|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
DFI Lanparty SLI-D problem
Problem sa pločom je sledeći (barem mislim da je ona problem): Svaki puta kada ugasim kompjuter i krenem da ga ponovo upalim, ili dođe do nestanka struje (bilo da je komp upaljen ili ugasen), te pokušam da ga upalim po povratku struje, prijavljuje mi da nema grafičke onim poznatim jednim, dugim biiiiiiiiiiiiiiiip,biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip,biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip. Ma šta god da ja pokušao, ne mogu taj problem srediti, već moram ostaviti komp par sati (uključenog u struju, ali ne upaljenog) i onda kada pokušam sve ok : bonker : Da li je se ovo da srediti ili je vreme reklamaciji? Btw na ploči je promenjen hladnjak na chipsetu sa plavim zalmanom zbog neefikasnosti originalnog. Hoće li to biti smetnja pri reklamaciji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Kako može napajanje biti problem? Komp mi je stalo upaljen; gasim ga tek kada idem spavati i palim ujutro ili kada dođem kući i sve radi ok. Stvarno ga znam forsirati i nijednom se nije zblesavio, koliko god da je forsiranje podnosio. Da je napajanje problematično, mislim da ni u radu nebi cvetale ruže, ali rad je sve 5, samo gore izložen problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Ali evo probaj prvo ovo... Kad palič komp nemoj to radit tako da sve bude uključeno pa da izvučeš šteker ili iskopčaš sklopku na kablu... Prije nego to napraviš obavezno ugasi sklopku na PSU-u i onda tek ovu na kablu i kad pališ prvo upališ kabal a onda sklopku na PSU i tek onda kresni mašinu... Primjetio sam na par konfi koje su bile kod mene a imaju novije psu-e da se nemogu ispravno startati ako se pali sve od jednom, vjerojatno neki naponski udar od indukcije ili nešt slično uključi neku od zaštita u kompu... Ali to je kod mene uvjek bilo rješeno sa par minuta čekanja i ugasi/upali na PSU sklopkici procedurom... Ako nije ovo u pitanju onda nađi što od ovog dvoje je neispravno i reklamiraj... Postoji mala šansa da je i nešto dugo od komponenti uzrok ali sumnjam...
![]() |
![]() |
#6 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Kupi si neki UPS kad već i ako imaš novca za takve žestoke komponente a možda je problem u napajanju |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ma koji će mi UPS, pa nemam problema sa slabom strujom ili nestankom iste, nego sa nemogućnošću palenja kompa pošto se ugasi, dok npr. restart radi bez beda. I dalje mislim da napajanje nije problem, no proverićemo to kod frenda sa njegovim napajanjem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|