|
![]() |
#1 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Siemens C-010i ruter mod problem
Naime imam problem koji je u drugom topicu no s obzirom da je tamo obrađeno puno tema evo mog problema ovdje: Imam sljedecu opremu: modem Siemens C-010-i HUB/switch ZyXEL Dimension ES-105 i dva računala na WIN XP Modem sam prebacio u ruter mode po Budhinim uputama uz neke preinake (staticki IP) spojio ga u prvi utor na switchu, u drugom utoru je moj komp (192,168,1,3) a u trecem od buraza (192,168,1,4). I sad, LAN nam radi perfektno, također i na mom kompu sve radi odlično a buraz ima problema..... Naime kad pokuša surfati ima problema sa otvaranjem web stranica, može otvoriti neke web stranice i surfati po njima (npr www.index.hr, www.t-com.hr, www.htnet.hr, www.balkanclanbase.com ) dok neke ne može (npr. www.hotmail.com, www.crazywarriors.com,...) ali ih može pingati... Pokušavao sam preštekavati po HUBu na različite utore i mjenjati kablove no on jednostavno ne može surfati... ![]() ![]() ![]() Na lčinku niže su printscreanovi svake pojedine opcijeu modemu/ruteru pa ako se netko razumije bio bih mu jako zahvalan kada bi pomogao. DOWNLOAD LINK HVALA!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
hmmmm evo gledam već sat vremena, proučavam, pokušavam se prisjetiti onoga što sam ja davno radio po njemu...( još samo da počnem kao Baltazar šetati po sobi )... Moje iskustvo s njim je da se dao lako prebaciti u router mod i radio je ok ali samo sa 1 kompom.. Pred dvije godine smo tu prebacivali jedan internet caffe sa zakupljenog voda na adsl i baš to čudo od siemensa C010l je došao u paketu. Prebacivanje u router mod je riješeno u nekoliko minuta (onda još nije nikakvih uputstava na netu o tome a ovi na t-comu su znali o tome koliko i o piramidama..) i sve je radilo ok ali samo na jednom kompu i uz sve moguće izmjene postavki nije radilo ( tu ne mislim na bezvezno mijenjanje postavki svega i svačega ). Budući da nismo imali više vremena se zezati oko toga jer su zgodne curice čekale internet pribjegli smo jedinom riješenju koje radi s tim nazovi routerom ( i to jako čudnim... za samce...), a to je da siemens radi kao adsl modem a na njega samo vezali običan mrežni router gdje su bili spojeni kompjuteri i na kraju je sve radilo. Nažalost nemam ga više ali ću ga probati posuditi da još jednom utvrdim je li zbilja moguće spojiti više kompjutera preko switcha na njega dok je u router modu. Postavke koje sam vidio su ok..ali zašto baš onaj dns..??? Jesi li probao staviti da dns bude ip adresa siemensa 192.168.1.1 bez alternate dns-a..??? (ili da i alternate bude ta ista )... IP adrese su vam "čudo"....ne znam zašto se svi odmah drže tih adresa a ima ih koliko voliš.( Promijeni ih ! ) Čekaj malo tebi je komp spojen usb-om na router ??? (ako nije onda gasi misc. opciju USB sa enbled na disabled..) To je to za sada..dok sive stanice ne prorade bolje..osim ako ovo nije nemoguća misija...: Drone : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|