|
![]() |
#1 |
Čaćkalo
Datum registracije: Sep 2006
|
Ap,pad napona....
trebam AP odvući malo dalje otprilike 15-18 metara ...sada kako ču provest struju a da mi napon ne padne..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Power-over-Ethernet? DWL-P200, PoE Kit, support 5VDC&12VDC non-PoE inbuilt device D-Link PoE Kit, support 5VDC & 12VDC non-PoE inbuilt device - IEEE 802.3af compliant - Power over Ethernet Base & Terminal Unit - Provides power over UTP cable to wireless device - Suitable for all D-Link Wireless Access Points - Selectable output voltage 5VDC or 12VDC http://www.dlink.biz/?go=gNTyP9CgrdF...rqzC5D9o0ADdvk cca 400tinjak kuna
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
kupis produzni od 20m?
![]() |
#4 |
Čaćkalo
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Power-over-Ethernet ( PoE ) ali ne kupuj ga nego sam napravi doći će te nekih 20-ak kuna..pa i manje.. Za početak stavi napon koji ide na ap pa izmjeri koliko ti gubi volti na toliko metara UTP-a. Kad to utvrdiš staviš veću voltažu i sve radi ok... Izlazni kon Ulazni konektor DC Prikljucak Pin 1 <-> Pin 1 Pin 2 <-> Pin 2 Pin 3 <-> Pin 3 Pin 4 <-> DC Pozitivna žica 1 Pin 5 <-> DC Pozitivna žica 2 Pin 6 <-> Pin 6 Pin 7 <-> DC Negativna žica 1 Pin 8 <-> DC Negativna žica 2 Budući da se te žice ne koriste na utp kabelu služe za prijenos napajanja za AP.... Evo ti link pa vidi o čemu se radi... Možeš spojiti i ispravljač sa puno većim naponom od onog potrebnog na AP-u i na kraju staviti stabilizator napona koji ga prilagodi potrebnom naponu za AP. Ovaj je način puno bolji i kvalitetniji zbog samog gubitka napona u utp kabelu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
spoji POE i na kraju kabla provjeri sa voltmetrom koliki je pad napona... povecas napon na izvoru tako da uz gubitke dobijes zeljenu voltazu na kraju ![]()
![]() |
![]() |
#8 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
HW&WLAN expert
|
![]() |
#10 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Čaćkalo
|
imam dvije opcije 1. 20 metara UTP kabla i povećati napon ili 2. 30 metara Produžnog kabla ali u zatvorenom prostoru ....i izoliran |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
Bolje je PoE preko UTP kabela jer ti je puno urednije i jednostavnije napraviti nego razvlačiti brdo kablova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
da se nadovezem na temu, da li bi se i napajanje switcha/huba moglo spojiti preko PoE, i zna li netko konkretan uredjaj koji bi radio tako? @ou75id32 : thnx Zadnje izmijenjeno od: walbandon. 10.10.2006. u 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ovisi sve gdje ces ga staviti i dali imas u planu spajat jos uredjaja tamo. Razmisli treba li ti poe. Ako mozes kupi si dobar deblji kabel za vansku upotrebu i nikakvi troskovi. Kod nas je na nakoliko mjesta tako rijeseno zbog ostalih uredjaja. Spajanje ostalih uredjaja je naravno moguce ali treba voditi racuna o snazi PoE -a (switchera ili za sto si se vec odlucio). |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
gle, taj switch bi sluzio samo kao pojacivac signala jer bi kabel bio nekih 160m, ta jaci kabel jel to mislis pr na cat7 , znas li mozda cijenu metra i da li bi on bio ok za 160m bez "pojacivaca" |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Ja sam pricao o naponskome kablu, na malo jaci i dobro izoliran kabel. LAN na 160 metara ipak nece samo tako ici.. P.s. Kada smo vec kod lana pazi da ne kupis fuseraj UTP vulgaris kabel jer ce ti staticki spaliti switch. Nije nuzno ali jako cesto se to desi kada ide po krovu UTP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
da vas preusmejrim u moju temu, jer tamo sve kokretno pishekod mene utp bi isaopod zemljom |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Sam sam imao nekoliko puta po 30-ak metara na krovu pa nikada ništa ... Ako je tako što je tek sa utp vulgaris kablovima koji se nalaze unutar kanalica..??? .... Razvukao sam dosta mreža i nikada nisam imao problema sa tim vulgaris kablovima.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
do you speak it?
|
![]() |
#21 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
do you speak it?
|
od vi$ka glava ne boli ![]()
![]() |
#23 |
Premium
|
@ou75id32 UTP vulgaris, neoklopljeni twisted pair, dakle upravo ono sto UTP i je. Dok nismo skuzili u cemu je problem otisla su nam dva puta level one switch zbog 80 metara kabela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Banned
|
Citiraj:
Budući da se traži oprema za malo novaca taj utp je i više nego dobar jer ono što se tebi dogodilo ne mora se i drugima. Ima i tu ljudi koji imaju razvučeno po 80-ak metara ali nikome se nije to događalo.. ( istina nitko baš ne koristi level one..) I opet post na krivom mjestu..walbandon je stavio i link na svoj thread a i ja luđak pa odgovaram : bonker : ... Bez uvrede ali pljuvati po nečemu zbog zbog svojeg neznanja nije baš ok...ipak se na greškama uči... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Srecom iza sebe imam dosta iskustva, al uvijek sam spreman nauciti od recimo ovakvih kao ti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |