|
![]() |
#1 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
![]() Nakon bezbroj neprospavanih noći zbog vražjeg XP-a i svega što mi je dotično đubre napravilo odlučih se ja na ponovnu instalaciju cijelog sustava.Prebrišem disk,kod frenda ga rascjepam sa PM 7, i instaliram Win 2k.I sve radi super ,brzo,pouzdano ali jedna šema slabo: IGRE! Doslovno sve trzaju, a CMR 2 neće ni da pokrene.Mada mi igre uopće nisu bitne nerviram se jer su na XP-u radile super. Eh da je slab stroj ja bih rekao ,ali je još uvijek u điru ;sudeći koji procesori izlaze neće još dugo(ispod teksta). I tako driveri su 21.83,i sve je podešeno kako treba. Jer kažem na XP-u mi je RTCW išao u 800x600 sa skoro svim detaljima full lagano a sad u 640x480 strašno trza! Ima ko lijek? ![]()
![]() |
#2 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
w2k, celi 950, 128MB, TNT2 Vanta, CMR2, sve radi, malo trza, ne puno, detalji na minimumu, 640/480. Driver? Nemam pojma, neki noviji, mozda cak ti koje si spomenuo. Interesantno da ista igra radi bolje na PII400 i Matrox G200, 128MB, w2k. Znam da je glupo pitanje, ali dali si stavio SP1 i SP2? Probaj smanjiti detalje na minimum. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Billy lives forever
|
Ne još uvijek nisam stavio SP1 i SP2 ![]() Samo da napomenem da sam ja na svom dotičnom stroju na XP-u igrao CMR 2 u 1152x1024 rezoluciji na full detaljima i da igra nije niti trznula.Inače igra je puna vozila s interneta i ostalih šema (zvukovi itd...) BTW izgleda da ću nakon kojeg mjeseca ponovno staviti XP ali neki kojem je crack i registracija dobro zaobiđena jer me ovaj doveo do ludila! Da li ti imaš sve service packove i koliko je rad ugodniji s njima?
![]() |
#4 |
Registered User
|
Plse tell me koju matičnu imaš REci mi jeli ti disk krči i muči se cijelo vrijeme dok igraš?
![]() |
#5 |
Billy lives forever
|
Matična je Matsonic MS 7177 Disk mi uopće ne krči i radi uglađeno.Ako tebi to radi lijepo ga malo sredi s Nortonom ! ![]()
![]() |
#6 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
1/2. ako je Via - 4in1, ako je intel, driveri za maticnu tek poslije SP1 1. SP1 2. DirectX (noviji) 3. driveri za graficku 4. driveri za zvucnu 5. driveri ostali 6. IE (noviji) 7. SP2 Prije SP2 mogu i sitniji programi (WinZip, Winamp), ali ne treba pretjerivati, jer SP2 donosi dodatnu kompatibilnost prema programima koji nisu pisani za w2k i NT jezgru uopce. SP1 donosi mnoga poboljsana neophodna za sigurniji i stabilniji rad. Bez SP1 nikako nemoj raditi defragmentaciju, jer ce ti usput pobrisati particiju koju defragmentiras. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ovo još nisam čuo! Sp1, pa na kraju SP2??? A što če ti SP1? SP2 sadrži u sebi sve što je i u SP1, i nema nikakve potrebe koristiti jedinicu. A što onda kad kupiš nove windozere koji dolaze integrirani s SP2? Valjda ih "deinstaliraš"!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Nisam ja primijetio razliku sa njima ni bez njih. Jednako dobro radi. Nikakvih plavih ekrana, osim ako ja nesto ne zaserem (znalo se dogadjati). Treba to znati konfigurirati, pa problema nece biti.
![]() |
#10 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
...ukratko win2000 nije rješenje za igre. A zar se SPack-ovi ne odnose uglavnom za net zakrpe? Kakve to ima veze s igrama? Ne bi se čudio da je driver za grafičku na win2k malo okrljašten, uskračen za neke mogučnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Driveri za graficke? Nisam bas siguran da su okljastene, ali to ipak ovisi o proizvodjacu grafickih i drivera. Moja Matroxica ,npr., ima iste mogucnosti pod Win98se iw2k. Driver za zvucne za Win98 cesto radi i na w2k, npr. Ne uvijek, ali zna se desiti. Obratno ne ide. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Znao sam poluditi da namjestim ono što mi je prije radilo. Sada sam friško instalirao XP i komp mi totalno drugačije radi (i to bolje). Razlog stvarno ne znam, a ništa bitno nisam mijenjao, a onda mi neke stvari neće raditi nakon instalacije totalno drugog programa za drugu namjenu. Bljak. Dokučiti ću ja to. Nije komp kupio mene nego ja njega. Raditi će ili leti kroz prozor, a kako mi se ne bacaju novci, sve ću prvo pokušati. To je tajna uspjeha. Service packovi se koriste ponajprije za zaštitu. Nije mi baš potrebno. Nitko mi nece pokupiti sa racunala popise za kupnju i sl. Ako mi netko nešto izbriše, uvijek postoji back-up. Problem u radu nekih programa je u registryu. Koncepcija je drugačija nego kod 9x, pa tu ima problema. Sva sreća da ne igram igrice, pa se ne zamaram.
![]() |
![]() |
#14 |
I feel devilish today ...
Datum registracije: Oct 2001
|
Nisam znao da postoji tolika procedura sa SP-ovima. Nedavno je frend kupio stroj i sa njima W2k OEM. Na cd-u pise SP2 included. Sta sad? Sad moram drivere instalirati naknadno. Mislite da ce biti problema? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |