|
![]() |
#1 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Logitech X-530- problem sa srednjim zvučnikom
Kupio sam x-530 neki dan, zvučnici su odlični i potpuno sam zadovoljan..osim činjenice da nikako ne mogu natjerati center speaker da radi ![]() Pri igranju cod2 nema distorzija na srednjem zvučniku kao kod slušanja glazbe, ali se jedva išta čuje. Kartica je 5.1 Trust SoundExpert 514DX, u postavkama za zvuk u cp-u sam stavio 5.1 speaker system, za zvučnu također. Bilo kakav savjet je dobrodošao, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
khm...ajde probaj pustiti neki film koji ima nasnimljen 5,1 zvuk... isto tako...mislim da je masni nesto pricao da je netko isto imao takav problem..naime..postoji kao neki plugin za winamp da ti fino zvuk izlazi na sve zvucnike ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Zule
|
Probao sam, surround je super, ali srednji kenja opet, ful tiho se čuje, duboke frekvencije koje ne može očito reproducirati i krči. Spojio sam ga na ulaz od prednjeg desnog i onda radi super. Dakle, nije stvar u zvučniku ni u kabelu. Ajmo vlasnici x-530 javite se, očajan sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Meni straznji recimo sluze za popunjavanje zvuka. Naravno da na njih ne cujem full raspon, ali zato to i je surround, a ne peri mile svuda isto. Ocito da ti prednji sluzi za popunjavanje, ali to mi je aposlutna novost. Jer te zvukove koje ti spominjes ja dobivam na tri straznja (lijevi, desni i srednji straznji), a srednji je po defaultu najjaci zvucnik, i daje midlove i treblove odlicno. Nije rijec o zvucnicima za racunalo, vec o komponentama sa malo modificiranim surroundom. OT: Zule, sto nisi prodao vec te odlicne bubnjeve? ![]()
![]() |
#5 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Zule nebih te htio razočarati ali mislim da ti je prdnulo nešto u sub-u. Imam isti takav problem (ali na terratec homearena) tj. na centralni zvučnik se ništa ne čuje dok gledam filmove sa 5.1 zvukom i slušam mjuzu. Jel ti možda pucketa centralni dok pojačavaš ili stišavaš? Nije do zvučnika ni kablova jer sam sve kombinacije isprobo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zule
|
Uf, toliko informacija ![]() ![]() Shema je što tri jacka idu iz zvučnika u komp- zeleni, crveni i crni. Jedan za rear, drugi za front speakers i treći za center speaker&woofer. Woofer taj signal reproducira jaako dobro, dok se taj mali srednji očito muči, jer tiho prducka jedva razumljivi zvuk. Po nekoj mojoj logici to nema smisla ![]() ![]() ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
EDIT: jedino što je donekle pomoglo (ali jako malo) je swap center/subwoofer output pa potraži to u opcijama zvučne |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zule
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Mrki je gore napisao swap central/subwoofer kvacicu, probaj to stavit ako imas tu opciju. Inace brijem da je tebi zamijenjen ulaz za centralni i subwoofer, jer ocito centralni dobiva duboke tonove koje nemoze reproducirat, k tome jos su tihi, a woofer ima pojacalo za sebe. Probaj zamijenit kablove od ulaza subwoofera i centralnog pa javi jel pomoglo... ![]()
![]() |
#10 |
Zule
|
Kužim što hoćeš reći, ali je shema ta da nemrem ništa mijenjat što se kablova tiče, koliko sam skužio. Ja satelite spajam na subwoofer, veza s kompom je preko 3 jacka koje sam ranije spomenuo. Iz desnog prednjeg mi ide kabel sa ta tri jacka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
newbi znas sto napravi ![]() ovako nadam se da imas neku malo bolju zvucnu. i onda samo pokopcaj tako da svi rade zvucnici i onda samo swapas izlaze npr umjesto front R/L stavis SUB/center ak me razumijes.. btw ak imas creativovu zvucnu moras negdje u eax-u podesiti daa posta na sve zvucnike i onda moras u win podesiti da pusta na sve zvucnike i onda jos moras staviti da ti u winampu samo pusta zvuk kroz sve kanale ![]()
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A da si sam iskemijaš neki adapter koji će zamjenit centralni i sub? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zule
|
Problem riješen-odstranio sam iz računala Trustovu 5.1 sa spdif-om i priključio na onboard 8kanalni od Lan Party-ce. Sad sve radi predobro. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|