Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.07.2006., 09:52   #1
Orthodox
Premium
Moj komp

Orthodox's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
DFI Lanparty SLI-D problem

Problem sa pločom je sledeći (barem mislim da je ona problem):
Svaki puta kada ugasim kompjuter i krenem da ga ponovo upalim, ili dođe do nestanka struje (bilo da je komp upaljen ili ugasen), te pokušam da ga upalim po povratku struje, prijavljuje mi da nema grafičke onim poznatim jednim, dugim biiiiiiiiiiiiiiiip,biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip,biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip. Ma šta god da ja pokušao, ne mogu taj problem srediti, već moram ostaviti komp par sati (uključenog u struju, ali ne upaljenog) i onda kada pokušam sve ok : bonker :
Da li je se ovo da srediti ili je vreme reklamaciji?
Btw na ploči je promenjen hladnjak na chipsetu sa plavim zalmanom zbog neefikasnosti originalnog. Hoće li to biti smetnja pri reklamaciji?
Orthodox je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2006., 10:14   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Unhappy

Citiraj:
Autor Orthodox
Problem sa pločom je sledeći (barem mislim da je ona problem):
Svaki puta kada ugasim kompjuter i krenem da ga ponovo upalim, ili dođe do nestanka struje (bilo da je komp upaljen ili ugasen), te pokušam da ga upalim po povratku struje, prijavljuje mi da nema grafičke onim poznatim jednim, dugim biiiiiiiiiiiiiiiip,biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip,biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip. Ma šta god da ja pokušao, ne mogu taj problem srediti, već moram ostaviti komp par sati (uključenog u struju, ali ne upaljenog) i onda kada pokušam sve ok : bonker :
Da li je se ovo da srediti ili je vreme reklamaciji?
Btw na ploči je promenjen hladnjak na chipsetu sa plavim zalmanom zbog neefikasnosti originalnog. Hoće li to biti smetnja pri reklamaciji?
Ako ti nije problem u napou utičnice (narodski loša struja) onda je vjerojatno ili ploča ili još vjerojatnije napajanje zrelo za reklamaciju...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Oglas

Staro 15.07.2006., 10:23   #3
Orthodox
Premium
Moj komp

Orthodox's Avatar

Kako može napajanje biti problem?
Komp mi je stalo upaljen; gasim ga tek kada idem spavati i palim ujutro ili kada dođem kući i sve radi ok. Stvarno ga znam forsirati i nijednom se nije zblesavio, koliko god da je forsiranje podnosio. Da je napajanje problematično, mislim da ni u radu nebi cvetale ruže, ali rad je sve 5, samo gore izložen problem.
Staro 15.07.2006., 15:49   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Orthodox
Kako može napajanje biti problem?
Komp mi je stalo upaljen; gasim ga tek kada idem spavati i palim ujutro ili kada dođem kući i sve radi ok. Stvarno ga znam forsirati i nijednom se nije zblesavio, koliko god da je forsiranje podnosio. Da je napajanje problematično, mislim da ni u radu nebi cvetale ruže, ali rad je sve 5, samo gore izložen problem.
Gledaj - može bit problem i to bez obzira što to tebi sve stabilno radi kad upališ...

Ali evo probaj prvo ovo...

Kad palič komp nemoj to radit tako da sve bude uključeno pa da izvučeš šteker ili iskopčaš sklopku na kablu...
Prije nego to napraviš obavezno ugasi sklopku na PSU-u i onda tek ovu na kablu i kad pališ prvo upališ kabal a onda sklopku na PSU i tek onda kresni mašinu...

Primjetio sam na par konfi koje su bile kod mene a imaju novije psu-e da se nemogu ispravno startati ako se pali sve od jednom, vjerojatno neki naponski udar od indukcije ili nešt slično uključi neku od zaštita u kompu...

Ali to je kod mene uvjek bilo rješeno sa par minuta čekanja i ugasi/upali na PSU sklopkici procedurom...

Ako nije ovo u pitanju onda nađi što od ovog dvoje je neispravno i reklamiraj...

Postoji mala šansa da je i nešto dugo od komponenti uzrok ali sumnjam...
Staro 15.07.2006., 22:07   #5
Orthodox
Premium
Moj komp

Orthodox's Avatar

Ok, hvala; pogledaću i to.
Staro 15.07.2006., 22:14   #6
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Kupi si neki UPS kad već i ako imaš novca za takve žestoke komponente a možda je problem u napajanju
iveumag je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2006., 12:56   #7
Orthodox
Premium
Moj komp

Orthodox's Avatar

Ma koji će mi UPS, pa nemam problema sa slabom strujom ili nestankom iste, nego sa nemogućnošću palenja kompa pošto se ugasi, dok npr. restart radi bez beda.
I dalje mislim da napajanje nije problem, no proverićemo to kod frenda sa njegovim napajanjem.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno