|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
start problem
Pozdrav, nakon čišćenja hladnjaka procesora s ventilatorom,( intel pentium 4 3.00 ghz na asus matičnoj) računalo ne odgovara, čak se niti ventilator napajanje ne pokrene, sve mrtvo.Lampica indikator na matičnoj pokazuje da struje ima, ali ne reagira na pokretanje. Napajanje zamijenjeno , problem ostao. pošto sam sve konektore pregledao, sve ukopčao i iskopčao deset puta, nemam druge ideje, pa molim ovdje pomoć. Malo sam prosurfao, i ovako čini se da sumnja pada na matičnu, procesor ili ram, pa kako onda i kojim redom to provjeriti? Zadnje izmijenjeno od: brale. 18.08.2006. u 23:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
mmmm...jako cudno...stvarno cudno..probaj piknuti samo osnovno...grafa.proc..disk..optika..rami...i vent za proc... a da ti mozda nije nesto palo na maticnu..da nisi zagrebao..ili tako nesto slicno? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Provjeri je li procesor dobro učvršćen u socketu. Najjednostavnije je ovo što je tor rekao, matičnu van, odspoji sve osim grafičke, memorije i procesora, a za te tri stvari se uvjeri da 100% dobro sjede. Kad proradi, dodaješ jedno po jedno nazad, a ako sve radi vraćaš u kućište. U svakom slučaju, ploča bi se trebala oglasiti s beep x nekoliko, čak i ako nije spojena memorija/grafička na nju. Pogledaj manual od ploče.
![]() |
#6 |
Registered User
|
Hvala Na žalost nemam manual od ploče, procesor je gdje je i bio fiksiran ok. Ipak oni plastični "fixatori" hladnjaka na matičnu su zaglavili pa je bilo potrebno malo sile odvojiti hladnjak od ploče. Najčudnije mi je što niti napajanja ne daju nikakve znakove (vent .ne radi), a zelena ledica na MB svjetli? I to je sve. Htio bih još jednom , da sam siguran: iako ispravno napajanje ne daje znakove života , problem može biti neispravna matična ili procesor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Imao sam takav jedan slučaj i to baš sa asusovom matičnom. Ni za boga nije htjela upalit a lampica svjetli... Evo kako sam je ja upalio a ti ako ovo probaš radiš na vlastitu odgovornost , ako nešto spališ - nema kuknjave ovdje ! Nakon 2-3 sata buljenja u ploču i čuđenja zašto neće već sam toliko popi.. da sam sa šarafcigerom prešao po svim kontaktima panela gdje je reset sw, power sw itd.. i gore i dolje, oba reda sam "prevukao" u dva poteza ![]() Vent od napajanja se samo zavrtio i ja osta u čudu. Na ploču nije bilo NIŠTA spojeno osim napajanja. Nisam je mogao ni propisno ugasit na panelu nego sam napajanje morao iskopčat iz struje. Probam ponovo palit na panel - radi. E sad, zašto je zaglavila i na čemu sam joj dao kontakt da se probudila , neznam no ploča dan danas sasvim normalno radi kod jednog mog prijatelja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Hvala na dobrim savjetima, Nakon što sam iskopčao s matične sve osim procesora, a ventilator hladnjaka procesora spojio na drugo napajanje ma MB, ukopčao zvučnike, .......... Nije se dogodilo ništa, ni tona, vent na cooleru je samo malo "cimnuo" i gotovo. Možemo li sa sigurnošću proglasiti vrijeme smrti matične ploče ?(i/ili procesora) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Ako si to sve sprobao i sa drugim napajanjem, matična ti je riknula, šteta.
![]() |
#10 |
Registered User
|
r.i.p. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Skini sve s nje, uključujući i bateriju, i ostavi je da stoji recimo 24h. Kad sve skineš, napravi reset (kratko spoji pinove). Napajanje također isključi iz struje i ostavi da stoji. Možda odglavi kad se svi kondenzatori isprazne, iako čisto sumnjam.
![]() |
#12 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
daj ajde..nije nista krepalo..koji proc uopce imas.. probaj maknuti SVU pastu s proca..fino za izglancati (ukolko nema HS) probaj skinuti proc..malo "usisati" sotcket...nisi jos sve pokusao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Jesi probao s drugim napajanjem? Zna se desti (ne pitajte zasto) da se s drugim napajanjem maticna upali i tada poslije radi i sa starim (imao sam par slucajeva). P.S. Ako ploca ne daje nikakve zvucne signale, velika je vjerovatnost da je crkla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Probo je . a ja odsad ne cistim komp , necu ni prasinu s kucista obrisat , strah me sad |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|