inače stvar radi ali kako sam rekao možeš vratit samo neke file-ove a da ćeš vratit sve u prvobitno stanje možeš samo sanjat posebno ako je bio formatiran disk.
zasto bi morao samo sanjati ako je disk formatiran???to nista neznaci....
ako su svi podaci prepisani to je vec problem ali to se bas nedesava cesto jer windowsi imaju cudan nacin zapisivanja na disk....i prije ce uspjeti napraviti recovery mp3ca nego velikih fileova jer je manja sansa da ce one bas sve biti prepisane....inace, i neke stvari koe su prepisne mogu se recoverati.....nepitaj mene kako
r-studio u ruke i nek proba, ove jadne alatice nek i neisprobava
Staro 29.06.2003., 10:42   #20
miato
(°_°)

miato's Avatar

Citiraj:
Mogu se i nakon formatiranja diska vratit podaci ali vrlo teško i mora se što hitnije napravit u roku par sati
Kakve veze vrijeme ima sa vracanjem podataka?
Nije hard disk janjetina da ce se pokvarit ako stoji par dana
(istinabog, janjetine nikad ne ostane )

Staro 29.06.2003., 13:09   #21
Fbr1
Registered User

Fbr1's Avatar

Nije disk janjetina ali ne ide nakon nekog vremena samim tim jer se non-stop nešto snima po disku posebno s novijim Windowsima i System restore-om. Istina podatke nisam vraćao od doba 486 ali stvar se nije puno promijenila onda baš i nije bilo software-a koji bi uspješno vratio file-ove (nove a kamoli stare iako se nekad čak prije zalomi stari file od 2 godine nego novi) većinom bi file-ovi stariji filmovi bili potpuno neupotrebljivi.

Ne znam kako ti zamišljaš računalo nešto poput Playstationa ili kazetofona snimiš igru i disk je pun ne snimiš igru disk je prazan, računalo isto kao i mozak snima non-stop nešto i švrlja po disku i po početku i kraju htio ti to ili ne posebno ako ti je veći dio diska korišten za virtualnu memoriju.

Kako ti to zamišljaš (ne mislim ništa loše) bio bi dosta disk od 1Gb i mogao bi snimati na njega cijeli život jer sve izbrisan ostaje vječno na disku. Ti disk prebrišeš jedno 500 puta u godinu dana.
Fbr1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2003., 14:09   #22
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
Nije disk janjetina ali ne ide nakon nekog vremena samim tim jer se non-stop nešto snima po disku posebno s novijim Windowsima i System restore-om. Istina podatke nisam vraćao od doba 486 ali stvar se nije puno promijenila onda baš i nije bilo software-a koji bi uspješno vratio file-ove (nove a kamoli stare iako se nekad čak prije zalomi stari file od 2 godine nego novi) većinom bi file-ovi stariji filmovi bili potpuno neupotrebljivi.

Ne znam kako ti zamišljaš računalo nešto poput Playstationa ili kazetofona snimiš igru i disk je pun ne snimiš igru disk je prazan, računalo isto kao i mozak snima non-stop nešto i švrlja po disku i po početku i kraju htio ti to ili ne posebno ako ti je veći dio diska korišten za virtualnu memoriju.

Kako ti to zamišljaš (ne mislim ništa loše) bio bi dosta disk od 1Gb i mogao bi snimati na njega cijeli život jer sve izbrisan ostaje vječno na disku. Ti disk prebrišeš jedno 500 puta u godinu dana.
ok... mislim da nisi shvatio stvar. nije vrijeme problem, nego koliko je sektora pobrisano. npr... ako se neka datoteka "pobriše", ne briše se cijela, nego se samo u njeno zaglavlje zapiše da je obrisana, ali podaci ostaju zapisani. radi sigurnosti, svaka datoteka ima po 2 zaglavlja, a kada se u prvi zapiše da je obrisana, niti drugi ne vrijedi, jer više nije povezan s prvim. ali recovery će naći drugo zaglavlje i sastaviti datoteku. uostalom... m8 mi je upravo rekao da ima o tome u PC Chipu, pa kome nije jasno neka si pogleda.
a ti ovdje govoriš o nekoj totalno višoj razini, dakle o radu OS-a, što je više-manje nebitno za ovu raspravu. ovo se svodi čisto na FAT i osnove zapisivanja podataka na medij.

Horza (death dwarf)

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills

greater powers

artifacts of choice

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Staro 29.06.2003., 14:25   #23
miato
(°_°)

miato's Avatar

Citiraj:
...ne ide nakon nekog vremena samim tim jer se non-stop nešto snima po disku posebno s novijim Windowsima i System restore-om...
Kolko znam, correct me if I'm wrong, odredis si sam (ili se automatski odredi) dio diska koji ce Windowsi koristiti za razne poslice koje moraju obavljati, kopiranja, virtualna memorija i slicno...
Citiraj:
Kako ti to zamišljaš bio bi dosta disk od 1Gb i mogao bi snimati na njega cijeli život jer sve izbrisan ostaje vječno na disku.
ne zamisljam da bi na disk od 1gb moglo stati podataka 100gb...
Al nije li tako da kad ti obrises file, da on jos fizicki ostaje na disku, ali OS tretira taj dio diska kao prazan, pa ako je potrebno, zapise nove podatke preko prijasnjih. Ako se to dogodi, nema sanse vratit stare podatke, jel ne moze racunalo pamtit podatke koji su bili tu prije 10 presnimavanja
A sto se tice vremena, jos uvijek ne kuzim zasto 10gb obrisanih mp3ca na 40gb hardu koje se nalaze na kraju, zasto bi windowsi isli pisati po kraju harda namjerno da mi onemoguce data-recovery

