Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.09.2006., 12:59   #1
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
Siemens C-010i ruter mod problem

Naime imam problem koji je u drugom topicu no s obzirom da je tamo obrađeno puno tema evo mog problema ovdje:

Imam sljedecu opremu:
modem Siemens C-010-i
HUB/switch ZyXEL Dimension ES-105
i dva računala na WIN XP

Modem sam prebacio u ruter mode po Budhinim uputama uz neke preinake (staticki IP) spojio ga u prvi utor na switchu, u drugom utoru je moj komp (192,168,1,3) a u trecem od buraza (192,168,1,4). I sad, LAN nam radi perfektno, također i na mom kompu sve radi odlično a buraz ima problema.....

Naime kad pokuša surfati ima problema sa otvaranjem web stranica, može otvoriti neke web stranice i surfati po njima (npr www.index.hr, www.t-com.hr, www.htnet.hr, www.balkanclanbase.com ) dok neke ne može (npr. www.hotmail.com, www.crazywarriors.com,...) ali ih može pingati...

Pokušavao sam preštekavati po HUBu na različite utore i mjenjati kablove no on jednostavno ne može surfati...

Na lčinku niže su printscreanovi svake pojedine opcijeu modemu/ruteru pa ako se netko razumije bio bih mu jako zahvalan kada bi pomogao.

DOWNLOAD LINK

HVALA!!!!!!!!!!!!
Foxman je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2006., 21:31   #2
ou75id32
Banned

Datum registracije: Aug 2006
hmmmm evo gledam već sat vremena, proučavam, pokušavam se prisjetiti onoga što sam ja davno radio po njemu...( još samo da počnem kao Baltazar šetati po sobi )...
Moje iskustvo s njim je da se dao lako prebaciti u router mod i radio je ok ali samo sa 1 kompom.. Pred dvije godine smo tu prebacivali jedan internet caffe sa zakupljenog voda na adsl i baš to čudo od siemensa C010l je došao u paketu. Prebacivanje u router mod je riješeno u nekoliko minuta (onda još nije nikakvih uputstava na netu o tome a ovi na t-comu su znali o tome koliko i o piramidama..) i sve je radilo ok ali samo na jednom kompu i uz sve moguće izmjene postavki nije radilo ( tu ne mislim na bezvezno mijenjanje postavki svega i svačega ). Budući da nismo imali više vremena se zezati oko toga jer su zgodne curice čekale internet pribjegli smo jedinom riješenju koje radi s tim nazovi routerom ( i to jako čudnim... za samce...), a to je da siemens radi kao adsl modem a na njega samo vezali običan mrežni router gdje su bili spojeni kompjuteri i na kraju je sve radilo. Nažalost nemam ga više ali ću ga probati posuditi da još jednom utvrdim je li zbilja moguće spojiti više kompjutera preko switcha na njega dok je u router modu.
Postavke koje sam vidio su ok..ali zašto baš onaj dns..??? Jesi li probao staviti
da dns bude ip adresa siemensa 192.168.1.1 bez alternate dns-a..??? (ili da i alternate bude ta ista )...
IP adrese su vam "čudo"....ne znam zašto se svi odmah drže tih adresa a ima ih koliko voliš.( Promijeni ih ! )
Čekaj malo tebi je komp spojen usb-om na router ??? (ako nije onda gasi misc. opciju USB sa enbled na disabled..)
To je to za sada..dok sive stanice ne prorade bolje..osim ako ovo nije nemoguća misija...: Drone :
ou75id32 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno