Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.07.2006., 20:13   #1
yggdrasil
Premium
Moj komp

yggdrasil's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Question Molim pomoc oko maticne ploce, hvala

Prilicno sam velik (zapravo uber) amater oko hardwerskih pitanja, tako da mi je drago sta sam naletio na ovaj forum. Ovako stoje stvari, radim novu konfiguraciju od 6000 kn bez periferije (bez monitora takodjer) i sve sam vise manje sredio, ali eto ostala mi je samo dobra maticna. Zapravo izabrao sam epox ultra 939 socket ali eto nestala je (pardon zaboravio sam naglasiti da je CIJELA konfiguracija iz Ve-mila). Jedina postena koliko ja vidim je gigabyteova ULTRA ili SLI. Eto ne znam trazim savijet sta mislite koju bi trebao uzeti u Ve-milu? Ja sam htjeo ovu gigabyte ultra jer sam mislio sta ce mi sli, jer nisam bas takav tip da ce nadogradjivati komp jos jednom grafickom. Al eto prilicno me razuvjerio frend koji je rekao: "daj tih 100 kn ko da ti je bed, za 3 god. ces mozda pozaliti sta nisi dao tih 100 kn za sli umjesto ultra, a tu jos jednu graficku kupis preko malih oglasa za parsto kuna". Ja osobno ne znam razliku izmedju ta dva tipa maticnih? Sta je sli nuzno bolja od ultre? Ili taj moj frend ima potpuno pravo? Uglavnom misljenja bi dobro dosla (samo da su ploce iz ve-mila). Zahvaljujem!!!!!

P.s. (komp je gejmerski ako to ista mijenja misljenje oko ploce)

Zadnje izmijenjeno od: yggdrasil. 23.07.2006. u 21:13.
yggdrasil je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2006., 20:20   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Taj SLI ti neće za 3 godine ništa više značit nego sada, i to zato jer kako si možda primjetio igre imaju tendenciju da traže uvjek najnoviju verziju shadera i dx-a na grafulji i zato ako nisi neko ko ima para da kupi 2 nove grafe u paru kd treba (a kolko vidim nisi kao ni većina nas uostalom) onda ti nema smisla SLI...

Uvjek će jedna nova jaka grafa blje tjerati nove igre od dvije zastarjele...

Imat ćeš veći fps, ljepšu sliku itd...

Uzmi si neku Ultra ploču i mirno spavaj...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.07.2006., 20:36   #3
yggdrasil
Premium
Moj komp

yggdrasil's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy
Taj SLI ti neće za 3 godine ništa više značit nego sada, i to zato jer kako si možda primjetio igre imaju tendenciju da traže uvjek najnoviju verziju shadera i dx-a na grafulji i zato ako nisi neko ko ima para da kupi 2 nove grafe u paru kd treba (a kolko vidim nisi kao ni većina nas uostalom) onda ti nema smisla SLI...

Uvjek će jedna nova jaka grafa blje tjerati nove igre od dvije zastarjele...

Imat ćeš veći fps, ljepšu sliku itd...

Uzmi si neku Ultra ploču i mirno spavaj...
da da potpuno imas pravo i ja sam razmisljao, koji ce mi k dvije neke stare graficke kad ce doci eto nabrijana nova graficka koja ce vrijedit ko 4 tih starih. A nema neke posebne razlike osim tog slota za graficku izmedju SLI i ULTRE? tj zelim reci je sli ipak malo doradjenija overall? ne znam kako da se izrazim. Ša ja znam opet tih 100 kn gor dole nije bed i da pogrijesim....ne znam...hm...

uglanom ti kazes gigabyte ultra i gotovo?
Staro 23.07.2006., 21:45   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Autor yggdrasil
da da potpuno imas pravo i ja sam razmisljao, koji ce mi k dvije neke stare graficke kad ce doci eto nabrijana nova graficka koja ce vrijedit ko 4 tih starih. A nema neke posebne razlike osim tog slota za graficku izmedju SLI i ULTRE? tj zelim reci je sli ipak malo doradjenija overall? ne znam kako da se izrazim. Ša ja znam opet tih 100 kn gor dole nije bed i da pogrijesim....ne znam...hm...

uglanom ti kazes gigabyte ultra i gotovo?
Nema nikakve (za tebe kao korisnika) bitne razlike između ultre i sli-a...

razlikuju se po broju pci-e linija i još nekim konstrukcijskim stvarima ali to ti uistinu nije bitno...

Naći neku ploču koja ti se sviđa i koja ti je cjenom povoljna, može i gigabyte (GA-K8NF9 Ultra npr...) ili Abit, Asus, Dfi, Epox...

Svejedno je zapravo što od ovih odabereš...
Staro 23.07.2006., 21:55   #5
blondie
Premium
Moj komp

blondie's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
između čipseta nforce4 Sli i nforce4 ultra jedina je razlika što varijanta sli podržava 2 grafe.................a ako je komp gejmerski, možda je bolje uzet jeftiniju ploču (oko 700 kn) i bolju grafičku, uglavnom kad sam ja uzimala ploču, nisam imala velik izbor i uzela sam ovu(sli) iz siga, a taj mi sli ionako ništa ne znači..........zasad

CPU AMD Athlon64 BOX 3200+sck939 // MB Gigabyte K8N-SLI s939 nForce4 SLI // Powercolor Radeon x800gt // 2x256 MB RAM // HDD Seagate 120 GB s-ata150 // DVD+RW/-RW NEC ND-3550ABL // Codegen midi tower 6205L-CA, 400W // Mon. Samsung SM793DF 17" DynaFlat // ASUS TV TUNER My Cinema P7131H Dual

blondie je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2006., 22:47   #6
yggdrasil
Premium
Moj komp

yggdrasil's Avatar

znaci kupim li SLI ne gubim nista tj gubim sam tih 100kn razlike izmedju ultre i sli kod ove gigabyte....hm...hm...doooooooobro

ša ti blondie misliš upgat još sa jednom grafičkom kasnije?

uzeo sam of grafičkih ovu: Gainward BLISS 7600GT, 256MB, navodno da je gainward izvukao još +10% više od drugih proizvođača, tako nešto
Staro 23.07.2006., 23:00   #7
yggdrasil
Premium
Moj komp

yggdrasil's Avatar

Ne mogu vjerovati da stalno mijenjam misljenje, eto procitam post od yedwy-a i cini mi se sasvim logican i ok razlog a opet nisam siguran.....a valjda ce biti ULTRA na kraju
Staro 23.07.2006., 23:08   #8
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Talking

Citiraj:
Autor yggdrasil
znaci kupim li SLI ne gubim nista tj gubim sam tih 100kn razlike izmedju ultre i sli kod ove gigabyte....hm...hm...doooooooobro
Ne, ne gubiš ništa, ali ništa ni ne dobivaš...

Ali zašto dati više love nego što moraš za nešto postići?

Citiraj:
Autor yggdrasil
uzeo sam of grafičkih ovu: Gainward BLISS 7600GT, 256MB, navodno da je gainward izvukao još +10% više od drugih proizvođača, tako nešto
Prvi put čujem da je "izvukao više" ali da je dobar - je...
Staro 24.07.2006., 10:37   #9
yggdrasil
Premium
Moj komp

yggdrasil's Avatar

heh da ovo za graficku, a to sam negdje procitao, a ne znam se izraziti bas pravom terminologijom oko hardwera, niš dobro, tnx ljudi...mislim da sam barem miran oko izbora tj svejedno je....ae hvala....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno