|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
ko zna ovo rjesiti kompjuterski bog je.......
e ovako zovem se vedran iz daruvara.....na wirless mrezi sam sa dosta raje......evo :::::::imamo 3 ap trendnet 310 tew apbx....standarno b i b+ ......svi smo povezani i pinganje mreze jedna izmedu druge je 1 do 2 ms..znaci ludara,.....skidanje sa mreze je odlicno. Problem je ovaj......jedna mreza ap 1 ima simens s555 ruter..i net radi odlicno svim korisnicima dok druga ap 2 odlucila isto uzeti internet svoj.......i sada svi korisnici na ap 2 mrezi koji su direkt upucani na omnicu (kupovnu) imaju net preko modema (u ruter modu-simens)..i nema frke.....no jedan frend sa ap 3 nema neta..jednostavno salje pakete ali ih ne prima...prima ih ali jako slabo i nema neta...wtf......ne moze igrati ni AA ni UT......i ne znamo sto moze biti...jednostavno nekada dobije net ali pukne ko da dobije 1-2 sekunde rekvest time out ali ne moze biti jer smo pingali stalno sve i to po nekoliko sati i nis samo kada gejma onda sere stravicno....sta smo sve ucinili: bridge je komp sa ap2 na ap3 tako da se on ne brejka..sve po ps napravljeno i upucan do jaja...lan nov i kartica wirless tako da radi 100%.....ap 3 u koji smo sa kompom upucani radi jer da sere srao bi svima .... mjenjali smo decku i karticu wirless.....komp smo mi donosili svoj koji radi nama normalno i opet isto......sto smo skuzili kada se igramo sa IP adresama onda net dode na sekundu ali ne prolazi i opet se ugasi wtf ......probali smo na modemu dati dhcp upaljen i iskljucen sve smo sa time probali.....davali smo da nam ip dodjeli automatski ali nista...liku na ap 3 puca stalno.........net ne prolazi do njega....u servisima smo ugasili windows firewall i kod njega i na bridgu i na svemu i nis..opet sranje.......upisivali smo na bridgu dns i getaway i opet nis....ne znam ne mogu se sjetiti sto nismo sve napravili...jednostavno ne znam sta da probam vise...evo sada damo linux (ubuntu) da vidimo i budemo dali cjeli internet preko windowsa na share da vidimo tako ako ce raditi....jedino sto nismo sa pravim ruterom probali jer ga cekamo pa mozda on sere ili izgubi komunikaciju sa korisnikom..ne znam ..jer taj decko sa ap 3 je imao net prije na ap 1 i radilo mu...***ote sada sve isto samo net kod nas uzeo i sere....pa ako je netko imao slicna sranja i zna sta se moze napraviti bio bih mu zahvalan i saljem 1 l rakije odmah ako proradi thx all...... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
kako imas srca bridge-ati sa winxp ![]() siemens modem (c-010-i pretpostaljavm) u router modu sluzi cijelu mrezu? ![]() stavi posten gateway/firewall/router - m0n0wall, a siemensa - reset to defaults) nemoj bridgati lan i wlan, nego probaj staviti AP pod krov a antenu na krov, a do njegovog kompa samo spusti UTP kabel probaj zamjeniti taj "AP3" koji radi probleme pa onda vidi sta se dogadja probaj nacrtati shemu tvoje mreze, mozda sam nesto propustio
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
evo sheme ...care a ono probamo sve danas odmah pa se javim...o novostima |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
knk--->switch--->router(C-010-I) -->
Evo upravo skidam m0n0wall pa ću vidjet..... ![]() svaki prijedlog je dobrodošao!!! btw....čekamo da nam t-com isporuči se555(nadam se) pa ćemo vidjet hoće li radit.... E da samo da napomenem dotični user pinga router(C-010-I) sa 3ms zatim na trenutak izbaci "request timeout" pa nastavi dalje!!!!: hitthewa: stoopid: stoopid pozdrav Evo da se i ja malo umješam....od Vece sam frend pa dijelimo iste probleme hehe...naime sva tri AP-a rade u AP modu i imaju svoje omnice samo su AP3 sa knk-om(racunalo-win xp bridge) spojen na AP2 a AP2 je opet sa svojim knk-om(xp bridge) spojen na AP1.....
na AP1 je ruter se555 i net svima radi....međutim drugi adsl koji je na AP3 radi korisnicima koji su spojeni na AP3 izravno(wireless i lan preko switch-a) a ne radi korisniku koji se spaja wireless na AP2!!!!! hehe sorry ak zvuči komplicirano...... problematični korisnike se spaja wireless na: AP2---->knk--->switch--->router(C-010-I) Evo upravo skidam m0n0wall pa ću vidjet..... ![]() svaki prijedlog je dobrodošao!!! btw....čekamo da nam t-com isporuči se555(nadam se) pa ćemo vidjet hoće li radit.... E da samo da napomenem dotični user pinga router(C-010-I) sa 3ms zatim na trenutak izbaci "request timeout" pa nastavi dalje!!!!: hitthewa: stoopid: stoopid pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
probati ce mo softwerom snimati pinganje na ap i cliente i sve zivo da vidimo di bi zezalo...mozda zeza switch....hub bi dobro doso uffffff.budemo sve probali...vec gorimo lool..ne znam di da se okrenemo..........ali za sada ovo probamo i probamo direkt knk dati na modem da vidimo da li ce on sam imati net ali drito da vidimo bez switcha.....da ne ide..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
evo juce probali dati modem drito na knk da ne ide preko switcha i isto sranje nema neta...znaci i to mozemo prekriziti ili ti switch...jel da zeza ne bi i nama radio na AP3,,,,,,,,,,,,,sada se sa mikrotikom igramo i jako je tesko ne da nam ip adresu nikako lool..nemozemo se logati kaze ruter is disconnected..i nneda nam vinboxom uci lool wtf..pa vrag je kod nas majke mi Zadnje izmijenjeno od: veco27. 05.10.2006. u 16:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
morat cete pricekat siemensa iz t-coma pa probati. Do tada se strpite ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
sada smo lool spalili plocu na knk koji smo imali sa xp2 lool....ufff nema veze imamo jos jedan ali slab i na njega ide samo linux...lol mikrotik je malo srao..pa smo osli na monovoll...ali frka je sto se sa lan karticom 1.sicumicu ne mozemo spojiti....2.trikomovom vrlo ok karticom isto i 3. dlinkovom lan karticom isto ne mozemo sa web browserom spojiti na monovoll.....pa ako ima neka shema kako i zasto bio bih zahvalan,,,jer smo jako umorni vec....za sada smo jedan tew 310 apbx u client mode dali da radi privremeno...... btw vidim rovinj...ja idem na more tamo stalno..ispod stare crkve imam stan od tete pa derem tamo.hehe ljep jako grad i na otok katarinu idemo stalno |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
dogovoreno samo da nis ne moram raditit,,,jer sam i ovako strgan vec hehe: lol2 :: lol2 :...moramo ovo skuziti uffffff. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|