|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() Pozdrav OC-eri! ajde cijenjeni i stručni forumaši vi meni objasnite i prepričajte u čemu je conroe toliko bolji od ostalih proceva trenutno na tržištu... toliko na sve strane spominju tog conroa, da sam više zbunjen.. jedino po čemu vidim da se ljudi tuku u prsa je SuperPi.... a to mi nije ni približno dobar razlog za kupnju drugog proca ![]() pa zato, aj navedite u čemu se vidi taj porast pperformansi, u odnosu na recimo jednog AMD 3500+, ili nekog x2 AMD 3800+.. i koliki je taj porast, ako se može izraziti brojkama... neki konkretni podaci, tipa, recoding DVD-a, kodiranje avi-a, vjerujem da u igrama nema razlike... još jedna stvar, po čemu je korisno imati 2 jezgreni proc? ili 64bitni proc? pošto se još uvijek ne koriste 64bitni windowsi, a da ne govorim o aplikacijama koje koriste dual core... ? : stoopid volio bih kad bi dobio konkretne odgovore, a ne SPAM... znači ljudi koji ih posjeduju, a ne oni koji su nešto negdje pročitali... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Evo ti malo o novim tehnologijama koje su implementirane u njega: http://forum.pcekspert.com/showthrea...637#post490637 ,koje su jedan od uzroka zašto je Conroe trenutno najsnažniji desktop procesor. Evo i konkretnih brojki na Tom's-u, pa ti biraj ![]() http://www23.tomshardware.com/cpu.ht...=464&chart=182 Imati dvojezgreni proc je bolje zato što sustav lakše diše, određene aplikacije se mogu vrtiti na jednoj jezgri a neke na drugoj. Npr. ti bi mogao igrati neku igru na jednoj jezgri i Spybot S&D bi se vrtio na drugoj jezgri, a to je posao koji bi bio poprilično zahtjevan za jednojezgrene procesore i to bi se sve skupa "teško" vrtilo. Naravno, programi trebaju biti optimizirani za dvije jezgre,inače ništa od prednosti koje donosi dual core proc.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
pa 64bitni procevi postoje već 2 godine u desktop računalima, a od software-a koji ih podržava još ni S.... software JAKO JAAKO kasni za trenutnim hardwareom... osim igri koje su uvijek gladne grafičkih kartica, iako je to druga priča. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Gabre stari moj za mene i tebe ne donosi ništa što bi nas posebno trebalo uzbuđivati... ![]() Imamo 64bita (ako ih budemo kad mogli uopće upotri***it na winblosima) imamo i za još OC-at rezerve (mada ni ovo nemožeš potrošit jer ja sam na svojem benchao cpu zauzeće sa nerom, quakeom 4, divx-om u bsplayeru i mp3com pokrenutaima u isto vrijeme i bilo je 65% na ovom taktu kojeg ti sad imaš) a ionako je ram i grqafulja ono što ubija u pojam za igranje a proc je dovoljno dobar ovakakv kakav je... Tako da šparat na grafulju ko i ja... ![]()
![]() |
#6 | |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, samo scheduler Windowsa nije to kadar učiniti,ili? ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
zato šta sam na AGPu ima X850XT PE ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
X850XT PE je koliko znam divlja grafa..što ne bih rekao za x300SE..možda je on mislio na nešto drugo?
