|
![]() |
#1 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
AMD u velikim problemima?
Evo baš sam malo pročitao članke na overclockers stranici, i baš sam se jako zamislio. AMD je Izbacio AM2, koji nije veći pomak u odnosu na s939, a pogotovo nije niti usporediv sa najnovijom linijom Intelovih procesora. Kao što se navodi u člancima, Amd bi mogao ući u velike financijske probleme, i mogli bi imati probleme u sljedeće dvije godine. Također njihova najnovija arhitektura se očekuje tek 2008, što znači da će Conroe procesori vladati dugo. Situacija je AMD-u vrlo komplicirana i pitanje je što će se iz toga skuhati. Evo želio bih potaknuti malu diskusiju. Želio bih vam skrenuti pažnju na zadnji članak (najnoviji) i to na točku 1,2,4,7 i 9 (rough observations). http://www.overclockers.com/tips00990/ http://www.overclockers.com/tips00991/ http://www.overclockers.com/tips00992/ http://www.overclockers.com/tips00993/ http://www.overclockers.com/articles1346/
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kad će ljudi shvatit da amd-u prodaja "overclockerima" i kalibru ljudi s foruma ne cini drasticnu kolicinu. Pogledaj samo obicne i SOHO korisnike - oni ce radije kupovat jeftine procesore (konfiguracije), a za conroa se i nemoze bas reci da je nesto posebno jeftin (jeftin kao ispod 1000kn). Pretpostavljam da na 1000 prodanih u .hr ili eu njih mozda 5-10 otpada na hi-end strojeve.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
Conroe je pušiona i AMD jest zasrao sa novim Socketom , ali i dalje ima najbolje procesore...barem gledano u budučnost... meni ne pada na pamet (a spadam u krug onih koji bi eventualno i kupili Conroea, da kupim samo za 32 bitni napredak , ako je kako se vidi iz prvih pričica itekako pušiona u 64 bita... jedina dobra stvar jest što če cjene AMD-a još malo pasti Ne vidim za sada id njega nikakvu ma ni najmanju opasnost po globalni poredak u prodaji... AMD će i dalje otimati sve veći dio kolača...i to isključivo zbog boljih procesora u 64 bitnom modu... videćemo dal će taj Intelov izradak opće da radi kako treba !...da nebi bilo da treba i prateći HW isključivo sazdan od najskupljih komponenti da oće i proradi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
@Tigman 64-bita kod Conroea ne valjaju? Po čemu to? Evo jedan zanimljiv linkić A i po nezavisnim testovima je Conroe brži od procesora s kojima je u istom cijenovnom rangu tako da ne vidim po čemu je pušiona. Volio bih da mi to malo pojasniš. Koliko sam ja shvatio poziciju AMD-a na tržištu, oni će se sad boriti time što će morat skresat cijene svih svojih procesora da bi ostali konkurentni, a vjerovao ili ne, to će se sigurano odraziti na njihov profit. I naravno da neće zarađivati kao do sad dok je Intel krpao s P4 procesorima. Sve je izvjesnije da nas čeka bar godina i pol dana dominacije Intela. Iskreno se nadam da će AMD uspjet ostat dovoljno jak i konkurentan da se ne bi dogodilo ono što smo imali prije Athlona
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja sam procitao da je CONROE ostavio iza sebe AMD na bar 6 mjeseci rada amd-ovih znanstvenika da se opet dignu na neku ravnotezu u konkuriranju INTEL-u, a cijene ce AMD-u drastično pasti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
sam nek se tuku... nama paše... i briga me tko je nadmočniji... ako se siječate da je prije koju godinu amd bio bagatela, a sad je skuplji od intela i to dosta.... samo neka se izmjenjuju u vodstvu i krešu si cijene međusobno...
![]() |
#7 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
No, zanimljivo je to što su danas procesori ultra-moćni (za razliku od recimo ere P2/3 i prvih athlona), te danas jednostavno jedan X2 3800+ (još uz to Oc'an na min. 2.5Ghz) je dovoljno jak da pokrene bilo koju aplikaciju (čitaj: igru, pošto su one najzahtjevnije) još min. 3-4 godine, te da opslužuje grafičku podacima. Danas su igre puno više fokusirane na gpu nego na cpu. P.S. Ima li tko da je kodira Xvid/Divx na DC-u? Koliko FPS-a?
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
dok to ne dođe u kučnu upotrebu...sve je to veliki PP i golub na grani... ja ću ipak sačekati da se drugi uvjere da je to super roba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Već mirišem da će ovdje biti prepucavanja, filozofiranja i onoga čiji je tata jači. Odoh spavati pod voćku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa dokle više s ovakvim temama??? Nedavno je bilo Intel u problemima, sad AMD, bla bla... Normalno da će jedno vrijeme bit jedni bolji pa drugi i tak u nedogled. Sve se vrti u krug. Predlažem da se ova tema zaključa jer AMD sigurno neće propast zbog usranog Conroea... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
da se razmemo ovo sam samo cuo...nista potvrdenog itd...al na jesen bi trebao izac conroe rev 2... pa si mislite |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
iskreno ne kuzim oko cega je nastala frka jer koliko vidm po testovima koji se mogu naci na netu INTEL nije bas tako strasno presisiao AMD-a da je razlika od 50 ili 70 % ajde reko bi nesto ali nije ni blizu tom postotku + sta je to sve rekla kazala testovi a da o papirnatim ne govorim (papir svasta podnese) ![]() jedno sta znam sigurno je da INTEL ima strasan marketing i da se njegov rad jako dobro vidi (a i lobi im je jak)
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Lijepo samo nastavite tako |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
ajd nešto novo, dobro dolazi...ali izgleda da su ljudi masovno opsjednuti i opčinjeni dolaskom conroa,ko da su marsovci sletili ili kao da će ga dijeliti besplatno.Pa procesor još nije ni izašao,sve je to teoretski, što ne znači da nije bolji.Pravo će vidjeti kada izađe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Ovaj topic nije otvoren za gruba napucavanja i izjave "Conroe ne vrijedi niš" a vani po testovima uništava FX-e. Također želio sam skrenuti pažnju na to da možda AMD ponavlja Intelovu pogrešku, jer su počeli spavati sa razvitkom. To bi ih moglo koštati i već ih košta. Također kad je AMD obrisao pod sa Intelovim procesorima isto su bile ovakve izjave ne vjerujem da je istina i to ne vrijedi niš. Gotovo sam siguran da rezultati testiranja nisu prenapuhani. No stvar koja malo zabrinjava je da AMD nema odgovor barem do 2008. Nitko ne kopa grob AMD-u niti je izjavio da će propasti. Ovo je pogled na trenutno stanje i stanje u budućnosti.
