|
![]() |
#1 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
Wimax....dali je to kraj nasih patnji za brzinama ili...
prvenstveno za nas Gorstake,sa udaljenih brda ,di je bogek rekel laku noc a HT nije ni prismrdel praf,jel ima neko da je korisnik ove usluge,kod ovog provajdera,da se malo "nahranim" http://www.novi-net.hr/cijene_wdsl.html mislim,razgovaral sam s "tetom" s druge strane:,da sam u njihovoj zupaniji,veli,mam me sprekopcaju ,ovak.. prek granica NE smiju ni pod razno radi straha od gubitka koncesije .. :confused: mda,za Zagrebacku zupaniju je Optima dobila koncesiju,a oni samo puno pricaju,sve mi se cini...... http://www.optima.hr/EasyWeb.aspx?pcpid=45 Zadnje izmijenjeno od: mitzek. 18.10.2006. u 16:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
WiMAX User
Datum registracije: Sep 2006
|
evo, bas mi slozili wimax, idesssssssssssssssssssssssssss : cheers2 : cheers2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prigorec po defaultu
|
i kaj,jel to radi kak spada ili .... pa daj malo rezimiraj..il su te tek sprestekali.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
WiMAX User
|
Narucis, dojde ti tip izmjeriti signal, povuces UTP kabel od krova do kompa, i onda ti dojdu sloziti malu antenu i mores na net. Simple ![]() Imam "najsporiju" brzinu 768 kbps flat rate. Ocjena : 5/5 cheeers |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prigorec po defaultu
|
a extra sadrzaji..jel nude jos nekaj ,il samo fletnet???hehehehee |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
WiMAX User
|
hehe, pa dobis web hosting 25 MB, 5 mali boxa po 20 MB, a cul sam i da bude sljedece godine i fiksna telefonija isla putem wimaxa potpuno neovisno o t-scumu .... : nuts : : nuts : |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
WiMAX User
|
Ma nista ne puca, niti freeza, neznam tko vam je to sve rekao ... Veza je stabilna, ping je malen, a za sad sam samo downloadao jedan mali torrentic ... Ja imam flat cijeli dan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Prigorec po defaultu
|
Citiraj:
ovo sa WiMaxom je interesantno,sad je i Siemens uletil za uređaje pa pretpostavljam da je sljedeće proljeće to--to...nadam se žarko..: stoopid |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
eeeee.........onda odoh i ja u Merhatovec po to.......ne kužim jedino ove brzine inače na dial-up piše 46.6 Kbps (JAAADNO) a ovo piše 768/256 Kbps ne kužim : hitthewa možete mi molim vas lepo to objasniti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prigorec po defaultu
|
768 down i 256 uploada,kaj tu nije jasno? znaci skidanje podataka oko 75-80 kb/sec... i oko 20/25 kb/s za upload(slike na server i to...),cist dost za nezahtjevnog korisnika(al flat je flat!!),kaj ne? @ShaRK89 : jel imas vise kompova za povezat,bus probal morti?da znamo kak se ponasa kod seranja neta,ha? to me jos jako svrbi da doznam...ak je isto ko i kod Adsl,ihahaajjj! ili jel znas nekog frenda koji je okacil vise kompova prek routera il switcha ,jel to drzi vodu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
WiMAX User
|
Umrezio sam dva kompa, bezicno, sve radi kak treba, samo treba znati podesiti sve te parametre .... : goood : Nemate se razloga bojati wimaxa, sve radi i nema nikakvih pucanja veze ... Moj frend s MaxADSL-om se mora reconectati svakih 15 min ... Zato mogu reci da je wimax stabilniji od MaxADSL-a, cujem i da je ping manji .... :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
To je problem njegovog modema/routera/loše parice/instalacija po kući/ a ne adsl-a kao tehnologije ping manji? teško...eventualno se radi o drukčijem "putu" kojim prolaze paketi točnu usporedbu pinga će se moći dati kad jedan operater bude nudio i žični i bežični pristup internetu |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#18 |
WiMAX User
|
Postave ti antenu na krov ![]() Na slici izgleda velika ![]() I antena se s obicnim UTP kablom spaja na IDU koji se koristi za komunikaciju s antenom ![]() I tako taj IDU mozes spojiti direktno u mrezni port na kompu ... U mojem slucaju ide na WAN port u routeru ... Kosta me 189 kn mjesecno, ali to i nije tako puno racunajuci da sam dosad placao ISDN pretplatu 100kn ... A imam i pristup netu na dva kompa bezicno .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
WiMAX User
|
Usmjerena je prema sjeveru, dakle prema jednoj planini na kojoj je odasiljac ... Moram reci da je udaljenost oko 25-30 km od antene do odasiljaca ... @Mailman Nisi me razumio, htio sam naglasiti neovisnost wimax-a o zicama i instalacijama u kuci, a ne pljuvati po klasicnom DSL-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
WiMAX User
|
Sad ce biti vec dva tjedna sto surfam preko wimaxa i mogu reci da mi ni jednom nije pukla veza ... ![]() Procitao sam da su za neke primorske zupanije dodjeljene nove koncesije, jel netko zna da li je koji od tih ISPa poceo s radom ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
uh...i ja bi to. |
![]() |
![]() |
|
|