![]() |
#14 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
__________________ |
![]() |
#15 | ||
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lika u mom srcu
|
Pozdrav Bubba! ![]() sve je meni jasno da 64bitni pocevi postoje jaako dugo, ali ruku na srce, tek u zadnje 2-3 godine su prevladali u kućnim računalima. a za mene ako windoze nisu 64-bitne, onda mi ništa drugo nije 64bitno... :P "64bitni software", kome od kućnih korisnika i treba molim te? ili kome treba za kućni komp 2jezgreni ili još malo 4jezgreni procesor? samo iznosim svoje mišljenje... ![]() P.S. Zaboravljam na naš mentalitet, treba kako bi se moglo reći imam malog, pardon, imam 2jezgreni procesor.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]() To što postoje linux/unix orijentirani serveri i sl stvari koji mogu u praksi na 64bita profitirati mene iskreno zaboli, isto tako za neke 3D alate ili sl eventualno bi mi se svidio imati optimizirani 64bitni codec za ripanje u DivX jer bi sigurno dobio 20-30% manje vrijeme kodiranja po taktu ali to ionako radim tako rijetko da mi ovaj Venice više nego zadovoljava i sa običnim... I osim mene jedno 99% usera je takvih a 1% je onih kojima sve to na što si ciljao treba... Samo je lako zaboraviti da nas 99% daje u buget firmi koje rade software i hardware bar nekih 80% profita a ovih 1% ostatak i to uglavnom samo zato jer su uglavnom admini u firmama i sl pa tamo kupuju skuplje i highend proizvode inače nebi ni onih 1% pokrili... I da 64bita postoji u kompovima jako dugo pa čak i u desktopu kako si rekao ali efektivno oni još uvjek niti ne postoje tako dugo dok mi John Doe useri ne prijeđemo na njih... To ti je tako je*ga... ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Conroe rastura i u igrama, bez brige, zato sam ga i kupio. : Drone :
![]() |
#20 |
Beskorisna bitanga...
|
![]() |
#21 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
stvarno argumentiran post, nema što. Rastura.. pa rastura i Barton u igrama.. aj ti to fino podkrijepi brojkama. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Sada vidio topic. Ajde idemo ovako. Conroe sa maticnom kosta oko 3k kuna Ajde sada vi meni lijepo recite koliko ce ljudi kupiti conroe naspram athlona. Svi ga lijepo vi hvalite, ali pogledajte, imate graficke po 1GB meme i neznam kakve sve perverzije, ali nekome korisniku koji ce kupovati komp za 5000kn sa monitorom se nemoze ubaciti niti jedan Core 2 duo. A vjerujte mi ima najvise korisnika koji bas kupuje takve kompove, tj. gotove konfiguracije. Conroe se isplati entuzijastima i ljudima koja je ta snaga potrebna. Ja recimo imam X2 samo radi toga jer mi treba kad radim u photoshopu i uz to imam pun k**** ostalih programa koji mi inace guse A64 3200 Conroe ima sigurno buducnost, to nije upitno, ali kod ljudi kojima je komp svetinja ili posao. AMD sigurno nece propasti ili neznam sta. Jer po vasim postovima Conroe ubija sve zivo, i sada AMD propada, dajte ljudi malo razmislite.
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
6300 + Asrockica = ~2000kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Lika u mom srcu
|
For that matter, ne treba ti nista vise od ~300MHz RISC-a i 30ak MB RAM-a. Cak i da se igras. I to vrlo kvalitetno. Pace, usudio bih se reci i konfortnije, no de gustibus... ajme Bubba... ![]() ne da mi se ni quotati koliko si toga napisao.. ![]() ali danas 300mhz nije dovoljno za normalan rad na računalu... radit će možda, ali kojom brzinom, to je već druga priča. Takvu brzinu imaju trenutno razni mobiteli, PDA uređaji i ostali gadgeti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||
E Pluribus UNIX
|
Koliko? Pa vidis da sam njezna ovih dana, pogledaj mi samo sig... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Na x86 je to knap za "moderni" software i nije za moderne igre naravno ali na RISC-u je 300MHz zvjeeeer naravno treba imati soft za to...
![]() |
#29 | ||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Lika u mom srcu
|
ma Bubba, da te nisam upoznao, rekao bih ti da pričaš pizdarije... ![]() a ovako, pišeš i dalje pizdarije... samo što su mi sad simpatične... ![]() jer znam da si jedan dobar dečko.: goood : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|