|
![]() |
#1 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Ram dilema
Imate moj sig pa mi savjetujte...proc je inace onaj od masnog i zna se da ide sad mi treba ram koji toliko potegne... Ja sam gledao ovo u linksu RAM PC-4400, 1024MB, DDR, Corsair C25, KIT, TwinX, DDR 550 MHz, 2 x 512MB 1.614,77 kn mozete staviti i sa 2 x 1gb... al zelim uzeti nesto tipa ili ocz ili corsair ili musckin ili kak se vec zove... znaci nebih bas uzimao pqi , supertalent ili tak nest. zelim da mema dobro ide i da dobro izgleda...
![]() |
#2 |
fanATIčni AMDovac
|
kaj nitko od vas me nemoze savjetovat ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Hmm... ja ti savjetujem da kupis 2x1GB ST-a sa UCCC chipovima i bit ces zadovoljan jer mogu potegnuti na oko 500Mhz! Jednostavno stavis divider, ne mora ram raditi sinkrono sa HTT-om. A u danasnje vrijeme se bas i ne isplati uzimati 2x512MB jer ipak 2GB je 2GB ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
nemoj bacat pare na TCCD ako hočćeš TCCD imaš ih po tržnici i po 1000kn ili uzmi OCZ Platinum EL Rev2 ali ako ideš na 2x512MB radije kupi Crucial Ballistix PC3200 ili idi na 2x1GB Samsung, SuperTalent C3, A-DATA jer imaju UCCC
![]() |
#6 |
fanATIčni AMDovac
|
daj mi reci gdje ima takvih na forumu za 1000kn ? gledam trznicu zadnjih tjedan dana i nema nist sta se tice memorije... Inace zelio bih neki corsair 2 x 1gb s ledicama al su mi rekli da je preskupo... btw wolf sta kazes na proc?
![]() |
#8 | |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
pozz
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
LOL! Ajde ja ti zapakujem 2x512MB kit rama, ugradim gore LED-ice, prespricam ti heatsink na rozu, ako treba nacrtam ti i cvjetice gore : lol2 : Kaj je bitno kak ram izgleda? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
još kad bi znao kako te LED-ice (barem kad smo kod Corsait Pro serije) samo štete jer izazivaju pad napona... gle ako ideš na 2x512MB nađi ili rabljeni TCCD ili uzmi novi Crucial jer novi TCCD je besmisleno kupovat, a ako ideš na 2x1GB uzmi nešto bazirano na Samsung UCCC-u evo sve smo ti rekli ne tebi je da se odlučiš
![]() |
#12 |
fanATIčni AMDovac
|
pa nije mi previse bitno al corsair xl pro mi je san vec dulje vrijeme... al nisam rekao da budem to kupio... to mi je samo bila ideja... daj mi stavite sa cijenama i gdje je najpovoljnije kupiti
![]() |
#14 |
Moderator
|
evo ako ideš na 2x512MB onda ovo http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.206.129 A ako baš hoćeš da svijetli RAM onda evo uzmi ovo 2x512MB Crucial Ballistix Tracer http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.206.138 a ako ideš na 2x1GB onda nešto ovako (Samsung UCCC) DDR 1GB PC3200 (400MHz), Samsung, ST 709,35kn (Ve-Mil) DDR 1GB PC3200 (400MHz), A-Data 672,22kn (Ve-Mil) (prije kupovine provjeri dal piše UCCC na čipovima) Za X1800GTO je bilo puno priče na ATI podforumu i koliko mi je poznato neda se modat u smislu otključavanja ali da se clockat
![]() |
#15 |
fanATIčni AMDovac
|
ajd mi wolf molim te daj neki link na test za ovaj crusial tracera... cini mi se kao odlican ram za tu cijenu... nasao sam neki link al tamo pise da ide na 298 bez dizanja voltaze i sa katastrofa latencijama...zanima me koliko to ide recimo na 3.2 volta... ![]() i daj mi stavi koji su chipovi gore
![]() |
#16 |
Moderator
|
-5B G je gore ide obično ko i običan Ballistix (nekad bolje nekad lošije obično malo lošije zato bi ti radije preporučio čisti Ballistix) naponi za te čipove su 2,5-2,9v i to je to nema više jer bi izgorili moji idu ovako na 2,9v (full stabilno) 2-2-2-6 -> 230MHz 2,5-2-2-6 -> 260MHz 2,5-3-3-6 -> 275-280MHz 3-3-3-9-> 295-300MHz u principu tako nešto možeš očekivati tj slične reze....ovisi o ploči, proci i kakav RAM potrefiš
![]() |
#17 |
fanATIčni AMDovac
|
A sad iskreno da cujem koliko punp znace latencije na 64-bitnim athlonima? znam da su meni dosta znacile na socketu A... Ja bi (ako bi) uzeo ove rame pa bi ih drzao na 300 sinkrono s procem... Sta mislis bi to moglo ?
![]() |
#18 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
3.2v !??????? Nikako!!!!!!! Bilo bi dima..... Inace je losiji od obicnog ballistixa, znaju ga hebat ledice, isto kao i kod PRO i Expert verzija Corsaira ![]() Kao sto je i Wolv (NIJE WOLF,LOLW i ostale kombinacije) 2x1gb Adata ve mulj 2x1gb OCZ Platinum EB PC-4000 (vranoga1) 2x512 trznica (žile ) mi se cini da prodaje svoje za sitne pare |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
Citiraj:
ako moj ide ne mora značit da će svi tako ići latencije mu ne igraju neku ulogu pazi ovo: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42723 razlike su nikakve....osjeti se jedino u sintetičkim benchevima ali i tamo imam npr puno veći bandwidht na 275 2,5-3-3-6 nego na 255 2,5-2-2-6
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
ovako... samsung uccc sam vidio na slijedećim memorijama: PQI pc3200 CORSAIR value select pc3200 SUPER TALENT pc3200 CL3 SUPER TALENT pc4000 CL3 OCZ GOLD GX XTC pc3200 dakle, sve osim ST-a pc4000 i OCZ-a nije 100% da su gore samsung uccc čipovi...znači da moraš pogledati prije nego kupiš... kupovati 2x512mb sada nema smisla, trenutno je količina bitnija, a uostalom, ima stvarno brze memorije od 1gb ako baš voliš... ![]() eto... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() Vjerovatno uzimam X1800gto samo neznam koju masni daj vise dođi na chat ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
|
Citiraj:
ne možeš ništa testirat...ne možeš je ni vidit jer je zapakirana u kutiju u zapečačena tako da se niti kutija ne može otvarat. Gle ako si zapeo za 2x512MB onda je to jedino što se isplati uzet iako ti je bolje ići na 2x1GB UCCC-a
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
a ove kaj je baterija napiso 2x1gb OCZ Platinum EB PC-4000 (vranoga1) jel su ti isto UCCC |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
samo je to malo skupo... ![]() da mogu birat između infineona ce6 i samsunga uccc, ja bi išao na infineon... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
GX XTC PC3200 nemoj jer je to ista stvar ko i npr Corsair C2 ili Patriot LLK PC3200 samo kaj košta 500kn više od Patriota masni misliš valjda CAS2,5 za DDR500
![]() |
#27 | |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Gore su ti infineon ce-6, pitaj ga za cijenu,negdje je oko 1900kn... Uglavnom, mogu ti ici 2,5-3-2-7 500 2.8-2.9v... i 3-4-4-8 560+ 2.8v @Wolv:Mislim da znamo na kaj je mislio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
fanATIčni AMDovac
|
Odlucio kupit Crusial Ballistix Tracer 512mb x 2 Puno hvala ekipi na trudu... A pogotovo Wolvu EdiT: moze lock
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|