|
![]() |
#1 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Pasivnjak na heatpipe
..dobio plocu iz siga,chipset pece doslovce kad ga se dotakne,da li mogu na njega staviti pasivnjak sa stare ploce 440bx,da li bi to umanjilo efektivnost heat pipe hladjenja u ovom slucaju
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
a cuj nije to ni cudno s obzirom na nf4 chipset...a da probas nekak ohladiti ovaj gornji dio heatpipe sustava koji pokriva mosfete? to ima vecu povrsinu disipacije, pa bi se dala spustit temperatura |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Stavi da nešt piri bolje na njega,mada ne bi se trebo toliko grijat recimo meni na abitu je bio topal al ne ono sad da se opečem....
![]() |
#4 |
music freak
|
...pokazuje temp 41,kad sam stavio vent,spustilo se na 38 ali se prst NE moze drzati na chipsetu jer pece doslovce,nasao sam neki ogromni pasivnjak od pentiuma 266,cak ga se mislim zalijepiti sa termalnim ljepilom...mislim da ne moze odmoci ???
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 06.09.2006. u 21:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ćek ti misliš lijepit pasivac na pasvac : stoopid daj reci da se šališ? Inaće ta ploča ima koma izvedeno hlađenje jer ne znaš ko koga grije čipset mosfete ili obrnuto... ![]() Jedino pravilno izverdeno heatpipe hlađenje imala je Abitova AN8 serija Samo stavi da nešto puše po tome i OK će bit
![]() |
#6 |
The Dark Side of Moon
|
wolv@ istina abitica je bila daleko hladnija... joolka@Ono 41°C je sasvim ok temp. za taj čipset nemoraš se brinit...ionak će uskoro zahladit a i s time će temp. pasti...
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ćuj, ja znam da kada sam micao aktivca sa ove moje Asusice da sam naišao na žvaku, i to gadnu... Sad sam to sredio tako da sam metnuo 120mm u kučište koje nema bočno rupu, ali svejedno puše po chipsetu punom snagom. Zlatni zalman je ladan ![]() EDIT: Nemoj se obazirati na senzor za MBO. Laže naveliko ![]()
![]() |
#9 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Kod mene je donedavno samo frezer64pro hladio gornji dio heatpipea i chipset je bio vruč ali ne toliko da ne mogu držati prst na njemu, everest je pokazivao 41C i tako je radilo par mjeseci sasvim stabilno. Igrom slučaja radi hlađenja SLIa stavio sam 120mm vent koji usput lagano pirka i preko chipseta koji je sad na dodir mlak a everest pokazuje 36C... (i ovo sve ljetne temperature na sobnoj od 27C) Inače za mene ploča je mrak, nije neki brzinski prvak (iako ima sasvim dovoljno opcija za clock) ali RAID, SLI, overclock - 24/7 već pola godine drži 'rock solid ![]()
![]() |
#10 |
Moderator
|
No, meni je chipset konstantno na 34-36°C. Čak i kad se zalman "zažari" i dalje je 36°C ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
music freak
|
..nije mi da vrag mira pa san ga zalijepio,temp se spustilla na 38c s tim da sam maknuo vent,ajd ima nekog ucinka,pasivac na pasivca..jesam LOL !!! ![]() ![]() edit: digla se na 40c ![]()
![]() |
#14 |
The Dark Side of Moon
|
nema smisla taj pasivac totalno neisplativo rađe da nešt puše....
![]() |
#15 |
music freak
|
..ko kaze....soltekica je tu ![]() ![]() ...strasno kako se ovo grije,imam thermaltake-ov vent sa regulacijom brzine okretaja koji sam usmjerio na chipset i stavio na 6000rpm i svejedno se prst ne moze drzati ni sekundu...ali me najvise razocara napon na procu,stavljen u biosu na 1.4v a everst ocitava 1.45v-1.39v,strasno osciliranje napona....sramota,ovo nisam vidio ni na esc plocama,soltek je kralj stabilnosti napona za vecinu ovih razvikanih imena..ocjena ploce: -3
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
To je tako jer svi vjeruju da heatpipe znači bolje hlađenje jer gledaju CPU hladnjake a taj hetpipe sistem na moboima je obična glupost... ![]() Heatpipe NE SMANJUJE RADNU TEMPERATURU hladnjaka on samo ubrzano odvodi na drugo mjesto, ali kolka će ta temperatura biti u konačnoj vrjednosti (tj na kolko će stupnjeva radit sustav) i dalje će ovisiti o tome kolka je površina radijatora na drugom kraju i ventilacija preko istog... : wtf : Osim ako se posebni materijali rabe ali ja nisam vidio da ih iko od obo proizvođača koristi prema tome... ![]() Zato sam i ja odustao od onog thermalright-a ili nabavke nekakvog SOTESA ili sličnog rj za svoju ploču jer sam kad sam dobro pogledao vidio da je površina ovog zalmana ista ako ne i veća od onog radijatora na SOTESU samo je tamo isti iza na maski... ![]() Ja sam se osigurao da imam dobar protok preko zalmana i da je dobro namazan i stegnut na čipset i nek radi tamo na kolko oće stupnjeva... :burn: Jednako će hladit kao i sotes ako se osigura dovoljan protok...
![]() |
#17 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma daj ne fantazirajte... Imam istu ploču i čak i sa freezerom (smanjenim na 7V) koji hladi gornji dio na chipsetu mogu držati prst bez bilo kakvog dodatnog hlađenja a sa 120mm ventom (na 600rpm !!!) koji puše po donjem dijelu chipset je MLAK...
![]() |
#18 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
Jedno 55C ima stvarnih u full loadu (mjerio sam sa laboratorijskim termometrom - kad sam na brzinu ugasio kantu i stavio gore sondu bilo je nekih 50C - sim tamo stupanj-dva a više od 5C se nije ohladio za 20s bez ventilatora....) Mjerio sam 10ak puta i to je to, a vani je bilo 35C u hladu... :s
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
Citiraj:
Uglavnom, ako se može, neka se bočno stavi 120mm, makar ne imao rupu na kučištu. Gurne ga se unutra (da mu bočna ne spriječi uzimanje zraka). To će ohladiti chipset...
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
meni sa zujalicom temp skakala do 42, kupio plavog zalmana a sada je 2-3 stupnja manje, prebacio 80mm vent od hdd-a da puse po njemu da vidim kako radi, spusti ga jos 2 stupnja... e sada... ni u jednoj kombinacij se bas ne moze drzati prst na njemu, mozda malo duze kada puse vent...sve u svemu zari i pali pa ako krepa jbg.. (epox npa+) nema spasa za taj nforce4... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
Nebi ih ni izdali proizvođači da ih nisu testirali... Mada je zanimljivo da nigdje nisam uspio naći koji je temperaturni raspon za nforce4 očito u nvidii to čuvaju ko zmija noge... ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
music freak
|
Citiraj:
..sram ih priznati ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
music freak
|
Citiraj:
..ajd onda objasni kako tebi mlak i pokazuje oko 40c a ja sekunde nemogu drzati prst na njemu i isto pokazuje 40c ???
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
joolka vrlo jednostavno....tebi krivo pokazuje (ili imaš jaaaako osjetljive prsteke ![]() Vidiš pros temp tjela je oko 36°C dakle ti bi 40°C osjetio tek kao lagano toplo tijelo ja osobno sad imam grafu na 45°C i kad primim VF900 osjetim ugodno grijanje a ne prženje... tako da je tebi onda temp prije oko 60°C
![]() |
#27 |
music freak
|
...prije bi rekao 80c ![]()
![]() |
#28 |
The Dark Side of Moon
|
pa jesi probao skinit žvaku što se nalazi ispod heatpipea?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|