|
![]() |
#1 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
problem sa sharingom u lanu
daklem.... imam mali lan kod kuce, laptop i stolni koji preko elcona u router modu idu na net. jucer sam digao novi xp na laptop, neki xp sp2 student edition. kada trebam pristupiti stolnom sa laptopa, u my network places mi se uredno prikazu svi shareani driveovi. ali kada trebam sa stolnog na laptop, nikako da ih vidim. kompovi su u istom workgroupu, sa ip-ima koje dodjeljuje DHCP router, 192.168.1.101 i .102, u ZA su obojici zone u trusted, na net oba idu bez problema, jedino to kad trebam sa stolnog na lap. to radi jedino ako mu ručno upišem \\(ime_kompa)\ u adress bar u exploreru. win je XP professional build 2600.xpsp.060411-1541 ( Service pack 2) - to mi pise na pozadini u donjem desnom kutu. e da, u folder optionsu sam uključio ono use simple file sharing.... neznam sta je to ali sam to na netu vidio, meni je bio pokazivo neki bizaran šering, sa permissionsima i odabiranjem usera i šta ti ja znam..... Jel zna netko u čemu bi mogao biti problem?? hvala.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
to je čisto do windowsa. možeš nazvati 0800 300300 i oni su ti dužni pomoći riješiti problem.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prije nego pokrenemo teoriju zavjere kontra ćorovih prozora, provjeri na stolnom računalu: - LAN - Properties - uključeno (kvačica) File and Printer sharing - LAN - Properties - TCP/IP - Properties - Advanced - WINS - uključeno (kvačica) Enable NetBIOS over TCP/IP Poza ovog xy OK |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
jesu uključeni su. mislim nije to neki problem, ja kompu mogu pristupit, tako da upisem naziv kompa u adress bar, ali me nervira to...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo ponovo pročitah prvi post. Samo za test ugasi Win firewall i Zone Alarm (ovo prvo vjerojatno je ugašeno al provjeri za svaki slučaj) i vidi da li tada "stvar" funkcionira. Tako da otklonimo mogućnost da firewall - ovi prave blem. I još jedan detalj, da li je korišten simple sharing ili onaj (katkad zaguljeni) full xp share?. Ako slučajno je, napravi novi folder na HD i postavi simple share. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|