Staro 29.06.2003., 16:19   #24
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:

daj pocmi citati postove.....tpip je sjebao d particiju.
windowsi su na c, swap je (ako nesto nemjenjas) na c......dakle sve sto se radi radi se po C particiji.....
problem je sto je d prebisan sadrzajem C iz back-upa ali ni to neznaci da se nemoze nesto vratiti jer sigurno nije prebrisano ni 50%....iako sad na d ima kopiju OSa on nije aktivan tak da se po d nista nepise.....i gotova rasprava
Staro 29.06.2003., 17:02   #25
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
Originally posted by greg SE
daj pocmi citati postove.....tpip je sjebao d particiju.
windowsi su na c, swap je (ako nesto nemjenjas) na c......dakle sve sto se radi radi se po C particiji.....
problem je sto je d prebisan sadrzajem C iz back-upa ali ni to neznaci da se nemoze nesto vratiti jer sigurno nije prebrisano ni 50%....iako sad na d ima kopiju OSa on nije aktivan tak da se po d nista nepise.....i gotova rasprava
ma vidiš da fubar1 baš i nije totalno skužio o čemu se radi... i skužio sam da tip pod XP koristi onu opciju..... hljebote kak se ono zove... ma ono kaj ljudi koji kuže windoze isključuju.... onaj "system restore" ili kak se već zove kaj svako malo piše nepotrebne gluposti po disku i kad malo eksperimentiraš s driverima sve shljebe... uglavnom, on zna biti veliki problem kod recoveryja.. stalno nešto bezveze piskara po disku... i to po svim particijama. M$
i lakše malo prema novima... nije kriv... naviko je na forume i njuze na kojima trkeljaju gluposti, i normalno da mu je sad sve čudno... bar je meni bilo

Horza (death dwarf)

character perks

major skills

greater powers

artifacts of choice

Staro 29.06.2003., 18:31   #26
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Horza
ma vidiš da fubar1 baš i nije totalno skužio o čemu se radi... i skužio sam da tip pod XP koristi onu opciju..... hljebote kak se ono zove... ma ono kaj ljudi koji kuže windoze isključuju.... onaj "system restore" ili kak se već zove kaj svako malo piše nepotrebne gluposti po disku i kad malo eksperimentiraš s driverima sve shljebe... uglavnom, on zna biti veliki problem kod recoveryja.. stalno nešto bezveze piskara po disku... i to po svim particijama. M$
i lakše malo prema novima... nije kriv... naviko je na forume i njuze na kojima trkeljaju gluposti, i normalno da mu je sad sve čudno... bar je meni bilo
ma taj recovery je tu od winME ali pise opet samo po C disku.....istina postoji "recovery" folder na svim particijama ali unutra nema nicega (mozda neki 1 kb)......
a to je tip nov.....recimo samo da je vec pokazao da nas vecinu smatra idiotima pa nema razloga da ga stedi...
Staro 29.06.2003., 18:55   #27
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Ma fak! Nije mi frend glup... toliko baš. Kad je skužio što je napravio za svaki slučaj je iskopčao disk. I da, uspio je vratriti SVE JEBENE PODATKE, i mp3, i filomove nacrte SVE. Iako je prošlo 10-ak dana... S čim R-fucking studio; radi mali ko beba. Evo pive
Staro 29.06.2003., 19:37   #28
miato
(°_°)

miato's Avatar

Citiraj:
Originally posted by greg SE
ma taj recovery je tu od winME ali pise opet samo po C disku.....istina postoji "recovery" folder na svim particijama ali unutra nema nicega (mozda neki 1 kb)...
Ja recimo kad obrisem 100injak mb fajlova s D particije, otidjem u nero, i vidim da u System Restore Information folderu se odjednom pojavi 100mb vise podataka
Uglavnom, meni i radi na D particiji... tj radio je... dok ga nisam iskljucio

Staro 29.06.2003., 22:09   #29
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by miato
Ja recimo kad obrisem 100injak mb fajlova s D particije, otidjem u nero, i vidim da u System Restore Information folderu se odjednom pojavi 100mb vise podataka
Uglavnom, meni i radi na D particiji... tj radio je... dok ga nisam iskljucio
XP ili ME????
meni na ME pise samo u folder na C particiji.....
mozda je kod XP drugacije ili kod mene nesto nije stimalo, neznam....ali eto, hvala na popuni rupe u znanju

tor, eto vidis da kad se radi s pravim alatom sve ide ko bog....a ne s ovim djecijim programcicima za 10$
Staro 29.06.2003., 23:02   #30
miato
(°_°)

miato's Avatar

ma xp

Oglasni prostor
Oglas

Oglas