|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Pomoc: Overclocking AMD Athlon 3000+ 64 (939) na Gigabyte NF4 GA-K8NF9 Ultra?
Imam problem, kako kloknuti taj proc na toj ploci a da radi, jer kolega mi je naime pokusao, ima isti proc i plocu samo NF3, no njemu radi ali kada je meni pokusao stalno je nesto prikazivao "skip...." i nikako da digne nego je jos i smanjio. Bios je F6 (najnoviji). Molim pomoc ako netko ima iskustva, sto i kako. Unaprijed Hvala P.S. Imam 2x512 DDR-a 400mhz GoodRam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
može malo jasnije???? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
recimo dignem CPU freq sa 200 na 220, primjera radi, sejvam u bios-u resetam i prije nego mi pocne dizat sis nakon citanja mem javi mi ovo "Over CPU clock right now! CPU clock freq 220", reseta mi komp pa onda umjesto toga napise "Skip over CPU clock Freq 220!" i podize win, no u everestu smanji umjesto da poveca prema pokazateljima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Stavi mnozitelj na 9X mislim da se zove ht link ili bus speed...nesto tako mora imat opciju do 9x pa onda clockaj...ma naci ces.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Prika vidin da neznaš ni osnove ![]() Daj malo prouči http://forum.pcekspert.com/showpost....1&postcount=26 ili http://www.ocforums.com/showthread.php?t=391768 Ne radi se o istoj ploči, al neke su informaciji generalne bez obzira na komponente koje imaš ![]()
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Al ajd ponovo cu rec da priznajem da sam zelen u overclockanju, no ja jos uvijek nisam dobio odgovor nekoga sa iskustvom kao mojim, tj zasto mi javlja ono sto sam negdje na pocetku napisao, jer do sada mi nitko ni sastrane nije mogao odg na to pitanje, cak i ljudi koji se s tim bave malo duze od mene |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Nisam siguran ali znam da ja na svojoj bas imam opciju. K8 Cool 'n' Quite Support - Enable/Disable |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
Uglavnon nisan se tija rugat il neznan šta jer neznaš. Da san ti linkove da naučiš ![]() Neznan baš koja je šema s tvboj pločon jer nemamo istu, al ne kužin neke stvari koje si ti napisa. Prvo neznan koliko ta tvoja memorija ide. Pa zato bi ti bilo dobro isprobat njen max. Stavit je na 2.9 V max, stavit neke latencije koje joj pašu ( recimo 2,5-3-3-7 ili 3-4-4-8 ) i testirat u Memtestu 1.6 dokle ide memorija. Kažeš da se na 220 ruši. Moguće jer memoriaj ne može toliko izdržat ![]() Možda te i naponi ***u... Digni proc na 1.5 V recimo ( moš i 1.6 ) Za memoriju san već reka 2.9 V max LDT ti ne triba jači od defaulta, možda ga dignit za 0,1 Chipset isto malo digni... 1.5 ili 1.6 recimo I prati temp. Nemoj sad da spališ šta ![]() A HT freq ratio drži tako da ne ide puno preko 1000 ![]() ![]() CnQ svakako ugasi. Neznan di se to točno radi na tvojoj ploči, al moguće da te to ***e ako je uključeno. Pogledaj na guglu ima li za tvoju ploču neki guide ili šta već il bar daj slike iz BIOSA da vidimo na čemu smo ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() Ti onda stavi 2.7 V pa upali memtest i provrti malo ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Ako nisi gledao nego si samo potpisao a ono načelno si spomenuo volio bi ovo... A *** ga...
![]() |
![]() |
#17 |
Torrent freek
|
![]() |
#18 |
Ev1LMa5ter
Datum registracije: May 2006
|
Evo da se i ja javim prije dva dana sam kupio tu plocu bez da sam gledao review na netu sto inace ne radim, bio sam izivciran sto su mi ovi u HG spotu podvalili "muda pod bubrege" pa sam uletio u prvi ducan i izabrao.. Izbor nije bio bas velik pa sam uzeo tu jer mi se cinilo da je ploca OK posto je Gigabyte sa NF4ultra chipsetom, da se kuzimo ne kazem ja da ploca nije OK ali ocito da ima neki bug u biosu koliko sam ja zakljucio... Znaci shema je takva da ako ides klokati prilikom podizanja javi se greska "Over CPU clock right now! CPU clock freq --- " e sad nisam se imao previse vremena baviti sa time jer mi je riknuo hard ali koliko sam ja shvatio greska je u biosu i nema pomoci, kazu da se neki puta sistem digne a neki ne, znaci ono probas 5-6 puta nece pa se 7 put digne... Isto koliko sam vidio ova E6 revizija biosa je zadnja i izasla je jos u 1mj pa mi se cini da ovo iz gigabyta uopce nece rjesiti taj problem..... Ja cu jos probati skuziti dal se to moze kako rijesiti ili ne pa javim, a ako netko od vas ima kakve informacije vise neka napise... Btw isto tako na njoj vozim AMD64 3000+ sa Winchester jezgrom...
![]() |
#19 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Znači gigabyteu je opet uspjelo napravit jednu od svojih legendarnih ploča koja se neda koristit za bilo kakav OC iako je čipset savršen za to i nema logičnog razloga zašto nebi išlo... ![]() klap klap za njih... : nono : Moje sučešće EvilM@ster... ![]()
![]() |
#22 |
Ev1LMa5ter
|
Neki kazu da je rjesenje nova C revizija biosa F6, pa cu ga probati naci negdje jel ga na gigabytovim stranicama nema, samo mi nije jasno kako su dobustili da se takav bezvezni problem poteze tako dugo i u 5 novih verzija biosa nisu nista poduzeli... Ako nesto nadem javim rezultate..
![]() |
#23 |
Premium
|
eto ga na!
Hahaha, cmik! Kako sam po...ljugo. No uglavnom, u biti kada sam kupovao plocu nisam niti racunao niti planirao OC, no kada je kolega kloknuo svoju NF3 zainteresirao sam se. Radi bez problema i sa 1,8 ga digne na 2,6. Poceo sam se interesirati, no kako stvari stoje ocito 0 bodova. Ah sta ces! Naravno ako netko bude dobio bilo kakvu inf dobro dodje. Mada mislim da ce se tek nesto pokrenuti ako naprave novi BIOS, a s obzirom da i 939 polako postaje zaborav, tesko da ce se to dogoditi. Jedino sto mi preostaje je uvaliti rodbini komp i kupiti novu plocu i proc ili pricekati bolje sutra :-). A to dada: "ne odustajeeeeem..." :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
big marine
|
Mislim,ja imam istu ploču,isti proc,mema je supertalent cl2 i proc fino radi na 2500 mhz . Pojavljuje se "Over CPU clock right now! CPU clock freq --- " ali se sistem digne bez problema,a everest i cpuz sve prikazuju normalno. Imao sam jedno vrijeme e3 venica,i išao je do 2700,dalje nisam htio. Mislim da je kod tebe problem memorija,probaj se malo igrat s frekvencijama i latencijama. Malo je loše riješeno dizanje voltaže proca i pasivni kuler na čipsetu,al nebi rekao da je ploča smeće. Evo,napisat ću ti svoje postavke pa probaj,možda i tebi budu radile. HT-3x Clock rate-8,5x FSB-290mhz Voltaža-1.5 Cpu/ddr i latencije si sam odredi,jer nemamo istu memoriju. Probaj spustit do kraja pa polako diži sve dok ne prestane butat,jelte. Zadnje izmijenjeno od: crniskot. 01.10.2006. u 22:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
ploča je njesra..
imam istu ploču..isti problem fsb ide do 213 dalje se..stalno restarta i vrti u krug...ali ima jedna dobra fora ...pod windozama se s raznim programčićima kloka bez beda...kloknul sam x2 4200 na 2.9 ghz bez bada pod windozama..ali preko biosa zaboravi...radije se riješi ploče...uvali nekom ko ne radi oc...i ne gubi više vrijeme oko nje...poz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ev1LMa5ter
|
Evo nasao sam bios verzije E6 revizija C koji ispravlja probleme na maticnoj rev.1... Kako sad vidjet koja je revizija maticne, u manualu nema nisa, everest mi nista ne pokazuje a i na maticnoj nevidim da nesto pise.. pise samo Gigabyte GA-K8NF9 Ultra pa predpostavljam da je revizija 1 jer da nije valjda bi dodali nesto.... I jos mi nije jasno zasto mi u everestu za chip pise nForce 4-4X
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
ja sam se jednom opekao na gigbyte-ovim maticnima i vise nikad gigabyte u moju butigu... ove nove za conroe zvuce zanimljivo ali ipak je nebi kupio, jednostavno gigabyte nije za clockanje, inace su ploce sasvim solidne. Moja prosla maticna je bila gigabyte ga400 pro2 platio sam je 760 kn , zamjenio za epox i max stabilan overclock mobilca je bio 2.3 ghz : suicide (mobilac 2600 default clock 2.0), zbog malog napona na procu, pretrazio sam internet za voltmod, ali nitko se nece da zaje* sa ovim maticnima. Gigabyte odlican za uredsku, maminu konfiguraciju, ostali napad na asrock, (ekipa koja ima para zna sto ce kupit dfi, asus...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ev1LMa5ter
|
CnQ ti se iskljucuje u PC Health... CPU Smart Fan Control .... Evo i ja sam imao slicne postavke ko i @crniskot pa nista, sa omjerom smanjim clock memoriji ispod 400 i HT ispod 1000 i samo povecam FSB ali nece se bootat da ga hebes... Proslo mi je samo FSB do max 215... : DualWiel Gigabyte
![]() |
#30 | |
big marine
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|