|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
ruši se veza
Evo jednog problema....Uzeo ADSL,došao tip iz tcoma i fino ga spojio sa jednim računalom...Međutim doma imam dva kompa,pa je postojala potreba da se ta dva osposobe prek routera ( uz paket dobio XASDA modem ),pa sam tak lijepo zvao čovjeka da mi ih prikopča ( dao finu lovu ),čovjek prikopčao i tu počinju problemi.....Na jednom kompu (mom : hitthewa) stalno se ruši veza.....Tipa na netu sam sat-dva i odjednom mi neće otvarati stranice,izbacuje server not found na koju god da probam otići (p.s. koristim mozzilu za surfanje).....lagano već ludima i ne znam šta napraviti...onda ugasim pa upalim router par puta i napokon proradi...... P.S. tip koji mi je spajao kompove u CONTROL panelu mi je maknuo ADSL konekciju na INTERNET GATEWAY,tak da više nemam o one šifre kad oću na net,već jednostavno kad upalim komp,on je već gore....I to me živcira da se ne mogu connectat i disconectat kak meni paše..... MOLIM POMOĆ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da "to" slučajno nije kao ovaj na slici: http://www.lelong.com.my/Auc/List/20...ale2889991.htm Ako je, radi se o rebrandingu ili ti ga isto go . . .o samo u drugom pakovanju. Vrlo vjerojatno se radi o klonu KASD-e (čak se i oznaka modela poklapa). Taj MODEM vrlo teško radi u router modu (čitaj nekima da, večini NE). Probaj sa silnim savjetima za KASDA router mode ili vrati na normalu i spoji samo jedno računalo. Savjet, skupit cca 300 krznenih životinjica i kupiti "normalni" ADSL router (D-Link ili nešto slično). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Ma nije to taj,ovo je ovaj novi sto daju sa priključkom za maxTV.....Budem probao sliku staviti,al uglavnom sve je spojeno mrežnim kablom,nije prek USBa,tako da ne znam u čemu je problem........A i ovo drugo pitanje ako mi netko može objasniti kako se mogu conectati i disconectati,s obzirom da više nemam ( kak je bilo dok je sam jedan komp bio spojen ) ADSL ikonu nigdje u control panelu u NETWORK CONECTIONS.evo kak mi to izgleda http://www.imagesforme.com/images/9016network.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
http://www.imagesforme.com/images/2117network2.jpg EVO PONOVNO,OVU GORE NEĆE POKAZATI........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Ok, razlog zašto nemaš broadbend konekciju zato jer ti je Kasda u routing modu. Što se tiče firmwarea, tak koji imaš znači da imaš samo prva dva LAN porta za net a druga dva su za IPTV. E sad, Kasda je općenito malo onako glup modem, radi dosta problema u routing modu dok ima više od jednog računala, nije pravilo ali zna zezati. Probaj možda napraviti reinstal mrežne s novijim driverima, probaj unjeti statičke ip adrese i dns-ove. ovako: 192.168.1.155 255.255.255.0 192.168.1.1 195.29.150.3 195.29.150.4 (ako si na t-comu)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|