Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.04.2003., 08:34   #1
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Talking BH7 smijesne temperature

Ovako, uspio sam prodat moju staru plocu ASUS p4b266e i 512 DDRa i 1.8A. Imao sam od prije 2.4 i jos kupio Abit BH7 i Corsair 3000C2 512 DDR. Naime max OC na Asusu ali 1000%stabilan mi je bio 118 FSB (2880MHz), a temperature od 28 do 46 sa ThermalTakeovim Volcano 7+ na Low režimu vrtnje.
Čim sam spjio Abita, isao sam listam ja po biosu kad ono Idle temp (100FSB, 2.4) 40~42 stupnja. Stani malo probam izvadit cooler, nanovo stavit ArticSilver3 i probat opet, isti qurac. Mislim si možda cooler krivo leži, pa da se ne zajebavam probam Intel Stock cooler, ista stvar (trebalo bi biti oko 24C). Mislim si ko ga jebe, instaliram WinXP, Sandru2k3, 3DMark i SpeedFan za provjeru temperature. Pokrenem CPU Arithmetic, kad ono rezultati 1000 manje od obično na 2.4, probam memoriju, ona još gora. Pokrenem 3dMark 3000 manje nego na ASUSU (koji kurac, tada sam bio ljut ). Nista ajmo probat OCat. Dižem ja FSB i RATIO memorije kao ono ništa se ne mjenja kad izadjem iz biosa. Vec sam htio popizdit kad se sjetim da frajer još nije došao po prodani 1.8A. Stavim njega temp i dalje u biosu 40 (tada pomislim da je greška u očitavanju temperature), probam OCat kad ono bez problema. HOLD YOUR HORSES!!! Uzmem ja 2.4 u ruke kad ono u suprotnom vrhu od znake (onaj trokutic) skroz uz stjenku savijena 3 pina. Izgleda da sam mu ne znam kako savio ta 3 pina i proc je radio bez njih. Izravnam ih, stavim proc nazad i rezultati u sandri i 3DMarku u normalnim granicama. Olaknulo mi je .Izgleda da sam mu isključio iz pogona par milijuna tranzistora koji nisu vitalni za rad . Probam OCat i ide bez problema. Sada mi FSB radi stabilno na 125 (3011MHz) i mem na ~340 2.2.2.5. fali mi oko 200 da prestignem 3.06 u Sandri, a u 3DMarku sam dobio 1000. E, da stavio sam voltazu AGPa na 1.6 i dignuo mem graficke sa 380 na 390, radi stabilno.
Izgleda da sam skrenuo sa teme, ali morao sam sve napričati šta mi se jučer dogodilo. Da se vratim topicu. sada mi u WinXPu Idle 45, a full 70. BurnIn prolazi bez problema. Moje mišljenje je da ploča krivo očitava temperaturu jer mi se prije na ASUSovoj na 125 rusio čim bi došao na 50 stupnjeva. Poslao sam mail ABITu i postao na VRFORUMS. Nadam se da ce mi netko nesto natuknuti, jer nemoguće da imam više temperature od cimerovog AMDa. Moram nešto otkriti tako da ako ne uspijem srediti temperature odnest ću je na servis.
Ah kakav dan
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!

Zadnje izmijenjeno od: LorD ClockaN. 12.04.2003. u 22:46.
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2003., 11:58   #2
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Svojedobno sam na MSI645Ultra ploči sa bilo kojim procom imal temp od 30C ili 34C bez obzira na opterećenje. :confused: i sve je radilo bez beda.
Jozha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.04.2003., 12:16   #3
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Ovdje nije razlika 4 stupnja nego 20 i više:confused:
Nemam više lema!!!
Staro 12.04.2003., 12:29   #4
Lignja
Re Di Calamara

Lignja's Avatar

Datum registracije: May 2002
nemogu vjerovat da si savio tri pina i da je proc radio i kaj me jos vise cudi nisi nis s*ebal... hahaha
fakat imas srece !

ovo kaj se tice temperature ...
mislim da je razlika u kombinaciji maticna proc
recimo za primjer na asusovoj p4pe se javljaju dva problema
overvolting i visoke temperature procova
mozda je i tebi ovaj slucaj sa overvoltingom
mozda taj abit ne voli 2.4 procove
Staro 12.04.2003., 12:56   #5
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Probao sam 1.8A i temp je i dalje abnormalno visoka.

