|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
x1600pro: 256mb vs 512mb
kaj uje bolja opcija: verzija s 256mb ddr3 rama ili 512mb ddr2 rama? ili možda ima nekaj drugo bolje da je otprilike u tom cjenovnom rangu?
![]() |
#2 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
Bolja je opcija Naravno 1600PRO 256MB DDR3! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
512 Mb je potpuno nepotrebno kod te kartice zbog 128-bitne sabirnice. Jednostavno ne može iskoristiti svu tu memoriju i tih 512 Mb je više marketinški trik.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ja sam vrlo zadovoljan karticom. Swarm, jeli po tvom mišljenju bolje imat 64 mb karticu ili karticu od 256 mb ? Ova od 64 mb će definitvno bolje iskoristit svoje. rame
Greed, for lack of a better word, is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms, greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
kakve ti nebuloze pričaš... kak možeš uspoređivat kartice sa 64mb i one sa 256, kad su grafe sa 64mb izašle davnih dana i najjača je radeon 9500PRO... mislim stvarno.. ne da mi se ni tipkat na ovakva sranja |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ajoj....ajd objasni kaj ce ti vise memorije, koju ces platit bezveze, kad ti grafička to nemre iskoristit i visak stoji neiskoristen, a ti si bacio pare? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Doktor znanosti!
|
Pa neki se ne razumiju u to.. Pa nasjedaju na to..Kao vidi samo malo više platim i dobit ću karticu s pola gige meme Vaouuu.. isto ko i sa napajanjima.. Samo 200kn 500W napajanje to odmah moram kupiti.. ![]() Zato čovjek pita jer nezna..A i dobro je da je pitao.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
256 je taman za tu graficku...512 je overkill... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Treba kaj skurit??
|
Samo da se zna, nisam quote-al pa, nisam ja nis reko Robertu (naravno da treba pitat ak se nekaj ne zna) neg MATTHEOUS-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
možda san i subjektivan jer igram PES na 1280*1024, no ako ti možeš argumentima meni reć da će ta igra bit potpuno jednaka i na kartici od 256 mb, onda bravo!- prihvatit ću tvoju argumentaciju jer sam siguran da si veći znalac od mene. Tada mi je žao šta sam da kunu ipo više nego za verziju od 256mb. moga san sad žvakat 3 čunga lunge.
Greed, for lack of a better word, is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms, greed for life, for money, for love, knowledge has marked the upward surge of mankind. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Doktor znanosti!
|
Ne jednaka nego i bolje ide.Šta če tebi 512meme kad nemožeš NITI POLA iskoristiti. 256MB verzija ima DDR3 memu i može iskorisiti sav svoj potencijal, a tvoja je sam bijedan marktinški potez da uvale takvima kao što si ti! Naivnim , misle da se kuže..( bez uvrede ovo je dobronamjerno!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Treba kaj skurit??
|
@ MATTHEOUS - nitko ovdje ne priča o zabranjivanju grafi s vise memorije. Stvar je u tome kaj ce 7900 il koje su vec ove najjace grafe moc iskoristit tih 512 MB jer sam GPU ima snage to iskoristit, a i imaju širu sabirnicu, dok ova x1600 to sigurno nece moc. A tebi ako se bacaju pare, slobodno. Sve je to marketinski trik da prodaju onima koji se ne kuze, a takvih je nazalost puno |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Tih 512mb na kartici ćeš iskoristiti samo u slučajevima vrlo visokih rezolucija uz AA i AF (and so on....), a taj chip s ddr2 memorijom to ne može tjerat u nekom koliko toliko pristojnom framerate-u. Uostalom, imao sam priliku tako nešto iskusiti kod 9600PRO s 128mb i 256mb. Ova s 256mb NIKAD nije bila brža od verzije s 128mb jer je između ostalog imala i sporiju memoriju (kao i ta kartica koju navodiš). Nemojte nasjedati na te fore s količinom memorije. To je trik za one koji se nikog vraga ne kontaju i misle da je količina memorije sve i da će s više memorije sigurno sve puno brže raditi.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ok dečki primljeno na znanje, nisam neki gamer a moram sad za frenda ubost neku grafu (ja ih uvijek kupujem najjeftinije jer se slabo igram, pa previše ni ne pratim situaciju s razvojem grafa), i ja sam mislio da je 256mb ddr3 bolje, ali volim provjeriti ![]() fala!
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Da danas mogu birat između ove 2 kartice iz topika, odabra bih 256 zbog ddr3. Ali ja sam bira između 2 kartice sa ddr2 memorijom. PS: I kad sam je kupija i ugradija, doša sam na pcekspert, kad ono otvoren topik (7600 gs agp)- bolje se rodit bez falusa nego bez sriće. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Dobit je manje-više jednaka, jer je nabavna cijena manje-više ista. Verzija s 256mb ima skuplju (i bržu) memoriju, dok su kod 512mb verzija cijenu zadržali koristeći jeftiniju memoriju (i sporiju, naravno)
![]() |
#18 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
mislim da je shvatio, netreba deset puta ponavljat
|
|
Oglas
|
|
![]() |