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ko zna mozda ce ih djelit uz Ornel ili Ariel a ko na mozda i Saponia iz osjeka potpise ugovor sa INTELOM pa uz FAX AQUAMARINE osim omeksivaca dobijes i INTELA gratis : roller :
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
mislim ono povijest se ponovno pise...Nekada davno(pred par god ![]() ![]()
![]() |
#18 |
the luda ribetna
|
keš kosta svega par centi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
To je njegova cjena... ![]() Ako zasereš zadnji bit u cache-u i ne prođe test - ode cjeli čip u smeće... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
ajmo to ovak...kolko on primjeraka napravi i proda...kolko ga dode cache? dobro niej par centi al par dolara je... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
![]() Ali cjeli proc košta možda 10ak dolara za napraviti na (veliko) i nabere se toga... ![]() Ipak mislim da neće intel zbog toga imati glavobolje... ![]() Mogu si oni priuštiti to inače ih nebi ni radili takvima, ali AMD nemože, a posebno s obzirom da kod njih taj cache puno manje znači na benchmarcima... ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ma o kakvim problemima vi pricate...939 je jedini socket koji je pregazio intela..do tada je amd uvijek imao slabije proceve..barem teoretski...am2 je ocigledno propast..cuj..budemo cekali neki noviji "939"...bude se amd izvuako..uvijek se i izvlacio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Socket 939 ulazi u legendu |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
amd u financijskim problemima a radi tvornice po tajvanu ![]() Nego evo samo pogledajte koliko se na ovome forumu nakotilo ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
lol pa amd izdaje K8L sredinom 2007 (prvo dual core a krajem 2007 i quad) koja iako nosi k8, nema veze s sadašnjim k8 arhitekturom, i svi ocito zaboravljaju da je Intel na 65nm a amd na 90nm, kad u 11mjesecu izadu amd-eovi na 65nm onda cemo vidit kolko je jak conroe jer po ljudima izvana prelazak s 90 na 65 donosi 50% ubrzanje i 50% manja jezgra odnosno manje grijanja i manja potrošnja struje... Tad ce i amd moc izbacivat cpu-e na 3.6-3.8 ghz tako da samim time mogu pratit intel, a onda sredinom 2007 sve isponova -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
![]() Jel ima ko za posudit jedno 10.000.000€ da si kupim dionica AMD-a sad kad malo padnu...? ![]() Vraćam čim ih prodam negdje pri kraju 2007... ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
kao sto je meni jednom nicko napomenuo da nemam nikakvo pravo govoriti da je ijedan cpu loš, tako bih i ja sve koji imaju navode slične "usrani conroe" zadrže za sebe. Conroe je revolucija, pomirite se sa time. najslabija verzija koja ce kostati 1600-1800kn tuce najbolje amd-ove fx-ove zasada. mislite da nece postojati Celeron Conroe koji će biti jednako prihvatljive cijene kao nekakvi Semproni, samo vece kvalitete? 486, Pentium, Pentium IV, sada dolazi Conroe. vristite vi da je AMD "prebio Intel" koliko hocete ali Intel je oduvijek bio, pa i sad je, kvalitetniji za rad na racunalu. nitko zdrave pameti nije nimalo zainteresiran za (vise-manje, bubam) 10% PC trzista koje OC-a i igra Oblivione, Quakove, FEAR-ove i slicne perverzije koje zahtjevaju neznam kakve CPU-e, meme i neznam sto ne. daj se sjetite svih onih firmi koje koriste pc za puno mocnije i zahtjevnije zadatke, vecina ih koristi Intel. zasto? jer je bolji u radu s aplikacijama tipa PS, Premiere, razno razni vektori, obrade zvuka, slike, videa i sl. to je i dokazano. AMD je povecao prodaju iskljucivo zbog entuzijasta poput vas samih koji onda rade po razno raznim ducanima, servisima i sl. i slazu konfe za kucna racunala, ili pak ovako pisu po forumima i zacaravaju djecu tim "informacijama". sazaljenje nad AMD-om + bolja igrivost i OC-anje su stvorili "AMD revoluciju" u kucnim domovima. ne zato jer je Jura htio imat AMD-a. Vec zato jer mu je g. Vlatko Markovic slozio konfiguraciju sa svojim omiljenim procesorom od kojeg je doma napravio cudo. AMD u problemima? nek je, bas me briga s moje strane. iskreno, sumnjam da ce ikada biti u problemima do te granice da ce ekipa dobivati nove proceve s njihove strane i da ce zaradivati puno puno novaca... tema je ponovljena, 156. put. dosta tog Intel Vs. AMD rata. ja imam Intel, ti imas AMD. Bas smo si super, lol. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|