|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
firegl
Pozdrav svima! Zanima me koliko ove kartice poboljšavaju performanse u aplikacijama koje koriste openGL. Konkretno me zanima za Lightwave. Trenutno imam x800xl, pa da li bi se isplatilo kupit neku firegl karticu za ugodniji rad. Ili se možda ova može moddati u firegl. Čuo sam nešto o tome. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Baci oko tu: http://forums.guru3d.com/forumdisplay.php?f=18 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hvala, našao sam kako modati karticu u firegl 7100. Znači to bi trebalo ubrzati rad u opengl-u, a da li ubrzava renderiranje? Imam p4 2.8GHz, neke kompleksnije scene se jaaako dugo renderiraju. Dali će tu pomoć mod kartice, ili da razmilsim o novom procu? Pretpostavljam da bi dual core tu dobro došao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
I još jedno pitanjce: da li mod utječe na performanse u d3d igrama? Ili ću morati napraviti dual boot... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
|
Najbolje je imati dual boot, na particiji koja služi za rad ne bi trebalo biti ništa drugo. Jači proc, pogotovo dualac bi ti dobro došao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Modao sam karticu, ali nema nikakvih poboljšenja. Koristio sam jednu kompleksniju scenu za testiranje, i jednaki su fps-ovi, i sa "starom" i "novom" karticom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
|
Gle-možda si loše modao karticu. Ili nisi stavio FireGL drivere??? Napravi ovak-skini si SPECviewperf 9 (oko 600 megi), tu su ti pokriveni svi najčešće korišteni progovi...pa istestiraj prije i poslje moda. Ako je ista reza-mod ne radi. Moraš si kad je modaš u FireGL skinuti i instalirati i FireGL drivere. Ili sa ATI sitea ili npr. odavde : http://www.schneider-digital.de/ SPECviewperf 9 : http://www.spec.org/gpc/opc.static/vp9info.html Ako ti je 600 megi previše za skidanje možeš si sa iste stranice skinuti test samo za prog koji inače koristiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Samo da se nadovežem ... GPU se (nažalost) još ne koristi za finalni rendering. Dobitak od dobre OpenGL kartice ovisi o softveru i to opet, samo za modeliranje odnosno real-time preview. 3D radim sa Cinema4D koja ne profitira puno od profi-kartica tipa FireGL posebno za tu razliku u cijeni. Dual-boot za "radne" Wimdoze je dobra ideja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderators
|
Dobro je to kaj je nekima došlo iz guzice u glavu pa su počeli malo više koristiti i DX a ne samo OGL (3DSMaxx npr.) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|