|
![]() |
#1 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
![]() Evo tražim ko mutav... Skinuo sam one kukice plastične, tj. ugurao prema gore. One dvije šta drže NB. Probao sam hladnjak maknuti pomicanjem ljevo desno no samo imam mali pomak, a bojim se koristiti snagu... A što se tiče zamrzavanja ne dolazi u obzir da ću stavljati u zamrzivać ploču.. Čuo sam još da postoji neka verzija s fenom, hm da li to pali!? Ljudi možda to postoji negdje i tu na forumu, no nisam mogao nači, stvarno to želim maknuti. A kao što sam pisao u novom postu za Vdmod i DDr vmod, tamo je dobar link. Odlučio sam da ću napraviti najbolje šta mogu. Stavit ću pasivne hladnjake na MOSFETove, pa ću ih još hladiti s nekim malim ventom, hladnjak s NB bi preselio na SB, a na NB bi stavio neki CPU fan. Evo to je za početak prije nego nabavim vodeno!!! HVALA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Kako maknuti pasivni hladnjak sa NB (North Bridge)
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
|
Pa čuj, sada kada sam ga zmrdao već, mogao bih ga i skinuti, staviti pastu pa neki cooler... Samo da ga znam skinuti ?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2002
|
Re: Kako maknuti pasivni hladnjak sa NB (North Bridge)
Citiraj:
Fazon sa fenom pali jer sam ja usio sa mojom Epox8RDA+, ali je iskrsnuo drugi problem a to je da je smrdljivi Northbridge KONKAVAN tako da ni jedan hladnjak nema potpuni kontakt sa cipom. Bio sam probao postaviti stari Cooler Maste hladnjak + Arctic Silver 3 i toliko sam stegao sarafe koji su drzali hladnjak da sam mislio da ce ploca puknuti, no to mi nije pomoglo. Samo 35% cipa je bilo u kontaktu sa hladnjakom, a to sam mogao vidjeti po tragu koji je Arctic Silver pasta ostavila na hladnjaku poslije demontiranja. Da skratim. Trebas uraditi ovo ispod : http://8rdafaq.com/8RDA/file.php?fil.../nblapping.htm Staljin
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Vako: Ja sam to rijesio na sljedeci nacin: Izvadio plocu iz kucista i ostavio ju par sati na sobnoj temeraturi koja je nekih 18-21°C. Nakon toga sam skinuo serafice i poceo mrdat hladnjak lijevo-desno. Nakon 10ak minuta hladnjak se odlijepio od jezgre i sve sto sam morao jos napraviti je da ocistim zvaku s pasivca i s jezgre. Pasivac s NB sam premjestio na SB i stavio vent od 40mm na njega (spojen na 7V) Na NB je doslo vodeno hladjenje i to je to! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
i ja sam razmisljao da jedan 40mm vent piknem na chipset ali na osjet rukom nisam primjetio da se nesto bas grije...a da mi dodatna buka treba i ne hvala...taman sam napravio silent pc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Mojih 54698546595415454654565485 kuna ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
nikad nisam obracao paznju na buku u kompu do nedavno kada sam imao na servisu jedan komp od frenda (tip ima deltu 92 mm) ljudi moji to je strahota stvarno ti pili mozak
![]() |
#9 |
***2CROwded***
|
Ja ću imati ako treba 10 ventića i stavit ću si ko Rulac i slični... na prednju ploču kučišta za svaki vent jedan pot. pa idemo .... Kada mi treba tišina očito mi netreba biti komp. na maksu pa ćemo sve na min., a kada treba, sve će biti na max. Mislim da mi buka neće porasti previše, dapače, kada maknem CPU fan i stavim vodeno, past će ko ... P.S. E Marac, s čime si ti ljepio na SB ovaj hladnjak s NB ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
Re: Re: Kako maknuti pasivni hladnjak sa NB (North Bridge)
Da skratim. Trebas uraditi ovo ispod : http://8rdafaq.com/8RDA/file.php?fil.../nblapping.htm Staljin [/B][/QUOTE] NIŠ LAKŠE ![]()
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Nabavljeno u www.mlacom.si |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
***2CROwded***
|
EDIT: Evo uspio sam i očistiti sve. Ne mislim ga ravnati, šta nije dovoljno staviti pastu, pa pasivni hladnjak, pa mali vent?! Zadnje izmijenjeno od: Kova. 29.04.2003. u 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() ja bi ti preporucio u hladnjak ![]() ![]() al taj NB se kod mene UZASNO zagrijava... ono, dok je bio pasivac na njemu (original Gigabyte) bio vruc na dodir vec nakon par sati normalnog rada.... sad ga voda hladi ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
***2CROwded***
|
Ma još samo da ohladim kako treba proc. I ljudi moji to je to ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas