|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() bog ljudi..nemam pojma oko compa pa me zanima jel lako utaknuti novi modul od 512 mb koji bih uzeo pošto sada imam 2x256..samo sam jednom otvarao comp bezveze pa eto pitam jel to kao neznalica mogu sam utaknut a ne da nosim comp negdje..hvla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
Skroz jednostavno je..Dobiš i upute s memom.. Samo ju zemeš i upikeš u slot. Bakreni dio s nožicama ide dole i gledaš da lagano sijeda ..Paziš da si gurnuo na pravu stranu jel ima različiti razmak na ploči [ -------- --- ] ..ma ništa lakše i onda lagano pritiščeš , sve dok skroz ne sjedne, pa kopčice digneš sa strane. Ak treba slikam kak se to radi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
made in Usora
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
ako ti se komp ne pali nakon stavljaja novih rama vrati stare i stavi novi BIOS pa vrati nove rame i sve bi trebalo raditi kako treba: evil :
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
made in Usora
Datum registracije: Aug 2005
|
samo mu ukazujem na koje probleme moze naici pa da ne bi poslje bilo da je nesto shebo jer nije znao sto ga ocekuje kod nadogradnje kompjutera
![]() |
#6 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
ma nemožeš pogriješit jedino ak ne napraviš ovo ![]() ![]() http://img381.imageshack.us/my.php?image=ram021k6jc.jpg
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Stvarno ste mu pomogli, najlakše se sprdati sa čovjekovim problemima. Gledaj prvo moraš znati kakvi ti rami idu na matičnu(DDR ili SDRam, te koliku ti veličinu po slotu podržava matična) to ti piše u manualu od matične, ako ne znaš pročitati onda si mogao napisati koju matičnu ploču imaš pa će se već netko naći da ti pomogne. Ajde daj podatke od ploče.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
da se neširi tema i opet pametuje jel mi trokira zbog nečeg drugog (grafe, compa) - nije, jer - imam grafu nvidiu 6600 turbo edition i bartona 2500.. dakle, samo što me zanima je to jel mogu ja sam kao neznalica no ne baš previše glup - otvorit comp, pogledat gdje su moduli i piknut taj od 512, il je to toliko komplicirano za početnika poput mene da moram cijeli comp nosit negdje.. e, da , neko je ponudio i sliku - pa stavi je ako možeš..hvala svima : cheers2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
zaboravih reć..ipak znam (bar nešto) da su moduli ddr ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Dobro, imaš DDR ram na 333MHz. Fino se zaletiš do informatičkog dućana(links, hg, vemil) i kupiš još jedan keks od 512MB DDR rama, dobro on inače radi na 400MHz, a pošto tvoja matična podržava 333MHz onda će i on radit na 333MHz, a ne na 400MHz, ali to i nije neki problem. Prvo i najvažnije ISKLJUČI SVE IZ STRUJE! Dakle ram izgleda ovako. Otvoriš komp s bočne strane i pogledaj da nađeš nešto slično u kompu poput toga i trebalo bi biti brijem barem još jedan il dva slobodna utora pokraj njih. Fino okreni bakrenu stranu da ulazi prema unutra i pazi na ovaj detalj! Ta rupica mora točno sjest u svoju odgovrajuću, hm... kako bi reko... izbočinu... Fino to položi vodoravno kao na ovoj slici i kad ti fino sjedno sam stisni one kopče sastrane da ti to fino sve do kraja sjedne! I to ti je cijela mudrost! ![]() EDIT: I da naravno, nemoj zaboravit to ukopčat onda natrag u struju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
hvala puno.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|