|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Smrzavanje kompa u igrama
e cao svima ...zovem se vedran iz daruvara.moja konfiguracija je .....barton 2600+ na 333mhz.....memorija ddr geil 1gb na 400 mhz....graficka je radeon 9600 pro od 3d cluba radi na 400/600 ....napajanje je 350 wata...ploča je soltek kt880e-rl..hdd maxtor sata 160 gb...i zvucna je sound blaster live 5.1 dell.......... PROBLEM JE : kada krenem igrati igricu onda nakon nekog vrememna se smrzne, slika se zaustavi i moram resetati komp......ne znam je li do rama ,,,cpu,,,zvuka ili grafulje...nove drivere sam za graficku dao od omege i bios je flashan novi...ne znam sve sam probo od latencija na ramu do spustanja rama na 333 mhz do ne znam cega ......pa ako je imao tko slicne probleme neka mi javi .plz help need |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Darth Pope
Datum registracije: Jul 2006
|
jel neko noname napajanje ili je neka poznatija marka...koju igru uopce pokusavas pokrenit, jer to sta imas je ipak malo starija graficka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Pregrijava ti se jezgra od grafičke, dakle GPU. Provjeri da li ti radi fan od grafičke, ako da skini ga i stavi novu pastu gore. To je tipčo za radeonk ekoje imaju ugašen VPU recover da se zamrznu. Isto tako ako previše oc-aš jezgru onda se slika zamrzne i znaš da si došao do limita |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
e cpu sam sam testo sa stabilty cpu testom i nis....radi na 49-50 stupnjeva i nema frke.....sa klokanjem moza bi bilo...jer ona je prije sa klokanjem radila na 415/702 memorija(bga cipovi) ali ne znam....geil memorija na nju sumnjam jer mi ***eno dobra latencija i predobra cak.......napajanje no name 350.....sta da dizem napon ili ????????????????????pucajte jer sam ocajan....igra je AA ili amrecian army do cpu je radilo sve ok.....sa starim athlonom 1900 xp 266mhz.....ali cpu baton se ne grije koliko vidim i normalna temperatura je 61 ako se nevaram....pa pomazite |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jel ti se pojavi kada plavi ekran smrti kad ti se takvo sto desi? Jel ti se to desava najcesce kad te flashaju? Ako da ( a i ako ne) imas u folderu gdje su ti insatlirani omegini driveri (znaci program files-->Radeon Omega Drivers-->v3.8.231-->2KXP_INF ,ovako je bar kod mene) SmartGart.exe i tamo moras iskljuciti AGP Write, to mozes i iz biosa ali mislim da je ovako lakse. Sad nisam siguran da li treba i AGP Read, ali za Write znam da treba iskljuciti ako ne zelis da ti se rusi sistem dok igras Americas Army. U glavnom, kada ides na propertise od graficke, pod advanced i smartgart ti treba pisati da je status fastwrite-a Off... Prije sam imao 9600 i isti problem, a ovako sam to rjesio...
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
hladnjak idem sada vidjeti....a fast write mi iskljucen....napon od cpu nije mi bio po defoltu 1.65 i to sam sredio da je sada ok......digo sam sa 1.5 na 1,6 za agp napon da vidim.....bah......fora sto kada klokam agp uvijek i imam fast write off zbog stabilti systema-.......fora je sto gejmam i onda mi samo slika zaustavi ***ote ono nis normalno ko da neko pause stisne...nevjerojatno.....***ote mozda je do grafulje jer sam ram rjesio da sam ga spustio na 333 ko cpu i dao auto by spd sve sto ide.....uf sada mi latencija veca ali nije bed ako sam dizanjem napona za agp rjesio mozda slucaj..javim.......procesor radi od grafuljle ali hladnjak nisam vidio ljudi ovo ne moze biti koja me sranja ***u uffffffffffffffffffff |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
a jesi li bas u smartgartu iskljucio AGPWrite?
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
evo opet isti problem kao i moj, pa svatko tko kupi novi comp ima problema sa igranjem igrica jer se zamrzavaju... i ja vec mjesec dana pokusavam dokuciti taj problem....mislim da sam na tragu,,, ali stvarno mi to sve vec ide na ****c, jer svatko misli da je problem u drugacijoj stvari,,, meni je memtest pokazao 1400 errora pa se nadam da je u tome greska, makar mi ni ventilator na grafickoj ne radi,, ali sam ga hladio kucnim i ocito nije problem u hlađenju, , i sada zadnjih dana mi se cak poceo pojavljivati blue screen, i svaki put je drugaciji problem kao npr : IRQL NOT LESS OR EQUAL PAGE FAULT IN NONPAGED AREA BAD POOL CALLER.... .... ***es nove kompjutere, uvijek neki ****c ne valja |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa čovječe ćim ti memtest našao toliko errora naravno da je memorija uzrok nestabilnosti... A ovo što ti svatko veli da je drugačije - ništa čudno, danas su kompovi totalno nepredvidivi i svaki drek može uzrokovati neko sranje... Mislim, meni jednom komp nije radio zbog tipke za paljenje kompa ![]()
![]() |
#15 |
Registered User
|
...pa uzet cu od nekog memoriju pa cu vidjeti, , ali najvise me zivcira što nemam vise povjerenja u servise, jer oni mogu ****c pronaci kvar, i uvjeren sam da vi na netu znate više nego oni, a jel zna netko neki dobar servis u zg, , i koliko bi kostalo kad bi se testirale sve komponente koje bi mogle uzrokovati taj problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Previše bi te koštalo, sigurno nekih 100-200kn, a lakše ti otići do frenda i uzet od njega memu, testirat sat-dva, vidjet ako nema sranja pa onda kupit novu ako je do nje.
![]() |
#17 |
Registered User
|
pa 200 kn nije puno, u ovom trenutku bih dao i 1000kn da znam da ću nakon toga ući u igricu i igrati barem sat vremena bez prekida....a kada sam pitao za ventilator na grafickoj rekli su da bi me vent dosao 30 kn i pola sata rada 75 kn, , pa po toj racunici testiranje koje bi trajalo dugo bi kostalo kao cijelo racunalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Najčešće ti je u servisima sat rada oko 100kn-150kn, s time da ne naplaćuju više od 3 sata ili tako nekako (znači, max. ti mogu uzeti 300-450kn, a to je bome puno). Negdje je servis 200-300kn i to plaćaš neovisno dal trebaš nekaj na 15min ili cijeli dan (mislim da je tako u Ve-mil-u). Ako si kupio novi komp, onda imaš i garanciju, pa ti je sve to besplatno (tamo di si kupio).
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dobrodošao na forum. Molio bih te da pročitaš pravila, ovaj put naslov editiram.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|