|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
problem sa matičnom ili napajanjem ?!?!?
Stvar je slijedeća... kupio sam ( od nicka ovdje sa foruma ) polovni matičnu ploču i nakom pun qurac za***************ancije ( za koju sam vjerovatno sam kriv ) uspjeo sam ju staviti u pogon. Riječ je o ABIT NF7 ploči za socket A procesor 3200+ u mom slučaju. Nakon dizanja sustava i bla bla... driveri ovo-ono... instalirao sam i ABIT Utility "ABIT EQ" koji ti govori o temperaturama, naponima i sličnim stvarima.. Utility ima mogućnost alarmiranja ako nešto od parametara nije uredu... meni se pali alarm od voltaže -12V koji mora biti u granicama ( kako utility kaže ) između -11V i -13V .... a meni je -13,10 i pali mi se alarm.... e sad, ja alarm mogu ugasiti, no zanimaju me moguće posljedice po comp i smijem li se njime služiti... te koji je lijek ? THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
POdesi abitov HQ, nisam dugo vidio AN7 ali mislim da je bilo da povecas razmak za alarm. Ili ga uninsatliraj, nije potreban stvarno. sve to očitaš u everestu.... A -12 nije neki ključni podatak, više je važan +12 ako ti je on u normali onda ti napajanje dobro gura jer je ono za procesor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|