Što je najbolje instalirao sam XP i jos par programa sa savinutim pinovima i nije bacilo niti jednu grešku
Nemam više lema!!!
Staro 12.04.2003., 13:09   #6
msvrtan
..

ma sve ploce lazu sto se tice temperature..jedna manje druga vise...

a sad koja ne znam posto nemam p4 da ti mogu reci koja mi je temperatura bliza realnosti...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2003., 15:24   #7
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Pouzdano znam po testovima na netu da je prijasnja temperatura bila realnija
Nemam više lema!!!
Staro 12.04.2003., 17:10   #8
Lignja
Re Di Calamara

Lignja's Avatar

jos mi ne ide u glavu ; kako ti je radio sa savinutim nogicama
haha
htio sam ti reci da je dobro ako je samo temperatura problem
to se lako rijesi ...
mada smatram da bi svi oceri trebali imati dobro hladenje.
to se odnosi od vodenog , pa na dalje
Staro 12.04.2003., 17:11   #9
Lignja
Re Di Calamara

Lignja's Avatar

btw tek sada sam ti skuzio u sigu da pise 2.4@3.0
lijepo
Staro 12.04.2003., 22:43   #10
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Sad sam procitao na Abit official forumu, odprilike oko 95% korisnika BH7 ploce imaju problem s ocitanjem temp, nekom je temp cak preko 90 stupnjeva. Najavljen je popravak u budućem biosu. Nadam se najboljem
Nemam više lema!!!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.04.2003., 08:55   #11
CyberLord
Premium

CyberLord's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by LorD ClockaN
Sad sam procitao na Abit official forumu, odprilike oko 95% korisnika BH7 ploce imaju problem s ocitanjem temp, nekom je temp cak preko 90 stupnjeva. Najavljen je popravak u budućem biosu. Nadam se najboljem
Nije to problem samo kod Abita.
vidio sam neki program Motherboard monitor i pokazuje da je temperatura proca (P4) 120 stupnjeva na nekoj Asus ploči!!!!!!:confused: :confused:
Staro 13.04.2003., 09:36   #12
Ivann
Premium

Citiraj:
Originally posted by CyberLord
Nije to problem samo kod Abita.
vidio sam neki program Motherboard monitor i pokazuje da je temperatura proca (P4) 120 stupnjeva na nekoj Asus ploči!!!!!!:confused: :confused:
Sto je normalno ako se odnosi na fahrenheite.
Ivann je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2003., 11:10   #13
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Temperature su mjerene iz biosa, a iste temp mi pokazuje i u windozama

Burn baby!!!
Nemam više lema!!!
Staro 13.04.2003., 12:36   #14
CyberLord
Premium

CyberLord's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by Ivann
Sto je normalno ako se odnosi na fahrenheite.
Samo što su Celzijusi Ma glup je to program i zato je to tako
Staro 13.04.2003., 21:11   #15
biljo
The Member

Datum registracije: Jul 2002
Citiraj:
Originally posted by CyberLord
Samo što su Celzijusi Ma glup je to program i zato je to tako
Nemoj ti meni pljuvat MBM, pogotovo ak nisi živio malo s njim. Ajd mi navedi neki drugi program čije će se temperaturne i sl. varijable moć prikazivat na LCDu.
biljo je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2003., 11:32   #16
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
svinuti pinovi?

ovo sa svinutim pinovima mi je pozvonilo.. dobro provjeri da li ti je proc potpuno sjeo u socket, jer, ako nije, onda nije ni cudo sto imas tako visoke temperature, jer ti onda sigurno ladnjak ne sjedi ravno na procu. provjeri pa javi
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2003., 12:53   #17
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Probano več 3 put. Ista stvar mi je i sa 1.8A kojem nikad nisam sjebo pinove
Nemam više lema!!!
Staro 08.05.2003., 16:43   #18
Devlin
Premium

Datum registracije: May 2003
isti problem

Prije par dana sam kupio bh7 plocu i 2.4 p4 (133fsb c1 stepping) i nakon ugradnje mi se dogada isto sto i tebi (idle temperatura 48 Celziusa) pod full loadom tvrdi da je na 62C! slazem se s procjenom da ploca ne ocitava dobro temperature jer mi coolerovo meso(intelov box cooler) na dodir nije toplo (probo sam izmjeriti toplomjerom temp mesa ali je niza od 35 pa toplomjer ne registrira) probaj da li je i tvoje meso od coolera "hladno" ako je onda sigurno ploca laze. by the way jesi mozda skuzio sto to ploca mjeri pod aux temp (uz chipset temp i cpu temp u biosu) meni je unutar 5-6 stupnjeva od cpu temp
Devlin je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2003., 16:56   #19
DeVa
Game is over

DeVa's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Re: isti problem

Citiraj:
Originally posted by Devlin
Prije par dana sam kupio bh7 plocu i 2.4 p4 (133fsb c1 stepping) i nakon ugradnje mi se dogada isto sto i tebi (idle temperatura 48 Celziusa) pod full loadom tvrdi da je na 62C! slazem se s procjenom da ploca ne ocitava dobro temperature jer mi coolerovo meso(intelov box cooler) na dodir nije toplo (probo sam izmjeriti toplomjerom temp mesa ali je niza od 35 pa toplomjer ne registrira) probaj da li je i tvoje meso od coolera "hladno" ako je onda sigurno ploca laze. by the way jesi mozda skuzio sto to ploca mjeri pod aux temp (uz chipset temp i cpu temp u biosu) meni je unutar 5-6 stupnjeva od cpu temp
To ti je temperatura napajanja ( ako ti to napajanje naravno podrzava )

LorD ClockaN
Liquid Cooling
http://service.futuremark.com/compare?2k1=6344484

D
e
V
a
DeVa je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2003., 16:02   #20
Devlin
Premium

pa izgleda da ona informacija o aux temperaturi nije bas tocna evo sto kazu u abitu
3. What is the "PWM temperature"?

"PWM" is a circuit on mainboards to convert the voltage level from power supply unit to provide specific voltage to components (ex. Provide CPU with core voltage). We know that CPU could be the hottest component inside a PC system, and we always care about the heat dissipation of it. Actually, the PWM circuit is quite hot too; especially when CPU is at full loading, large current passes through the PWM circuit and was converted to necessary CPU core voltage. Some ABIT boards show "PWM temperature" on BIOS setup page and Windows hardware monitoring tool. This provides users possible hottest temperature inside the PC chassis, and check whether the air conditioning inside the chassis needs to be enhanced or not. When CPU works heavily, the CPU temperature could be around 60 degree C; nevertheless, the PWM temperature may achieve 70 degree C or even higher; depends on the design of thermal convection. The safety limit of the PWM temperature is about 120 degree C, however, we strongly recommend improving the air flow and heat dissipation inside the PC chassis once it rises to 100 degree C.

slatko zar ne , tek se treba zabrinuti kada dode do 100 stubnjeva celziusa!!!!!!!!?????

:confused: :confused: :confused:
Staro 21.05.2003., 21:31   #21
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Sad sam se bas sjetio kako sam bio munja i jednom zaboravio ustekat natrag cpu ventilator. Jos ja upalim komp i tek nakon par minuta skuzim da se ne vrti i ono a u pizdu materinu . Cudo se nije sprzilo nasrecu.
Veky je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2003., 07:42   #22
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Citiraj:
pa izgleda da ona informacija o aux temperaturi nije bas tocna evo sto kazu u abitu
3. What is the "PWM temperature"?

slatko zar ne , tek se treba zabrinuti kada dode do 100 stubnjeva celziusa!!!!!!!!?????

:confused: :confused: :confused:
Jebiga ne mogu ja sve znat
Nemam više lema!!!
Staro 28.05.2003., 15:37   #23
Devlin
Premium

nema frke, nisam ni mislio nista lose sa time, i ja sam trebao reci da je aux/pwm temp, no posto sam bio pre ljen da odem do biosa i pogledam kaj tamo pise prepisao sam iz vindowsa(hmonitor). puno me vise ljuti da je abit stavio tako nesto a da u manualu nigdje nije opisano sto je to. oko koliko se tebi krece ta temp? meni varira od 35-60 C +-2 do 5 stupnjeva od proca (ne clockan). da li i ta temp laze ili je stvarna? Jesam li dobro skuzio da mu je mjerac(term. dioda) cca kod tipki i misa? da znam da sam naporan s tolkim pitanjima
Staro 28.05.2003., 16:16   #24
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
ma nebi se ja previse zabrinjavao oko tih ocitanja temperature... imam bd7-ii i desava mi se ista stvar, daje mi abnormalno visoke temperature.

sa vodenim hladjenjem mi javlja 39.5C u xp-u... a procesor hladan. da stvar bude bolja, system temprature mu je 50C. a u stroju nista sta se grije.. diskovi su daleko iznad maticne (aopen hx-08). dok sam imo intel stock cooler javljao mi je oko 55C za cpu temp.

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3
EK Supreme HF
EK 5870FC v2
Laing DDC 3.25 + EK DDC Top v2
EK Multioption 250
mCubed T-Balancer XL
Build Log
dpajur je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2003., 16:24   #25
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by dpajur
ma nebi se ja previse zabrinjavao oko tih ocitanja temperature... imam bd7-ii i desava mi se ista stvar, daje mi abnormalno visoke temperature.

sa vodenim hladjenjem mi javlja 39.5C u xp-u... a procesor hladan. da stvar bude bolja, system temprature mu je 50C. a u stroju nista sta se grije.. diskovi su daleko iznad maticne (aopen hx-08). dok sam imo intel stock cooler javljao mi je oko 55C za cpu temp.
ma to bi i meni smetalo..samo zato sto neznas koliko ti ventilacija kucista pomaze..da li se isplati dodati jos ventova ili ne..

a i nije ugodno vidjeti te temperature...smeta oku
Staro 29.05.2003., 09:01   #26
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Maknuo sam s kompa sva moguča mjerenja temperaturei uopče me ne zanima kolike su. Cijeli život imam ASUS i jednop čovjek kupio ABIT i oni ga sjebu s temperaturama. Nešto se novo događa na Abitovom forumu u vezi toga, pa tamo pročitaj
Nemam više lema!!!
Staro 29.05.2003., 14:52   #27
Devlin
Premium

hvala na informaciji o abitovom forumu. apsolutno se slazem sa tobom, i ja sam maknuo sve programe za ocitavanje temp. ali kaj god da mi rekli abitovo "objasnjenje" je da oni smatraju da su to normalne temp. koga zanima detaljnije evo linka
http://fae.abit.com.tw/eng/faq/qa/2003/2003052801.htm
Staro 29.05.2003., 15:04   #28
msvrtan
..

Citiraj:
hvala na informaciji o abitovom forumu. apsolutno se slazem sa tobom, i ja sam maknuo sve programe za ocitavanje temp. ali kaj god da mi rekli abitovo "objasnjenje" je da oni smatraju da su to normalne temp. koga zanima detaljnije evo linka
http://fae.abit.com.tw/eng/faq/qa/2003/2003052801.htm

he he he ja mislio da se amd grije...

sori devlin ali moro sam...

idemo ljudi kod jozhe na kavu,cevape i kobase? jozha? (kladim se da ce slucajno preskociti bas ovaj thread iako se cijelo vrijeme mota okolo)
Staro 29.05.2003., 17:16   #29
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
he he he ja mislio da se amd grije...

sori devlin ali moro sam...

idemo ljudi kod jozhe na kavu,cevape i kobase? jozha? (kladim se da ce slucajno preskociti bas ovaj thread iako se cijelo vrijeme mota okolo)
Tko kaže da se Intel više grije. Ako ovaj čita unutar proca, a sonda na bloči za AMD je ispod jezgre...
Nemam više lema!!!
Staro 29.05.2003., 17:30   #30
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by LorD ClockaN
Tko kaže da se Intel više grije. Ako ovaj čita unutar proca, a sonda na bloči za AMD je ispod jezgre...
kvaris raspolozenje...

malo sam prco frenda a i jozhu cevapcara...

kod amd-a su to makli jer su ljudi poceli ih tuziti kad bi vidjeli temperturu i dobili srcani udar...znas kak je amerika

ali mi je i dalje cudno da p4 jede do 11A struje
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno