|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
god damn napajanja!
ok, u zadnje vrijeme se previse prica o tim god damn napajanjima i kako vecina njih nevalja,itd... e sada, svi znamo da su enermax,antec,vantec i sl. najbolje kaj se da naci,ali treba se fino isprsiti (citaj dati puno novaca). Meni je jednostavno previse love dati za napajanje tipa enermax,pa molim sve vas ako mi mozete savjetovati neko napajanje koje je ok ,ali ne za previse novaca recimo 200 kn manje vise. Imam mercury 250w koje sam kupio sa kucistem za 164 kn prije pola godine i radi normalno ,ali sva ta silna pisanja o napajanjima su me ubila u pojam i navukla totalnu paranoju oko toga(inace nisam paranocian tip osobe:-)). Jel ne bih htio da mi rikne hard ili nekaj tak zbog "loseg" napajanja,ono bolje sprijeciti nego lijeciti! :-) ajd please help...
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Vantec je izvrsno napajanje cak i bolje od enermaxa. Eto imam srecu da mi upravo dolazi to napajanje sljedeci tjedan i to ni manje ni vise nego 550W! (bed je jedino kaj to napajanje nije za mene nego za kolegu iz SRJ ali svejedno cu ako ce biti vremena napisati neku recenziju) Sto se tice napajanja iz "srednja zalost" klase tu bih "preporucio" neko TASK napajanje od najmanje 300W ili Codegen napajanje od min 300-350W. Sve to su manje vise srotex napajanja ali ova su najbolja u toj "srednja zalost" klasi! P.S: jesam li spomenu Skyhawk napajanje? Nisam? Svakako ako uspijes igdje naci Skyhawk preporucujem ti da njega kupis! Mojih 401 kn! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
a ovaj enermax od 300 w to je ok? mislim nemam previse stvari u kompu da bi mi jace napajanje trebalo,kosta 400 kn manje vise kako gdje,pa to i nije sada tako puno novaca... a, frontier?
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Frontier nije neko napajanje i trebalo bi ga izbjegavati isto kao i macom napajanja! Stoga 400kuna u pađe i pravac formel po enermaxa! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
samo gledaj koliko struje daju po odrezenoj liniji. Dosta napajanja kazu da su 300W a daju nekih 20A na +5v. Dok ako imas nekih 30A na +5v bice ti sasvim dovoljno. Tako gledaj da ima negdje oko 30A na +5v, nekih 25A na +3.3v i oko nekih 22-3A na +12v i mislim da ces biti miran. Naravno ako imas mogucnost kad to fino kuci doneses pa testiraj i vidi jel valja sta, samo izmjeri voltaze i struju pa vidi koliko su iznad/ispod navedenih.
![]() |
#6 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |