|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Mobile 2500+ @ Abit NF7-SL -> Max OC
Dakle imam gore navedenu ploču i trenutno na njemu semprona (2 ghz), te bih ga želio zamijeniti Mobilcem 2500+ kojeg bih tek nabavio a za kojeg znam da ide na cca 2650 Mhz. Komponente su: ![]() Mbo: Abit NF7-SL v2.0 (nF2 Ultra 400) - http://www.abit-usa.com/products/mb/...ries=1&model=6 Ram: Kingmax "Super ram" DDR 400mhz 2x512 DualChanel - http://www.kingmax.com/product/super..._ddr_lo400.htm Cpu cooler: Thermaltake Tower 102 - http://www.thermaltake.com/coolers/c...15tower102.htm Gpu: Radeon 9800 (r350) Hdd: 2x, ukupno 100 GB Optika: 1 Dvd čitač Napajanje: Chieftech 360W (Dual 8cm vent) Kučište: Centurion5 (1x 12cm, 2x 8cm - vent) - http://images.google.hr/images?clien...-8&sa=N&tab=wi Protok zraka u kučištu je sasvim dovoljan, po potrebi bi stavio još koji vent, ali pitanje je da li bi ja s navedenim komponentama mogao podiči gore navedenog athlona na tih famoznih 2600 mhz, te ako ne, što bih trebao promjeniti? Napajanje? Ram? Živjeli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
A slušaj, računaj 2.5GHZ, recimo 225X11=2.47 bi mogao na 1.75-1.8V. Ovisi prvo koliko ti ploča ide, bitan ti je FSB, koliko memorija potegne... Pogledaj moj sig npr.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Mozda ram bude malo komplicirao ako se budes igra sa modanim biosima nece bit problema mada sumljam. Trebalo bi bit sve ok... Jedino pripazi na napajanje..to je dobro napajanje ali barton je na tih famoznih 2650 Mhz jako gladan vise nego A64 na 3Ghz... vodi racuna o tome kad budes OC-ao jer takoder imas dosta ventova i optike i dikova prikopčano. Pripazi na railove i prati ih non stop cak i kad je masina neopterecena... Inace vecih problema ne bi trebalo bit... BTW nisi spomenija na koliko V radi barton? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Slušaj, što se tiče ploče obavezno modani bios. E sad, različito idu Taiwanice i Chine. Također, neke idu 450MHz, neke potegnu 480-490MHz. Igraj se malo primeom, memtestom i sl. programčićima. Joj, kad se samo sjetim...brb
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Sry ali neznam što su railovi ...: stoopid: bonker : A što se tiče napona, pitao sam frajera koji bi mi prodao proc, pa čekam njegov odgovor (proc bi platio 350 kn). I još jedna stvar, memorija bi morala ostati na 2.5-3-3-7? Probao sam mjenjati te tajminge ali mi baš nije pošlo za rukom : sweating |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
E sad me ubij nemam link pri ruci za biose... ![]() Railovi su strujne grane ..od napajanja to ti je ovako laicki receno ono sta ukapcas u HDD DVD, Grafu itd a ide iz napajanja... ![]() Ima sofver kojim to mozes pratit MBM u nekom vremenskom intervalu kad je masina opterecena i kad nije opterecena... Mada mozes i unimerom mjerit nije tesko samo trebas znat di ces ubost. Sta se memorije tice ok je 2.5-3-3-11 mozes stavit i nema problema..ne znam oces ici puno sa FSB-om ili ces mnozitelj dizat kad budes OC-ao... mozes ici i na zlatnu varijantu... ![]() bios link: nForcersHQ Index of /bios/Merlin www.hwtweakers.net Zadnje izmijenjeno od: G0RKI. 25.08.2006. u 17:23. Razlog: Dodatak ++ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Ja svog drzima na 2500 MHz i zadovoljan sam. Sve iznad moram dizati jos voltazu, pa bi morao malo cooler ocistiti, pa bi morao se igrati s memorijom jos i sve bi mi bio bezvezni overkill za jos 50 MHz vise, a ide do 2550 normalno. |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kingmax je FNA serija i to bi moglo potergnut preko 500Mhz sa 2,5-4-4-11 i 2.8-2.9V Naravno, može a i nemora... Najbolje ti je prvo iztestirat koliko ti memorija može ići. Uzmi si memtest i testiraj u DOS-u. Smanji množitelj procu na 7 ili 8, voltažu ostavi defolti vidi koliko memorija ide na 2,5-3-3-11 ili 2,5-4-4-11. Voltažu memorije nemoj preko 2.8V, 2.9V samo ako imaš vent nad memorijom jer se ona pakleno grije... Znači, prvo vidi do koliko ide memorija tako da si znaš kombinirat FSB x množitelj proca...Znam da je moja memorija išla na nekih 460Mhz sa 2-3-3-11 i 2.8V, a dalje je trebalo povećat latencije...makar, nemoj ići na CAS 3. Na socket-u A se to ne isplati... EDIT: Citiraj:
![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 25.08.2006. u 20:35. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
|
Hvala svima na savijetima mislim da sam skuzio sto mi je raditi. Jednino sam se izgubio u ovo šumi modanih biosa (linkovi koje je Gorki napisao) i neznam koji da stavim? Neznam ni što znači CPC ? : stoopid Eto konkretno gledao sam biose odavde - http://www.hwtweakers.net/postp59354.html Što se tiče napona semprona, iskreno nisam ti niti pokušavao dirati i smanjiti, onak kako sam narihtao kada sam ga dobio, tak još stoji ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Hennessy sta se toce biosa D26 i d27 nista drugo ti ne savjetujem... Moja preporuka ide MantaRaysXT,Taipan,Trats biosima tim redom... ![]() CPC to je 1T i 2T (malo sporiji ali pomaze kad ides na jako velike FSB-ove)... Svakako 1T ili ti CPC ON pa se igraj dokle ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Hvala! Skuzio sam sve.... bar mislim ![]() Javim napredak i daljnje probleme ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|