|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
duljina pigtaila
Da li se može duljina pigtaila za canyonovu wireless karticu CN - WF511 može produljiti na recimo 5m? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
HW&WLAN expert
Datum registracije: Mar 2003
|
moze ako ti je AP blizu i ako imas dobru antenu ali onda moras koristiti neki malo bolji kabel od onoga sto si dobio s karticom recimo h155,cdf240 ili lmr 195 koji su jos uvijek malih promjera(5 mm) a gubitci nisu strašni na tu duljinu kabela te odgovarajuci konektor
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
da li bi to dobro funkcioniralo na udaljenosti oko 100m zračne linije bez ikakvih prepreka (drveća, granja) sa originalnom antenom koja se isporučiva s tom karticom? Treba mi pigtail od oko 5m, a možda i malo manje da stavim antenu na čošak kuče da dobijem prethodno navedenu vidljivost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
HW&WLAN expert
|
nisam bas siguran jer ce ti kabel "pojest" sav dobitak te antene koji i nije bas nesto,probaj kupit one dipole od 5 dbi,imas ih za nekih 50-ak kuna i to bi vec moglo radi; a ako hoces biti 100 % siguran kupi neku antenu malo veceg pojacanja(5dbi+)
![]() |
#5 |
Premium
|
Koliko pojačanje mogu dobiti kantenom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pigtail nek ti bude oko 20-30 cm, a na njega dodaj RG6 kabal - za tih 5 m dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Jel može meni neko pomoć da ne otvaram novu temu. Imam sličan problem, trebam kupit antenu i kabel, antena će mi bit na krovu (jedini način da nema prepreka, imam gromobran) Udaljenost između antene i kartice je točno 12 m (proveo sam špagu za točnu mjeru). Sad meni je frend reko da kabel po metru gubi 0.5 db, koliko jaka antena meni treba onda ? Zračna udaljenost je je 500-600 m Jel dovoljno ovako nešto: kabel LMR 400 40kn/m Telebit Antena 16dBi, 2.4GHz, usmjerena, Vagi, Pacific wireless, (PAWVA24-16) 433 kn Telebit Imam susjeda udaljenog 50 m, koji se također treba spojit na mrežu. Sad je li bolje da se ja i on spojimo kablom pa onda preko njega na wireless ili ova prva solucija. On ima komp u potkrovlju i nema problema sa duljinom kabla. Mi smo o tome razmišljali jer bi onda zajedno dali lovu za neku turbo jaku antenu. I kaj bi nam sve od opreme još trebalo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
HW&WLAN expert
|
Citiraj:
@subtex ta kombinacija s lmr 400 bi trebala raditi ok uz antenu vagi 16dbi na udaljenosti 500-600m kao sto kazes jedino je lmr malo nespretan za montazu i ne moze se "lomiti" u manjim lukovima te ja dosta skup
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Gdje ima za kupit spomenutih kablova? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
da li kantena može biti usmjerena na omnicu ili originalnu antenu wireless routera?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Znači puknemo kod njega AP i onda switch.Kaj mi se više isplati? Kartice imamo. Ak se idem sam spajat košta me 900 kn (kabel i antena). Ak se spajam s njim treba nam antena, 2-3 m kabla, AP i switch. Troškove djelimo 50-50 Molim savjete kaj se tiče AP-a i switcha koje uzet, pa da vidim kolko bi koštalo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
@marko1303 Ako ti debljina kabla ne predstavlja neki problem onda za tih 5m mozes komotno rabiti LMR195 ili 240 (promjer 0,5cm) a i u jeftinijoj izvedbi RG213 (promjer 1cm). Specifikacije kablova pogledati ovdje Za 5m pigtaila sto tebi treba gubitci su sljedeci: LMR195 (5mm) - 2,9dB LMR240 (6,1mm) - 1,9dB LMR400 (10mm) - 1,1dB - 'ko pendrek RG213 (10,5mm) - 2,5dB - savitljiviji od LMR400 U ovisnosti o kvaliteti kabla stavljas i antenu, osobno mislim da ti za te udaljenosti ne treba nista jace od kantene ili biquada. @subtex Najbolja bi ti bila solucija da se spojis s frendom preko LAN-a a on nek si uzme Canyon WF-514 (oko 380kn) koji je ujedno i router i AP, podjelite troskove opreme i eto vam wi-fi. Ono da kupujes 12m nekog kabla je ludost jel bi potrosio silne novce a gubitak bi opet bio kud i kamo veci nego s AP-om. Kolika je uopce udaljenost do pristupne tocke na koju se zelite spojiti te ima li LOS-a? Cijene antena si pogledaj ovdje.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Najisplativiji kabel ti je LMR400.Ima najbolji omjer cijene i gubitaka. Što se tiće one male antenice...Zaboravi na to.Napravi radije kantenu ili jos bolje hornicu. Ako nisi bas vješt sa alatom onda kupi antenu.... shop.elma.hr : roller : |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ovako, frend je malo na brdu i udaljen je oko 100 - 150m zračne linije i kod njega planiramo staviti canyonov router CN-WF514 spojit ga na ADSL (tako da svi imamo internet) i UTP-om tog frenda kod kojeg bi bio router i ADSL (pošto nije velika udaljenost. Treči frend i ja bi kupili canyonove kartice CN-WF511 i spajali se na taj router, on je čak i bliži tom frendu kod kojeg bi bio router (nekih 70m). Nas dva sa karticama bi izradili kantene i "spajali" se na originalnu antenu routera. Tako bi imali WLAN i zajedničku internet vezu, jel tako? Usput kakava je to horni antena? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||||||||
Moderator
|
Otprilike ovako izgleda http://www.seattlewireless.net/index.cgi/CookieCantenna
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Da li je to dobra ideja i dali bi to funkcioniralo (opisano u mom predzadnjem tekstu)?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Gledam malo antene, koja bi bila dovoljna, kaj bi se dalo složit, za svu opremu nas dva zajedno raspolažemo sa 1500-1800 kn |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||||||||
Moderator
|
Onda uzmete Canyon WF-514, 3m LMR400 kabla ili kolko vam vec treba (sa konektorima), biquad (11-12dB) i to ljepo pospajate, poslozite i eto vam dobar signal. Naravno vas dvojica se samo povezete UTP kablom ...
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Srky thx ...još malo pa se bacamo na poso |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
da li postoji program aza dijagnostiku dobivenog signala, tj. kakav je uspostavljelini signal (slab, jak)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|