|
![]() |
#1 |
Guest
|
x1800xt 512mb u crossfiru bez mastera :)
sve sto treba je x1800xl bios od MSI 512mb verzije kartice i malo ati tool-a i 3d mark06 lako ide na oko 7500...budem postao konacne rezultate kad tocno istestiram ![]() jel ovo trebalo ici u overclocking? :P |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
To radi jer x1800xl kartice mogu raditi u crossfire modu.Stavio si xl bios i digo frekvencije,tak? Ali daj malo to testiraj,pa da vidimo rezultate |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
je evo trenutno idu kartice na 700/650...znaci core je ostao isti kao i na original xt/pe biosu, ali memorija ne zeli ici preko 670 tak nesto...to je zbog timinga ili voltaze, a jedan program cita voltazu memorije 1.8 dok drugi 2.1 tako da nisam siguran koji je tocan jos sad...uglavnom ovak daje 7544 3dmarka 06, ali mi sa ovim clockovima single kartica daje samo oko 4400 score, dok je prije sa xt biosom bilo oko 5000...to moram sad jos sredit da napadnem 8000 (makar sumnjam da moze tako visoko :P) |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Pogledaš pomoću rabita latencije,a voltažu možeš pomoću ati tool-a.Pogledaš kolika je voltaža sada memoriji i onda vratiš na xt i pogledaš kolika je onda i znat ćeš u čemu je problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
fora je sto sa xt biosom i overclocker i ati tool daju vrijednosti okje su jako blizu, dok sa ovim xl biosom overclocker kaze 1.8, a ati tool 2.1 :/...povecanjem na 2.2 dobijem max memoriju oko 670 ali dalje ne ide...overclocker za to vrijeme i dalje pokazuje 1.8...morat cu to jos malo istrazit |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() BTW.. koja memorija je na grafi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
1.2 ns |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Usporedi latencije pomoću rabita |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
jel mogu dumpat bios otvorit sa rabitom, stavit xt latencije i flashat nazad? ili ima tu jos pizdarija na koje treba obratiti paznju? ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
evo rijeseno ![]() iznad svih ocekivanja ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Osim nabijanja 3d marka, sumljam da se to isplati. Daj malo izvrti test u Fearu s jednom karticom i onda s obje. Testiraj i u nekim drugim igrama ako možeš ![]()
![]() |
#13 |
Guest
|
evo nakon dvodnevne zahebancije, ovakva je situacija trenutno...prvo da odgovorim quake2...flashao sam x1800xl 512mb bios...msi je imao jednu takvu karticu i to je posluzilo...zatim sam u rabitu editirao na xt latencije i taj bios stavio na obje kartice...overclock na pe 700/800 na kojem su kartice radile prije bez problema i dobio sam taj score...ali red dragoon je u pravu...to je bilo prvo ushicenje...uglavnom imam problema u igrama, skoro svima, a ove koje nemaju problema vjerojatno niti ne rade u crossfiru ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Probaj mijenjati dvi izlaze,mijenjaj drivere,probaj malo još tako nešto,vrijedno je truda.No ajde napiši konfu |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
konfa je abit at8 32x, opteron 165, 2gb rama, enermax 500w i te dvije x1800...probao sam obe kartice na oba izlaza, cat 6.5/6.6/6.7 beta i normal, win xp, 2003, xp 64 :P...stalno isto ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
Probaj i s modanim |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
jel imaju koji moddani 6.7 ? |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
pih..treba biti ukljuceno u catalystima od 8x do 14x antialiasing i onda problem nestaje ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo imaš Xtreme-G WarCats 6.7 - http://tinyurl.com/e6vvh |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
sad radi kak spada ![]() ne znam koji benchmark da opalim da se vidi razlika, posto kazu da 3dmark nije mjerilo ![]() evo fear sve full na 1024x768 (6xaa, 16xaf itd) ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 14.08.2006. u 00:39. |
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Čuj, nisu li to premale reze u F.E.A.R-u? Ajde zbenchaj na samo 4AA/8ANISO, baš me zanima. Na koliko ti je proc?
![]() |
#23 |
Guest
|
ali sta da stavim u fearu jer ima tamo minimum, low, medium, high, maximum ![]() proc je opteron165@2400 |
![]() |
![]() |
#24 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#26 |
Guest
|
pa preko maticne sa 3200 atijevim chipsetom...ne radi niti na jednoj drugoj platformi...xt biosi su blokirani, jer iako se pojavi crossfire tab, ne moze se kliknuti enable...a posto je neki lik na futuremark forumima napisao da je uspio spojiti dvije xl, a drugi su prijavili da radi i gto sa otkljucanih 16 cijevovoda, malo sam se bacio na eksperimentiranje i uspio ovo sloziti...sto se tice setupa, samo jednu karticu piknes u master slot a drugu u slave i one komuniciraju preko pci-e sabirnice umjesto preko kabela...dvi out ide preko master slota.. |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
na zalost ipak je 512mb previse za pcie bus i pristuan je "tearing"...nestane tek kada downclockam kartice na 500/500 a to bas niti nema previse smisla...ocigledno ati zna sto radi...tako da jedna od kartice ide na prodaju ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
.
|
Jel si probao OC-ati PCI-E sabirnicu...po netu čitam...ljudi koji su išli ekstremno OC-ati neke grafe povisivali su sabirnicu sa 100 na 110 ili 120mhz...evo ovdje su to radili sa 7300gt... http://www.pcmoddingmy.com/forum/ind...showtopic=2556 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
ma evo pci-e stoji na 140mhz i nista na zalost ne mijenja situaciju...neka pizdarija je 100%...kad bi bar dvije x1800xl mogo probat da vidim da li se i tamo desava...one su podrzane po defaultu ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
.
|
Pitaj G0RKI-ja i Lihta sa foruma...oni imaju x1800xl...samo što tebi treba pretpostavljam jedna master kartica, zar ne? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|