Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.10.2006., 10:58   #1
veco27
Registered User

Datum registracije: Sep 2006
ko zna ovo rjesiti kompjuterski bog je.......

e ovako zovem se vedran iz daruvara.....na wirless mrezi sam sa dosta raje......evo :::::::imamo 3 ap trendnet 310 tew apbx....standarno b i b+ ......svi smo povezani i pinganje mreze jedna izmedu druge je 1 do 2 ms..znaci ludara,.....skidanje sa mreze je odlicno. Problem je ovaj......jedna mreza ap 1 ima simens s555 ruter..i net radi odlicno svim korisnicima dok druga ap 2 odlucila isto uzeti internet svoj.......i sada svi korisnici na ap 2 mrezi koji su direkt upucani na omnicu (kupovnu) imaju net preko modema (u ruter modu-simens)..i nema frke.....no jedan frend sa ap 3 nema neta..jednostavno salje pakete ali ih ne prima...prima ih ali jako slabo i nema neta...wtf......ne moze igrati ni AA ni UT......i ne znamo sto moze biti...jednostavno nekada dobije net ali pukne ko da dobije 1-2 sekunde rekvest time out ali ne moze biti jer smo pingali stalno sve i to po nekoliko sati i nis samo kada gejma onda sere stravicno....sta smo sve ucinili:

bridge je komp sa ap2 na ap3 tako da se on ne brejka..sve po ps napravljeno i upucan do jaja...lan nov i kartica wirless tako da radi 100%.....ap 3 u koji smo sa kompom upucani radi jer da sere srao bi svima .... mjenjali smo decku i karticu wirless.....komp smo mi donosili svoj koji radi nama normalno i opet isto......sto smo skuzili kada se igramo sa IP adresama onda net dode na sekundu ali ne prolazi i opet se ugasi wtf ......probali smo na modemu dati dhcp upaljen i iskljucen sve smo sa time probali.....davali smo da nam ip dodjeli automatski ali nista...liku na ap 3 puca stalno.........net ne prolazi do njega....u servisima smo ugasili windows firewall i kod njega i na bridgu i na svemu i nis..opet sranje.......upisivali smo na bridgu dns i getaway i opet nis....ne znam ne mogu se sjetiti sto nismo sve napravili...jednostavno ne znam sta da probam vise...evo sada damo linux (ubuntu) da vidimo i budemo dali cjeli internet preko windowsa na share da vidimo tako ako ce raditi....jedino sto nismo sa pravim ruterom probali jer ga cekamo pa mozda on sere ili izgubi komunikaciju sa korisnikom..ne znam ..jer taj decko sa ap 3 je imao net prije na ap 1 i radilo mu...***ote sada sve isto samo net kod nas uzeo i sere....pa ako je netko imao slicna sranja i zna sta se moze napraviti bio bih mu zahvalan i saljem 1 l rakije odmah ako proradi thx all......
veco27 je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2006., 13:35   #2
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
kako imas srca bridge-ati sa winxp

siemens modem (c-010-i pretpostaljavm) u router modu sluzi cijelu mrezu?

stavi posten gateway/firewall/router - m0n0wall, a siemensa - reset to defaults)

nemoj bridgati lan i wlan, nego probaj staviti AP pod krov a antenu na krov, a do njegovog kompa samo spusti UTP kabel

probaj zamjeniti taj "AP3" koji radi probleme pa onda vidi sta se dogadja

probaj nacrtati shemu tvoje mreze, mozda sam nesto propustio
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2006., 15:34   #3
veco27
Registered User

evo sheme
...care a ono probamo sve danas odmah pa se javim...o novostima
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	untitled.GIF‎
Views:	248
Size:	8.7 kB
ID:	6609  
Staro 04.10.2006., 17:48   #4
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor veco27 Pregled postova
evo sheme
...care a ono probamo sve danas odmah pa se javim...o novostima
reci mi jesu ti AP-ovi u WDS-u ili su u client mode-u spojeni na AP(na kojem je omnica)
Staro 04.10.2006., 18:17   #5
S@ky
Registered User
Moj komp

S@ky's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
knk--->switch--->router(C-010-I)
Evo upravo skidam m0n0wall pa ću vidjet.....

svaki prijedlog je dobrodošao!!!

btw....čekamo da nam t-com isporuči se555(nadam se) pa ćemo vidjet hoće li radit....
E da samo da napomenem dotični user pinga router(C-010-I) sa 3ms zatim na trenutak izbaci "request timeout" pa nastavi dalje!!!!: hitthewa: stoopid: stoopid

pozdrav
-->
Evo da se i ja malo umješam....od Vece sam frend pa dijelimo iste probleme hehe...naime sva tri AP-a rade u AP modu i imaju svoje omnice samo su AP3 sa knk-om(racunalo-win xp bridge) spojen na AP2 a AP2 je opet sa svojim knk-om(xp bridge) spojen na AP1.....
na AP1 je ruter se555 i net svima radi....međutim drugi adsl koji je na AP3 radi korisnicima koji su spojeni na AP3 izravno(wireless i lan preko switch-a) a ne radi korisniku koji se spaja wireless na AP2!!!!!
hehe sorry ak zvuči komplicirano......
problematični korisnike se spaja wireless na: AP2---->knk--->switch--->router(C-010-I)
Evo upravo skidam m0n0wall pa ću vidjet.....

svaki prijedlog je dobrodošao!!!

btw....čekamo da nam t-com isporuči se555(nadam se) pa ćemo vidjet hoće li radit....
E da samo da napomenem dotični user pinga router(C-010-I) sa 3ms zatim na trenutak izbaci "request timeout" pa nastavi dalje!!!!: hitthewa: stoopid: stoopid

pozdrav
S@ky je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2006., 18:25   #6
veco27
Registered User

probati ce mo softwerom snimati pinganje na ap i cliente i sve zivo da vidimo di bi zezalo...mozda zeza switch....hub bi dobro doso uffffff.budemo sve probali...vec gorimo lool..ne znam di da se okrenemo..........ali za sada ovo probamo i probamo direkt knk dati na modem da vidimo da li ce on sam imati net ali drito da vidimo bez switcha.....da ne ide.....
Staro 05.10.2006., 02:10   #7
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
ste probali mozda poslati problematicnog korisnika na AP1 preko AP2 pa na Siemens 555?
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2006., 11:10   #8
S@ky
Registered User
Moj komp

S@ky's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
To jesmo probali i radilo je....ali sada on hoće sherat internet sa AP3 i tu nastaju problemi.....neznam dali bi pravi router riješio problem....ili možda mikrotik!!!
Ili možda nešto drugo.....
S@ky je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2006., 12:32   #9
veco27
Registered User

evo juce probali dati modem drito na knk da ne ide preko switcha i isto sranje nema neta...znaci i to mozemo prekriziti ili ti switch...jel da zeza ne bi i nama radio na AP3,,,,,,,,,,,,,sada se sa mikrotikom igramo i jako je tesko ne da nam ip adresu nikako lool..nemozemo se logati kaze ruter is disconnected..i nneda nam vinboxom uci lool wtf..pa vrag je kod nas majke mi

Zadnje izmijenjeno od: veco27. 05.10.2006. u 16:38.
Staro 05.10.2006., 20:31   #10
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

morat cete pricekat siemensa iz t-coma pa probati. Do tada se strpite
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.10.2006., 22:49   #11
veco27
Registered User

sada smo lool spalili plocu na knk koji smo imali sa xp2 lool....ufff nema veze imamo jos jedan ali slab i na njega ide samo linux...lol mikrotik je malo srao..pa smo osli na monovoll...ali frka je sto se sa lan karticom 1.sicumicu ne mozemo spojiti....2.trikomovom vrlo ok karticom isto i 3. dlinkovom lan karticom isto ne mozemo sa web browserom spojiti na monovoll.....pa ako ima neka shema kako i zasto bio bih zahvalan,,,jer smo jako umorni vec....za sada smo jedan tew 310 apbx u client mode dali da radi privremeno......

btw vidim rovinj...ja idem na more tamo stalno..ispod stare crkve imam stan od tete pa derem tamo.hehe ljep jako grad i na otok katarinu idemo stalno
Staro 06.10.2006., 02:07   #12
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor veco27 Pregled postova
sada smo lool spalili plocu na knk koji smo imali sa xp2 lool....ufff nema veze imamo jos jedan ali slab i na njega ide samo linux...lol mikrotik je malo srao..pa smo osli na monovoll...ali frka je sto se sa lan karticom 1.sicumicu ne mozemo spojiti....2.trikomovom vrlo ok karticom isto i 3. dlinkovom lan karticom isto ne mozemo sa web browserom spojiti na monovoll.....pa ako ima neka shema kako i zasto bio bih zahvalan,,,jer smo jako umorni vec....za sada smo jedan tew 310 apbx u client mode dali da radi privremeno......

btw vidim rovinj...ja idem na more tamo stalno..ispod stare crkve imam stan od tete pa derem tamo.hehe ljep jako grad i na otok katarinu idemo stalno
OT: Na katarini sam odrastao a ispod crkve uskoro stavlja wlan pa ces se moc ukljucit
Staro 06.10.2006., 08:54   #13
veco27
Registered User

dogovoreno samo da nis ne moram raditit,,,jer sam i ovako strgan vec hehe: lol2 :: lol2 :...moramo ovo skuziti uffffff.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno